Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Agris Kazeļņiks nekvalificējas ''The World’s Strongest Man 2010'' finālam

Agris Kazeļņiks nekvalificējas ''The World’s Strongest Man 2010'' finālam
Agris Kazeļņiks
Foto: Ritvars Raits

Dienvidāfrikas kūrortā Sansitijā latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks šodien veica ceturtās dienas vingrinājumus The ''World’s Strongest Man (WSM)'' sacensībās, kas šogad norisinās no 15. līdz 22.septembrim.

Priekšsacīkšu pēdējā dienā ceturtā grupa izpildīja auto turēšanas un kraušanas stafetes vingrinājumus. Iepriekšējā –sacensību trešajā dienā Āfrikas vairoga nešanas vingrinājumā Agris diemžēl sastiepa pleca muskuli vai saiti un sāpju dēļ sacensības pabeidza tikai cieņas dēļ pret saviem atbalstītājiem un savu ieguldīto darbu sagatavošanās periodā. Pēdējā dienā jau bija tikai formalitāte – bija jāizdara minimāla piepūle, lai vingrinājumos neiegūtu nulles. Tomēr svara (auto) turēšanas vingrinājumā pat izdevās apsteigt austrāļu atlētu. Vispār, šajā WSM ir ļoti daudz traumu – izstājās abi ukraiņi, divi dienvidāfrikāņi, spēcīgais bulgārs Todoričevs, polis Ščepanskis, anglis Sadlers, pat Židrūns Savickas ir sastiepis pleca muskuli (iespējams, pat ieplēsis muskuli).

Agris Kazeļņiks startēja ceturtajā grupā, kurā bez mūsu spēkavīra par pirmajām divām vietām grupa un vietu finālā cīnījās:
- Židrūns Savickas (Lietuva)
- Lorenss Šahlejs (Lielbritānija)
- Niks Bests (ASV)
- Variks Brants (Austrālija)
- Luiss-Filips Žans (Kanāda)

''Lai arī it kā svari pēc kg ir vieglāki kā iepriekšējā gadā, kā runā te visi apkārt, traumu daudzums liecina, ka vai nu uztura problēmas, vai sagatavošanās periodā ir pārforsēts ar svariem un iegūtas mikrotraumas. Arī Agris lieliski sāka, bet beigās laikam pārcentās. Parādījās sāpes un vairs nebija iespēja turpināt tajā labajā ritmā kā bija uzsācis. Finālā jau otro gadu ir pieci amerikāņi. Cerams, ka Židrūns tomēr spēs atgūt spēkus, sadakterēties, un kopā ar Mišu pierādīt Austrumeiropiešu spēku,” no Dienvidāfrikas ziņo Raimonds Bergmanis.

Šī gada finālisti:

Braiens Šavs (ASV)
Solvi Petursons (Islande)
Terrijs Holands (Lielbritānija)
Dereks Pondstons (ASV)
Treviss Ortmaijers (ASV)
Ervins Katona (Serbija)
Židrūns Savickas (Lietuva)
Niks Bests (ASV)
Mihails Kokļajevs (Krievija)
Džeisons Bergmans (USA)

Informāciju sagatavoja:
Juris Kokainis
Sporta attīstības centrs - SACensības.LV


, 2010-09-19 18:26, pirms 14 gadiem
a kur ta pudzinovskis?
, 2010-09-19 18:41, pirms 14 gadiem
mikins2 rakstīja: a kur ta pudzinovskis?
Pudzianowskis tagad cīnās MMA , vakar viņam bija cīņa un uzvara pret amerikāni Ešu!!Žēl likās ka Agrim ir pa spēkam fināls !!pietrūka veiksmes!!
, 2010-09-19 18:43, pirms 14 gadiem
mikins2 rakstīja: a kur ta pudzinovskis?
sportacentrs.com
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Dainis Zāģeris
Foto: Strongman Rage Photography
1

Zināmi “World’s strongest man” kvalifikācijas kārtas vingrinājumi

Pasaules prestižākā spēkavīru turnīra “World’s strongest man” organizatori ir publiskojuši sarakstu ar vingrinājumiem, kas atlētiem būs jāizpilda atlases kārtās.
Mārtiņš Līcis
Foto: facebook.com/martins.licis
16

Paziņota “World’s strongest man” fināla programma

Šodien ir kļuvusi zināma pasaules prestižākā spēkavīru turnīra, “World’s strongest man” fināla programma, jeb tie pieci vingrinājumi, kas būs jāizpilda atlētiem, lai kļūtu pasaules spēcīgāko vīru.