Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Otrās dienas startos Zāģerim divas trešās vietas, Magnusons - savainots

Otrās dienas startos Zāģerim divas trešās vietas, Magnusons - savainots
Dainis Zāģeris
Foto: Strongman Rage

Turpinoties "World's Strongest Man" (WSM) turnīram, kurš šogad notiek Malaizijā, šodien tika aizvadīta otrā sacensību diena un tajā visai atzīstamus rezultātus parādīja Dainis Zāģeris, savās disciplīnās divas reizes finišējot trešajā vietā.

Pēc vakardienas uzvaras mucu nešanas sacensībās vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules prestižākajā spēkavīru turnīrā WSM Dainis Zāģeris bija izvirzījies savas grupas galvgalī, kas viņam nesolīja vieglus startus turpmākajās sacensībās, jo visiem, protams, viņš bija orientieris, kurš jāpārspēj.

Šodien Dainim bija jāveic divi priekšsacīkšu posmi – vilkme (mašīna tiek nolikta uz speciālas platformas, kuru arī ceļ sportists) un cirkus svaru stieņa celšana. Abi vingrinājumi tika pildīti uz atkārtojumu skaitu.
Vilkmē spēcīgākais izrādījās Lielbritānijas atlēts Marks Felikss, kurš spēja veikt astoņus atkārtojumus, kamēr otrās vietas ieguvējs polis Kržištofs Radzikovskis – septiņus. Dainis Zāģeris, tāpat kā Džefs Pričets no ASV spēja sešas reizes pacelt šo rīku.
Savukārt cirkus svaru stieņa celšanā pirmie divi iepriekšējās disciplīnas uzvarētāji apmainījās vietām un šoreiz pirmais bija Radzikovskis (4 atkārtojumi), otro vietu ieņēma Felikss (3), bet Zāģeris, tāpat kā Pričets un Krievijas atlēts Aleksejs Ļisenko spēja divas reizes pacelt smago hanteli iztaisnotā rokā virs galvas. Gerhards Van Steidens bija vienīgais no visa sešinieka, kurš tā arī ne reizi nespēja pacelt šo rīku.

Dainis Zāģeris (tālākā plānā) pret Kržištofu Radzikovski mašīnas vilkmē

Līdz ar to, pēc divām sacensību dienām un trim vingrinājumiem (no sešiem ieplānotajiem) par ceturtās grupas līderi ir kļuvis Marks Fleikss, taču aiz viņa seko mūsu Dainis Zāģeris un Kržištofs Radzikovskis. Trīs pārējie šīs grupas sportisti jau ir atpalikuši no līderiem un iesaistīties cīņā par tikšanu finālā var tikai gadījumā, ja kādu no līderiem piemeklēs kāda neveiksme.

Atgādināsim, ka WSM atlases sacensībās piedalās 30 atlēti no visas pasaules, kuri ir sadalīti piecās grupās pa sešiem sportistiem katrā. Sākot no vakardienas viņi četru dienu ilgās priekšsacīkstēs, kurās ir jāveic seši starti, noskaidros tos desmit (pa diviem no katras grupas), kuri šīs nedēļas nogalē cīnīsies finālā.

World's Strongest Man, 4. priekšsacīkšu grupa, rezultāti pēc trim disciplīnām

VSportists123456
1.M. Felikss212---
2.D. Zāģeris133---
3.K. Radzikovskis521---
4.Dž. Pričets433---
5.A. Lisenko363---
6.G. Van Steidens666---

Treknrakstā izcelti sportisti, kas uz šo brīdi kvalificējas finālam

Jāpiebilst, ka citās grupās pie uzvarām tiek favorīti - Židrūns Savickis, Braiens Šovs, Edija Hals un Haftors Bjornsons. Diemžēl arī jāsaka, ka vairāki sportisti ir guvuši savainojumus. Tā savainoti ir Džoss Tigpens, Lorenss Šahleis, bet Greiems Hikss uz kājas uzmeta sev 160 kg smagu riepu. Šodien savainoto sarakstam pievienojās arī Islandes pārstāvis un viens no visu laiku lielākās vilkmes īpašniekiem Bendikts Magnusons, kurš savainojumu guva pietupienos ar svaru stieni.

Bendikts Magnusons gūst savainojumu

Izmantotie resursi:
theworldsstrongestman.com
strongman.org


, 2015-04-20 14:03, pirms 9 gadiem
Zāģerim būs ļoti grūti noturēties TOP-2, jo Felikss jau ir priekšā un Radzikovskis nomināli arī tiek uzskatīts par potenciālo finālistu (abi divi ir grupas favorīti), taču tas jau neliedz Dainim ieviest korekcijas pirmssacensību reitingos.
, 2015-04-20 16:54, pirms 9 gadiem
Kur purnugrāfiskais video "van Steidens un ellišķīgā hantele"?
, 2015-04-20 19:18, pirms 9 gadiem
Suudainis nopliisa
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Dainis Zāģeris
Foto: Strongman Rage Photography
1

Zināmi “World’s strongest man” kvalifikācijas kārtas vingrinājumi

Pasaules prestižākā spēkavīru turnīra “World’s strongest man” organizatori ir publiskojuši sarakstu ar vingrinājumiem, kas atlētiem būs jāizpilda atlases kārtās.
Mārtiņš Līcis
Foto: facebook.com/martins.licis
16

Paziņota “World’s strongest man” fināla programma

Šodien ir kļuvusi zināma pasaules prestižākā spēkavīru turnīra, “World’s strongest man” fināla programma, jeb tie pieci vingrinājumi, kas būs jāizpilda atlētiem, lai kļūtu pasaules spēcīgāko vīru.