Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Eu, basketbolist, vai tu negribētu uzspēlēt izlasē?

Eu, basketbolist, vai tu negribētu uzspēlēt izlasē?
Ainārs Bagatskis vedīs izlasi uz Eiropas čempionāta fināltrurnīru, nevis uz Šauļu tirgu iepirkties...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbola izlase gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas nākamvasar notiks Lietuvā, aklas izlozes procesā tikusi pie labiem pretiniekiem. Saku – tā ir labākā izloze, ko Latvija varētu vēlēties! Vienkārši - izcila!

Ņemam pēc kārtas mums tikušos pretiniekus un pavētījam: pret serbiem – būs smagi, pret Itāliju – viegli nebūs, pret Franciju – ļoti smagi, pret Izraēlu – tradicionāli smagi, pret Vāciju – vairāk smagi, nekā viegli... Vaicāsiet – kāpēc izloze laba, kāpēc tā ir izcila? Ļoti vienkārši. Tas ir vēl viens posms, lai Latvijas basketbols spertu nākamo kvalitatīvo soli pēc tā sauktās baigās vasaras. Vai atceraties kvalifikācijas turnīru, kurā izgājām laukumā ar ārkārtīgi eksperimentālu sastāvu? Skaidri redzējām, kur mūsu vieta. Tā jau patiesībā nekad nav bijusi augstāka – ja savulaik plēsāmies par labāko sešpadsmitnieku un tur ar lielākām vai mazākām asinīm iekļuvām, tad tagad laimīga apstākļu sakritība mūs iecēlusi starp divdesmit četrām Eiropas valstīm, kam ir tas gods sevi apliecināt cīņā par medaļām. Finālos esam šāvuši ārā reizi piecpadsmit gados un - ne biežāk... Parēķiniet!

Uz Šauļiem jābrauc iespējami labākajā sastāvā. Ko valsts izlases sakarā nozīmē pēc iespējas labāks sastāvs? Ļoti vienkārši. Jau rīt, kad jaunais LBS prezidents būs aplūkojis savu krēslu, viņš kopā ar izlases galveno treneri, sagatavo vēstuli ar pieklājīgu uzaicinājumu: visiem tiem basketbolistiem, ko uzskatām par labu esam. Tai skaitā - Andrim Biedriņam, Kristapam Valteram, Kasparam Kambalam... Ko viens vai otrs spēlētājs domā par spēlēšanu izlasē, tam šoreiz nav nekāda nozīme. Vēstule ir kā piederības apliecinājums Latvijas basketbolam. Visi, kas noteiktajā datumā sanāk kopā uz izlases pirmo treniņu – tie ir mūsu labākie basketbolisti. Kas nevar ierasties – arī tie ir mūsējie... Ja cilvēks negrib, nevajag spiest ar varu, nevajag apelēt pie viņa sirdsapziņas vai spiest uz nacionālo kārti. Latvijas izlase ir nevis lūgšanu un piedošanu nams, bet gan komanda, kas vienkārši ir un būs. Mainīsies paaudzes, mainīsies tikumi, mainīsies pat basketbolistu frizūras, taču – izlase un karogs būs vienmēr. Ja kāds jūtas tagad aizvainots par kaut kādiem nodarījumiem, savu reputācijas sasmērēšanu vai vēl visādiem niekiem, kas patiesībā ir tikai un vienīgi pašu darba un plūkto augļu rezultāts, tad – cilvēkam ir tādas tiesības. Ja kāds neciena izlasi, tas vēl nenozīmē, ka viņš pats nav cienījams. Nevajag šīs lietas padarīt par pastaigu galējību ielejā.

