Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Zināmi “World’s strongest man” kvalifikācijas kārtas vingrinājumi

Zināmi “World’s strongest man” kvalifikācijas kārtas vingrinājumi
Dainis Zāģeris
Foto: Strongman Rage Photography

Pasaules prestižākā spēkavīru turnīra “World’s strongest man” organizatori ir publiskojuši sarakstu ar vingrinājumiem, kas atlētiem būs jāizpilda atlases kārtās.

Iepriekš jau ziņojām, ka planētas nozīmīgākā spēkavīru turnīra, “World’s strongest man” organizētāji publicēja sarakstu ar finālsacensību programmu, bet nu viņi ir nosaukuši arī tos vingrinājumus, kuros visiem pretendentiem uz vietu finālā būs jācīnās kvalifikācijas kārtā.

Kā pirmos vingrinājumus organizētāji izvēlējās tā saukto vikingu spiešanu vai cirka hanteles spiešanu. Pēc būtības tie ir līdzīgi vingrinājumi, t.i., abos svars ir jāceļ virs galvas, vienīgi, ja vikingu spiešanā ar abām rokām jāceļ speciāli konstruēts trenažieris, kas tiek nolaists līdz krūšu līmenim, tad cirka hanteles spiešana notiek ar vienu roku, turklāt celšana notiek pilnā ciklā, t.i., no zemes. Par uzvarētāju nosauc to, kurš izpilda visvairāk atkārtojumus. Šie vingrinājumi tiks sadalīti pa grupām, t.i., vēl tiks lemts kura grupa kā pirmo pildīs konkrēto vingrinājumu.

Otrajā posmā visiem sportistiem būs jāvelk smagā mašīna. Līdzīgi kā tas būs finālā ar lidmašīnas vilkšanu, šeit sportistiem pēc iespējas ātrāk ir jāveic konkrētā distance.

Trešajā posmā arī ir izvēlēta sacensību klasika – mucu mešana. Sacensību uzdevums ir konkrētas mucas (dažādu svaru) pārmest noteiktā augstumā esošai latiņai. Uzvar tas, kurš to izdara visātrāk.

Tālākajā sacensību gaitā sportistus gaida kraušana, taču pagaidām nav zināms kas būs jākrauj – maisi, mucas, riepas vai kas cits (uzvar tas, kurš visu pārnēsā visātrāk) un tā sauktais Herkuless, kas nav bijis šajās sacensībās jau vairāk kā 10 gadus. Sportistu uzdevums ir noturēt smagumus (piemēram, kolonnas), kas katrs gāžas uz savu pusi.

Kā sestais vingrinājums ir izvēlēts mastu celšana, kas daudziem sportistiem liks atvieglojumā uzelpot, bet septītajā sacensību kārtā spēkavīriem būs jāsacenšas vai nu pietupienos vai vilkmē, kur arī, līdzīgi kā pirmajā vingrinājumā, konkrētās grupas, kas izpildīs vilkmi, bet kas – pietupienus, vēl tiks izlozētas.

Visbeidzot, sacensības tiks noslēgtas ar visu spēkavīru konkursu klasiku – Atlasa akmeņiem, kas būs arī pēdējais vingrinājums finālsacensībās.

Atgādināsim, ka Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Dainis Zāģeris, kā arī uz starta dosies vēl viens latvietis – Mārtiņš Līcis, kurš dzīvo ASV.

Izmantotie resursi:
Starting Strongman


, 2016-08-05 17:39, pirms 8 gadiem
Zageris shogad WSM nepiedalisies (laikam traumu delj) un Licis parstaves ASV.

https://www.facebook.com/theworldss...
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Dainis Zāģeris
Foto: Strongman Rage Photography
1

Zināmi “World’s strongest man” kvalifikācijas kārtas vingrinājumi

Pasaules prestižākā spēkavīru turnīra “World’s strongest man” organizatori ir publiskojuši sarakstu ar vingrinājumiem, kas atlētiem būs jāizpilda atlases kārtās.
Mārtiņš Līcis
Foto: facebook.com/martins.licis
16

Paziņota “World’s strongest man” fināla programma

Šodien ir kļuvusi zināma pasaules prestižākā spēkavīru turnīra, “World’s strongest man” fināla programma, jeb tie pieci vingrinājumi, kas būs jāizpilda atlētiem, lai kļūtu pasaules spēcīgāko vīru.