Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Braiens Šovs kļūst par 2015. gada pasaules spēcīgāko vīru (+video)

Braiens Šovs kļūst par 2015. gada pasaules spēcīgāko vīru (+video)
"World's Strongest Man" labākie - Braiens Šovs, Židrūns Savickis un Haftors Bjornsons.
Foto: vk.com/strongmanrusru

Ar amerikāņu atlēta Braiena Šova uzvaru noslēdzās Malaizijā notiekošās "World's Strongest Man" (WSM) sacensības. Aiz viņa palika lietuvietis Židrūns Savickis un islandietis Haftors Bjornsons.

Iepriekš jau ziņojām, ka šī gada WSM sacensībās piedalījās 30 spēcīgākie atlēti, kuri spēja kvalificēties šim prestižajam pasākumama. Viņu vidū bija arī latvietis Dainis Zāģeris. Visi sportisti tika sadalīti piecās apakšgrupās pa sešiem sportistiem, lai priekšsacīkstēs noskaidrotu tos desmit labākos, kas jau cīnīsies finālā. Mūsu sportistam pagalam neveiksmīgs izrādījās pēdējais posms, Atlanta akmeņu celšana, kamdēļ Zāģeris netika finālā, veiksmīgāko desmitnieks izskatījās šāds – Braiens Šovs, Žans-Fransuā Karons, Dimitars Savatinovs, Haftors Bjornsons, Židrūns Savickis, Mihails Šivļakovs, Marks Felikss, Džerijs Pričets, Edijs Hals, Maiks Burks.

Finālsacensības sākās ar nēšu vingrinājumu. Tajā, veicot distanci 17.6 sekundēs, uzvarēja islandietis Haftors Bjornsons, kas daudziem ir pazīstams arī kā "Troņu spēļu" aktieris. Aiz viņa palika Braiens Šovs un Židrūns Savickis. Interesanti, ka četri sportisti nemaz nespēja veikt visu distanci ar konkrēto rīku, pēdējā vietā palikušais Mihails Šivļakovs ar nēšiem veica vien divus metrus, bet Marks Felikss, kurš uzvarēja Daini Zāģeri priekšsacīkstēs – piecus.

Kā otrais pirmās dienas starts bija vilkme no zemes. Uz svaru stieņa (tas gan bija speciālais spēkavīru svaru stienis) bija uzstādīti 370 kg un sportistiem bija jāveic maksimālais atkārtojumu skaits. Visvairāk, astoņas reizes, svaru varēja pacelt Braiens Šovs, taču tūlīt aiz viņa, ar septiņām reizēm, ierindojās jaunais pasaules rekordists klasiskajā vilkmē, Edijs Hals. Trijnieku noslēdza Haftors Bjornsons, bet ceturtajā vietā ierindojās divi atlēti – Savickis un Žans-Fransuā Karons.

Pirmās dienas programma tika noslēgta ar vienu no skatāmākajiem posmiem, proti, smagās mašīnas vilkšanu. Šovs to spēja pavirzīt par 23.8 metriem, ar ko bija pietiekoši lai uzvarētu. Savickis veica par vienu metru mazāk, bet Bjornsons tikai par 60 centimetriem apsteidza Ediju Halu, kurš ierindojās ceturtajā vietā ar 20.3 metriem.

Pēc pirmās dienas TOP3 izskatījās sekojošs: Braiens Šovs bija līderis ar 29 punktiem, par trim punktiem no viņa atpalika Haftors Bjornsons, bet Židrūns Savickis ierindojās trešajā vietā ar 23.5 punktiem, kas viņam deva vien 0.5 punkta pārsvaru pār Ediju Halu.

Otrajā dienā sacensības sākās ar spēka trepi, kur vienas minūtes laikā uz pieciem pakāpieniem bija jānogādā trīs 225 kg smagi atsvari. Šajā disciplīnā labākais bija lietuvietis Savickis, aiz sevis atstājot kā Bjornsonu, tā Šovu. Bez šiem trim atlētiem vienīgais, kurš veica visu vingrojuma programmu bija Maiks Burks, pārējiem vietas tika sadalītas pēc paveiktā progresa.

