Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Koscinkevičs

Vajadzīgs plāns B

Vajadzīgs plāns B
"Daugavas" stadions Liepājā. Foto: www.skliepajasmetalurgs.lv

Laikā, kad "Skonto" stadions tuvojas bērēm, bet jaunais stadions vēl tikai top uz papīra, Latvijas Futbola federācija (LFF) nevar būt droša par to, ka vienā gaišā dienā Latvijas valstsvienība nepaliek bez mājām. To kaunu braukt spēlēt pie kaimiņiem nudien negribētos piedzīvot. Tāpēc LFF parādījusies rosība alternatīvu meklēšanā. Tepat, Latvijā!

Bijušais Rīgas kluba "Skonto" prezidents un arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) galva Guntis Indriksons jau gadus piecus neskaitāmas reizes atkārto (baida?!), ka pašreizējā valstsvienības mājvieta "Skonto" stadions tiks nojaukts. Labi, ka vārdi nav pārtapuši darbos, taču tie noteikti nedrīkst palikt bez dzirdīgām ausīm. Turklāt "Skonto" stadions federācijai, kas šo stadionu īrē, nebūt vienmēr bijis ideāls "partneris". Piemēram, nupat jūnija sākumā nepilnu nedēļu pirms atbildīgās spēles pret bosniešiem 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklā stadions esot palicis bez elektrības. Runā, ka tā tikusi atslēgta... Varu iedomāties, kāds noskaņojums tobrīd valdīja federācijā...

"Skonto" stadions pieder (ieķīlāts) bankai, un pats par sevi saprotams, ka tai futbols diezin vai ir prioritāte. Indriksons gan nereti paudis, ka izdarīs visu, lai to atgūtu. Un pēc tam - nojauks. Arī no šāda rakursa šis stadions neizklausās uzticams sadarbības partneris.

Turklāt, pat ja stadionu neviens netaisītos nojaukt, tajā tik un tā būtu nepieciešamas investīcijas, lai nebūtu problēmas iegūt UEFA licenci valstsvienību spēlēm nākamajos ciklos. Indriksons stadiona kvalitātes sakarā nesen izteicies šādi: "Viens, ka ir saistības pret banku, otrs, ka tas ir zem katras kritikas - neatbilst vispār nekādiem standartiem. Mēs knapi dabūjam cauri atļaujas, lai varam tur spēlēt. Baidos, ja izvilksim kādu lielāku izlasi, mums var arī neļaut tur spēlēt."

Uzmetot aci, kādi stadioni ir piecām vājākajām Eiropas izlasēm - Sanmarīno, Andorai, Farēru salai, Malta, Luksemburgai - nešķita, ka tām visām tie noteikti būtu labāki par mūsu "Skonto" stadionu. Lai arī "Skonto" stadions nudien nav ideāls, un LFF viennozīmīgi ir jādomā par jaunām un mūsdienīgām mājām valstsvienībai, Indriksona izteikumi, ka mums pēkšņi pret kādu no komandām varētu liegt tur spēlēt, izklausās arī mazliet pārspīlēti, jo ko tad UEFA darīs - aizliegs piedalīties Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs virknei Eiropas "mazo" izlašu? Kur tad paliks godīgas spēles principi, jo visiem tāpat ir skaidrs, ka Sanmarīno vai Andora nekad futbola meistarības un infrastruktūras ziņā nevarēs skrieties ar Eiropas eliti. Tāpat arī Latvija! No otras puses, trauksmes zvanus, protams, labāk skandināt ātrāk nekā vēlāk, lai pēkšņi nepaliekam pie sasistas siles.

Protams, ka tas, ka "Skonto" stadions nav ideālā "stāvoklī", LFF ir jāņem vērā. Un, cik var noprast, tas arī tiek darīts. Uz SA+ jautājumu, vai "Skonto" stadiona "nāves" gadījumā par alternatīvu nevarētu kļūt, piemēram, "Daugavas" stadions Liepājā, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis atbildēja apstiprinoši. "Liepājas stadions varētu būt kā alternatīva uz gadu vai diviem, kamēr mums nav citas bāzes, kur mēs varētu spēlēt. Skaidrs, ka braukt uz kaimiņvalsti, tas nav normāli," viņš teica. Protams, ka nosliecoties par labu "Daugavas" stadionam Liepājā, tajā būtu nepieciešamas investīcijas, lai tas atbilstu izlašu spēļu prasībām, taču vismaz izskatās, ka LFF rosās, meklējot situācijai "drošības spilvenu", nevis paļaujas uz likteni.

Seši lielākie futbola stadioni Latvijā*
1."Skonto", Rīga 8087 skatītāju vietas
2."Daugava", Liepāja 4041
3."Ventspils Olimpiskais centrs", Ventspils 3200
4."Sloka", Jūrmala 2500
5."Daugava", Rīga 1921
6."Zemgales Olimpiskais centrs" 1560
Avots: LFF.


, 2013-07-02 02:06, pirms 11 gadiem
Lai tik jauc nost, savādāk jau valdības vīri savas speķAINĀS pēcpuses nepakustinās.
, 2013-07-02 02:32, pirms 11 gadiem
Patreiz ir ideāls moments lai pārietu uz mazāku stadionu:
1) izlase rangā krīt zemāk un zemāk
2) līdzjūtēju interese pāriet uz citiem sporta veidiem
3) līdzjūtēju nemīlētais Starkovs

Pilnīgi pietiktu ar 2500-4000 stadionu apkalpojot nākamās LV izlases spēles.
, 2013-07-02 09:34, pirms 11 gadiem
kā aizvietotājs varētu būt Sloka, jo ir gana skaists un sakopts.
bet nu tā būtu kauja par biļetēm.
, 2013-07-02 09:39, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Patreiz ir ideāls moments lai pārietu uz mazāku stadionu:
1) izlase rangā krīt zemāk un zemāk
2) līdzjūtēju interese pāriet uz citiem sporta veidiem
3) līdzjūtēju nemīlētais Starkovs

Pilnīgi pietiktu ar 2500-4000 stadionu apkalpojot nākamās LV izlases spēles.
atgādināšu pēdējo spēļu apmeklētību:

Malta - 4300
Grieķija - 8000
Lihtenšteina - 4000
Bosnija - 7700 (paldies LFF par ceļojumu uz Bosniju!)
, 2013-07-02 09:41, pirms 11 gadiem
vajadzīgs stadions vismaz 7500 apmeklētājiem, ar tādu sīkumu kā normālas suvenīru bodes, nevis tas smieklīgs vagons tikai vienā pusē, normālas (pietiekami daudz) tualetes, tīrām sēdvietām tribīnēs, vietas, kur nopirkt k-ko padzerties (atkal sveiki 2 vietām, kur mūžīgi rindas aptuveni līdz Rēzeknei), un nebūs problēmu ar apmeklētību.
, 2013-07-03 22:25, pirms 11 gadiem
mjaa 8000 standartā tiešām vajag obligāti! Un ne mazāk... ja jauns un skaists stadions ar visām ekstrām (suvenīri un uzkodas ar dzērieniem kā civilizētā pasaulē) tad tāds apmeklējums uz fūzi ir sīkums.
, 2013-07-10 20:41, pirms 11 gadiem
Ilvar. Banka ir skaidri pateikusi, ka NEGRASĀS nojaukt stadionu. Turklāt to negrasās darīt arī Indriksons, jo kārtīgi maksā visus maksājumus un neko nekavē.

Nevajag baidīt tautu tur, kur tā nav jābaida, jo nav NEKĀDA pamata to darīt

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...