Parādiet tās komandas, kas izlūgušās savu labāko spēku labvēlību, bet pēc tam soļo uz triumfa arkas pusi? Uzsveru vārdu – iz-lū-gu-šās. Tādu nav! Labas izlases ir tās komandas, kurās nevienam nav jālūdzas. Jau pagājušajā vasarā viens otrs no Latvijas basketbola skaistākā ziedu pušķa, kas nebija uzlikts uz galda vāzē, paklusēm smēja un turēja īkšķi – ha, ha, redzēs, redzēs, kā viņi izgāzīsies kvalifikācijas turnīrā. Jā, brīnumi nebija, taču – pret ko tos gribējām sagaidīt? Vai kādam patiešām liekas, ka ar tiem pāris cilvēciņiem, kas piespiedu kārtā bija nolikti vai pēc brīvas izvēlas paši sēdēja malā, mēs Melnkalnei nevis zaudētu ar trīsdesmit, bet viņus vinnētu ar desmit? Ja šī brīža Latvijas basketbola spēks slēpjas divu vai trīs cilvēku klātbūtnē, tad, atvainojiet – tas nav spēks, tas ir mūsu vājums. Stipra grupa, kas tagad mums tikusi Eiropas čempionāta finālturnīrā, nav nekas slikts priekš Latvijas basketbola asinsrites. Ja paši nemākam, tad mums parādīs kā jāspēlē. Ja baidāmies, ka būs lielas sagrāves, tad atsaucam savu piedalīšanos turnīrā... Ja mākam, tad braucam un parādam – uz ko īsti esam spējīgi. Augstāk par grozu nemaz nav jālec, ir tikai jāstaigā pa zemi... Pietiek, ja paskaitām mūsu basketbolistu vai, ja gribiet - basketbola skolas klātbūtni Eiropas spēcīgākajās līgās un labākajos klubos, lai saprastu – mēs varam būt laimīgi, ka mums vispār ir dota iespēja spēlēt finālturnīrā. Mūsu vieta Eiropā? Sešpadsmitniekā jātiek, tas ir pa spēkam. Saprotu, ka kaimiņi leiši mums ir iedzinuši kompleksus – viņi sapņo par uzvaru, vai sliktākajā gadījumā par medaļām, mēs kasām no katlu dibeniem ārā tur palikušos taukus... Bet – kāpēc ir jābūt savādāk?

Izloze ir izcila, jo tā neļauj Latvijas basketbolam nervozi staigāt gar iedomātām mākoņu malām un sevi mānīt. Pārāk ilgi to esam darījuši. Mūsu izredzes Šauļos ir niecīgas, bet arī šim vārdam ir izmērs. Uz papīra viss ir redzams – iedos mums pa muti un būs miers. Un iedotu arī tādā gadījumā, ja viens otrs (un vairāk mums viņu nemaz nav!) tagad sāktu izrādīt citu attieksmi pret spēlēšanu valstsvienībā. Labā ziņa – Šauļos nebūs jāspēlē uz papīra un visi rezultāti sākumā ir 0:0. Ja basketbola līdzjutējs ir tik aprobežots, ka nespēj novērtēt Latvijas basketbola realitāti, tad – šis sporta veids ir pelnījis tādu atbalstītāju. Ja basketbolisti nesaprot, kāda ir atšķirība starp karogu un karoga kātu, arī tad saku – to esam pelnījuši. Un tam nav nekāda sakara ar dedzinātiem viesnīcu numuriņiem, piečurātām šampūnu pudelītēm vai slēgtās sēdes publiskotajām viena cilvēka atziņām, kas tagad ir pirmās asociācijas, ja kādu dzirdam sākām – Latvijas basketbols... Latvijas izlasē neprasa - vai tu gribētu spēlēt? Latvijas izlasē spēlē. Un, kad pie komandas un basketbola savienībā būs tikai šādi cilvēki – mēs varēsim parunāt arī par mūsu izredzēm uz basketbola laukuma.