Atlikušajā sacensību programmā (Baļķa celšanā un Atlanta akmeņu celšanā) būtiskas izmaiņas nenotika. Turnīra noslēguma tabulā 203 cm garais un 197 kg smagais Braiens Šovs ieņēma pirmo vietu, izcīnot savu nu jau trešo čempiona titulu pēdējo piecu gadu laikā. Otrajā vietā ierindojās Židrūns Savickis, kuram šī jau bija 10. reize, kad viņš ir ierindojies pirmajās divās vietās WSM sacensībās, bet trijnieku noslēdza Haftors Bjornsons, kuram šī karjerā ir ceturtā reize, kad viņš ir iekļuvis pirmajā trijniekā.
Tālākās vietas ir sadalītas sekojoši – Edijs Hals, Maiks Burks, Žans-Fransuā Karons, Dimitars Savatinovs, Marks Felikss, Mihails Šivļakovs un Džerijs Pričets.

Braiens Šovs pret Židrūnu Savicki finālsacensību pēdējā posmā (Atlanta akmeņi)

Izmantotie resursi:
Strongman.org


, 2015-04-26 16:26, pirms 9 gadiem
Zāģeri no fināla izstūmušais Pričets finišēja pēdējā vietā. Dainis teica, ka par sešinieku varētu pacīnīties. Tiešām?

Un dīvaini, ka par spēkavīriem raksta hokeja eksperts.
, 2015-04-26 16:35, pirms 9 gadiem
Kardināls rakstīja: Zāģeri no fināla izstūmušais Pričets finišēja pēdējā vietā. Dainis teica, ka par sešinieku varētu pacīnīties. Tiešām?

Un dīvaini, ka par spēkavīriem raksta hokeja eksperts.
Atšķirībā no citiem rakstītājiem, hokeja eksperts kaut ko saprot no šī sporta un tāpat veido ļoti interesantu blogu par fitnesu: Liels un stiprs | Fizkultūrieša pieraksti
, 2015-04-26 16:40, pirms 9 gadiem
Kardināls rakstīja: Zāģeri no fināla izstūmušais Pričets finišēja pēdējā vietā. Dainis teica, ka par sešinieku varētu pacīnīties. Tiešām?

Un dīvaini, ka par spēkavīriem raksta hokeja eksperts.
To nevar tā salīdzināt. Zāģeris bija starp grupas līderiem visos posmos un tikai pēdējā zaudēja vietu finālā, tas nozīmē, ka viņš zaudēja tik vienā posmā.

Paskatoties fināla disciplīnas - divas varētu būt neparocīgas, t.i., nēši un tie paši akmeņi, kur garākiem sportistiem ir priekšrocības. Tajā pašā vilkmē, domāju, Dainis varētu nostartēt labāk nekā Pričets, kurš veica trīs atkārtojumus.
, 2015-04-26 16:48, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: To nevar tā salīdzināt. Zāģeris bija starp grupas līderiem visos posmos un tikai pēdējā zaudēja vietu finālā, tas nozīmē, ka viņš zaudēja tik vienā posmā.

Paskatoties fināla disciplīnas - divas varētu būt neparocīgas, t.i., nēši un tie paši akmeņi, kur garākiem sportistiem ir priekšrocības. Tajā pašā vilkmē, domāju, Dainis varētu nostartēt labāk nekā Pričets, kurš veica trīs atkārtojumus.
Kāpēc šo pasākumu nekur pa TV nerāda? Vispār visi video, kas nāk no sacensībām ir kā ar kartupeli filmēti.
, 2015-04-26 16:57, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Kāpēc šo pasākumu nekur pa TV nerāda? Vispār visi video, kas nāk no sacensībām ir kā ar kartupeli filmēti.
WSM sacensības parasti rāda gada beigās, kā tādu televīzijas vecgada pavadīšanas programmas īpašo pasākumu.
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Dainis Zāģeris
Foto: Strongman Rage Photography
1

Zināmi “World’s strongest man” kvalifikācijas kārtas vingrinājumi

Pasaules prestižākā spēkavīru turnīra “World’s strongest man” organizatori ir publiskojuši sarakstu ar vingrinājumiem, kas atlētiem būs jāizpilda atlases kārtās.
Mārtiņš Līcis
Foto: facebook.com/martins.licis
16

Paziņota “World’s strongest man” fināla programma

Šodien ir kļuvusi zināma pasaules prestižākā spēkavīru turnīra, “World’s strongest man” fināla programma, jeb tie pieci vingrinājumi, kas būs jāizpilda atlētiem, lai kļūtu pasaules spēcīgāko vīru.