Slēpts komentārs: kasselis

  +1 [+] [-]

, 2011-02-02 09:13, pirms 13 gadiem
Es gan esmu pret uzaicinājumu sūtīšanu diskvalificētajiem basketbolistiem.
Tas dos skaidru žestu, ka LBS nav konsekventa savos lēmumos - varat neievērot disciplīnu, tāpat tas tiks piedots. Kā arī pirmai iniciatīvai ir jānāk no pašiem spēlātājiem - viņiem ir jāatvainojas līdzjutējiem par savu uzvedību Eiropas čempionāta laikā.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-02 09:19, pirms 13 gadiem
PS. Diskvalificēts gan šobrīd ir tikai K.Valters un A.Šķēle. A.Šķēle šobrīd īsti neatbilst izlases līmenim. Tātad tas viss attiecas tikai uz K.Valteru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-02-02 09:36, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: izlases līmenim neatbilst neviens LV basketbolists.. ja ņemam izlases līmeni par mērauklu.. izlasē līmeni nenosaka tikai pēc gūtiem punktiem vai atlēkušajām bumbām.. tur klāt nāk vel daudz kas cits.. arii attieksme..
Nevajag jau arī pārspīlēt... Kas Tev, piemēram, ir pret J.Strēlnieku, ka viņš neatbilst izlases līmenim? Vajag vienlaikus NBA superzvaigzni ar A.Irbes patriotismu? Tas ir ideālisms, kas nekad un nekur nenotiks.

  +5 [+] [-]

, 2011-02-02 10:25, pirms 13 gadiem
Visa pamatā ir vēlēšanās un atbildības sajūta.
Vienkārši un atvērti jā vai nē. Un pēc tam arī ar savu lēmumu jāsadzīvo. Kambala vispār no izlases ir jātur pa gabalu, jo viņam nav ne kādas cieņas pret izlasi un kur nu vēl atbildības sajūta. Viss ko jebkad no izlases viņš ir vēlējies ir jauns līgums. To arī viņš vienmēr ir veiksmīgi dabūjis. Lai tagad bokseris sēž savā klubā un gaida, ka nekad nebeigsies tās viņa četras diskvalifikācijas spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-02-02 11:49, pirms 13 gadiem
Vai nu tagad, vai NEKAD !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-02 12:37, pirms 13 gadiem
nekad vai nekad

  +7 [+] [-]

, 2011-02-02 12:59, pirms 13 gadiem
Ja savaaktu "visus", tad veel nav teikts kurs kuram iedos pa muti. Pagaajusais cempis to paraadiija. Pret Latviju viegla pastaiga nebija ne Krieviem, ne Francuziem, ne Vaaciesiem.
Jebkuraa gadiijumaa, un neskatoties uz to vai buus "visi", vai nebuus "visi", dabuus pa muti, vai nedabuus pa muti, ljoti uztrauc trennera poziicija.
Ja paliek Bagatskis, tad vajag veel kaadu speeciigu asistentu, vai konsultantu. Kvalifikaacija jau paraadiija, ka ar Stelmaheru kaa otro trenneri un bez vinja LV izlase ir divas dazaadas komandas.

  +1 [+] [-]

, 2011-02-02 14:33, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: nekad vai nekad
Man patika te viena komentētāja versija - ka nav, ta nav

     [+] [-]

, 2011-02-02 16:52, pirms 13 gadiem
Armands ir izcils orators !!! Ja tā domātu visi mēs būtu čempioni visur !!! ....šitais jāiedod izlasīt katram LAT izl. kandidātam....

  +4 [+] [-]

, 2011-02-02 17:14, pirms 13 gadiem
es personiski uzskatu ka vissi nav jaaaicina.. K Valters nav jaaicina, citāts : un ja aicina Biedriņu tad tikai Biedriņu, ja aicina Kambalu tad bez Biedriņa.. nu nav no viņiem nekas un to varēja redzēt Polijā.. Biedriņs netiek ārā no Kambalas ēnas.. Kaspars dominē par Andri.. ja Andris bus izlase bez KK tad viņš būs līderis, bet ar Kambalu kopā tur nekā nebūs..
Jautājums Sandim444
es nesapratu kas tas par izteicienu - ''ja aicina Kambalu tad bez Biedriņa''... un ko nozīmē - ''Kaspars dominē pār Andri'' ? Tā taču ir izlase un visiem ir vienots mērķis !!! Neviens nav neviena ēnā ...jeb Tu gribi teikt, ka Biedriņam ir kompleksi attiecībā uz Kambalu ??!
...es sapratu tā - Kambala ir baigā personība un Biedriņš slikti jūtās viņa sabiedrībā... vai tad KK liek AB ūdeni pienest vai dvieli padot ?

  +2 [+] [-]

, 2011-02-02 17:29, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: es personiski uzskatu ka vissi nav jaaaicina.. K Valters nav jaaicina, citāts : un ja aicina Biedriņu tad tikai Biedriņu, ja aicina Kambalu tad bez Biedriņa.. nu nav no viņiem nekas un to varēja redzēt Polijā.. Biedriņs netiek ārā no Kambalas ēnas.. Kaspars dominē par Andri.. ja Andris bus izlase bez KK tad viņš būs līderis, bet ar Kambalu kopā tur nekā nebūs..
Jautājums Sandim444
es nesapratu kas tas par izteicienu - ''ja aicina Kambalu tad bez Biedriņa''... un ko nozīmē - ''Kaspars dominē pār Andri'' ? Tā taču ir izlase un visiem ir vienots mērķis !!! Neviens nav neviena ēnā ...jeb Tu gribi teikt, ka Biedriņam ir kompleksi attiecībā uz Kambalu ??!
...es sapratu tā - Kambala ir baigā personība un Biedriņš slikti jūtās viņa sabiedrībā... vai tad KK liek AB ūdeni pienest vai dvieli padot ?
Ai, tas taču ir pilnīgs sviests ko viņš tur dzen

  +7 [+] [-]

, 2011-02-02 17:29, pirms 13 gadiem
Šoreiz Armandam piekrītu par 100%.Pats esmu piedzīvojis vairākas sportistu paaudzes (to mūžs nav garš).Noies no skatuves arī šī.Nāks citi,bet ar ko šī paaudze paliks atmiņā?Ar to ,ka bija pirmie kas pasūtija izlasi trīs mājas tālāk.Pēc gadiem līdzjutēji par viesnīcas numuriņu demolēšanu pasmaidīs un piedos,bet attieksmi pret izlasi neaizmirsīs .

  +3 [+] [-]

, 2011-02-02 18:03, pirms 13 gadiem
Piekritīšu Armanda rakstītajam un tiešam nebūtu slikti ja šo rakstu izlasītu tie kas izlasē jau ir spēlējuši un tie kas tikai mīņājā uz tās sliekšņa.

  -2 [+] [-]

, 2011-02-02 18:37, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Ja spēlētājs negrib spēlēt izlasē tad lai arī tā pasaka neviss raustās kā jaunava pirmajā naktī..


tas pats Blūms.. pagājušo gad viņš līdz pēdējam te raustija visus pec kārtas ar vardiem: "spēlēšu vai nespēlēšu" kaut gan Blums jau labu laiku zinaja ka klubs to neļaus, tad taa ari japasaka ir uzreiz neviss jaspele kkādas priekšspēles..


ja saka izlasei nē tad saka to uzreiz neviss rausta vissus pēc kārtas kā tādas salmu lelles..


es personiski uzskatu ka vissi nav jaaaicina.. K Valters nav jaaicina, un ja aicina Biedriņu tad tikai Biedriņu, ja aicina Kambalu tad bez Biedriņa.. nu nav no viņiem nekas un to varēja redzēt Polijā.. Biedriņs netiek ārā no Kambalas ēnas.. Kaspars dominē par Andri.. ja Andris bus izlase bez KK tad viņš būs līderis, bet ar Kambalu kopā tur nekā nebūs..
NŪ JĀ NEŅEMSIS NBA veci, lai Skirīts kapā ... Neraksti muļķības šeit, lūdzu

     [+] [-]

, 2011-02-02 19:21, pirms 13 gadiem
Manuprāt, Bagatskim jāstārdā ar tiem, kuri būs viņa rīcībā, nevienam nevajag lūgties, tie kuri ir diskvalificēti, tie lai paliek, citādāk zūd no tās diskvalifikācijas jēga. Lai spēlē tie kuri izcīnīja šo ceļazīmi uz EČ + tie, kuri spēs izkonkurēt vietu sastāvā, bet paši vēlās.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-02 20:01, pirms 13 gadiem
KristsT rakstīja: Es gan esmu pret uzaicinājumu sūtīšanu diskvalificētajiem basketbolistiem.
Tas dos skaidru žestu, ka LBS nav konsekventa savos lēmumos - varat neievērot disciplīnu, tāpat tas tiks piedots. Kā arī pirmai iniciatīvai ir jānāk no pašiem spēlātājiem - viņiem ir jāatvainojas līdzjutējiem par savu uzvedību Eiropas čempionāta laikā.
Nežēlīgs Tu esi.Bet ja nu cilvēks ir izdarījis secinājumus un no sirds grib pārstāvēt savu valsti (tas gan maz ticams,bet tomēr),vai liegsi to darīt?Negribu nevienu mācīt,bet man nekas nebūtu pretī ja Bagijs varētu visu sākt no baltas lapas.Kas bijis,to aizmirstam.Un ja nu notiek brīnums - atsaucās visi grēkāži,tad tas jau būs pārbaudījums Bagija ,,mugurkaula stingrībai''.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-02 20:20, pirms 13 gadiem
koks ar diviem galiem, bet manuprat jaspele uz doto briidi labakajiem un tas nozime jaaicina visi un japarbauda visi...

  +1 [+] [-]

, 2011-02-02 21:46, pirms 13 gadiem
Ka tā tāda štrunta diskvalifikācija vispār ir? Kuram tā ir vajadzīga?
Man arī vienaldzīga ir LBS, bet LR izlasē ir jāspēlē labākajiem!!! Savādāk skatīties Zemgales un Valmieras līmeņa komandu spēlētāju spēli līdzjutēji nebrauks uz Šauļiem. To var skatīties LBL mačos.
Taču kur loģika: K. Valtera spēli ar mieru skatīties prasīgie spāņu līdzjutēji, bet redziet mūsu aizvainotie(par ko?) skatītāji nevar skatīties. Redziet LBS nav konsekventa savos lēmumos! Vēlreiz atkārtoju, ka visiem pilnīgi "pie kājas LBS un tās "gudrie lēmumi" Un ko gan LBS vispār vērā ņemamu ir izdarījusi?

  +2 [+] [-]

, 2011-02-02 21:57, pirms 13 gadiem
rolex rakstīja: Nežēlīgs Tu esi.Bet ja nu cilvēks ir izdarījis secinājumus un no sirds grib pārstāvēt savu valsti (tas gan maz ticams,bet tomēr),vai liegsi to darīt?Negribu nevienu mācīt,bet man nekas nebūtu pretī ja Bagijs varētu visu sākt no baltas lapas.Kas bijis,to aizmirstam.Un ja nu notiek brīnums - atsaucās visi grēkāži,tad tas jau būs pārbaudījums Bagija ,,mugurkaula stingrībai''.
Secinājumus ir izdarījis Škēle un savas kļūdas atzinis. Bet viņa sniegums ir tālu no izlases. K.Valters, lai sākumā savas kļūdas atzīst, tad varēs sākt runāt par piedošanu.

     [+] [-]

, 2011-02-03 01:03, pirms 13 gadiem
KristsT rakstīja: Secinājumus ir izdarījis Škēle un savas kļūdas atzinis. Bet viņa sniegums ir tālu no izlases. K.Valters, lai sākumā savas kļūdas atzīst, tad varēs sākt runāt par piedošanu.
Ne tu būsi, kurš te lems, kam jāatzīst vai nav jāatzīst savas kļudas

     [+] [-]

, 2011-02-03 10:41, pirms 13 gadiem
znaroks11 rakstīja: Ne tu būsi, kurš te lems, kam jāatzīst vai nav jāatzīst savas kļudas
Ne arī Tu. Es izsaku vienkārši savu viedokli. Tāpat kā Tu. Nav ko stresot.

     [+] [-]

, 2011-02-11 16:50, pirms 13 gadiem
KristsT rakstīja: Ne arī Tu. Es izsaku vienkārši savu viedokli. Tāpat kā Tu. Nav ko stresot.
iebaz savu viedokli struurii lospek