Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Kazeļņiks pagaidām savā grupā piektais

Jānis Pārums

Kazeļņiks pagaidām savā grupā piektais
Agris Kazeļņiks
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Mūsu pašlaik spēcīgākais spēkavīrs Agris Kazeļņiks trešdien uzsāka dalību prestižākajās spēkavīru sacensībās pasaulē – The World’s Strongest Man (WSM), kas šogad norisinās Dienvidāfrikā no 15. līdz 22.septembrim. Kopumā sacensību priekšsacīkstēs piedalās 30 atlēti, kas sadalīti 5 grupās, no kurām WSM 2010 finālam kvalificēsies tikai divi labākie no katras grupas jeb 10 labākie.

Agris Kazeļņiks startē ceturtajā grupā, kurā bez mūs spēkavīra par vietu finālā cīnās:
- Židrūns Savicks (Lietuva)
- Lorenss Šahlejs (Lielbritānija)
- Niks Bests (ASV)
- Variks Brants (Austrālija)
- Luiss Filips Žans (Kanāda)

Pirmajā vingrinājumā – fermera pastaigā, mūsu spēkavīram Āfrikas karstajā saulē ar cīņasgribu viss bija kārtībā. No visiem 30 atlētiem, kas veica šo vingrinājumu, Agris uzrādīja sesto labāko rezultātu. Tomēr savā grupā viņš palika tikai piektais, jo visi labākie šī vingrinājuma izpildītāji bija "sapulcējušies" tieši ceturtajā grupā. Vislabāko rezultātu uzrādīja Židrūns Savicks. Labāk par latviešu spēkavīru šo uzdevumu veica arī Lorenss Šahlejs, Luiss Filips Žans un Niks Bests. Tomēr Agris pieveica tādu spēkavīru kā Dereks Pondstons no ASV. Diviem spēkavīriem šīs sacensības jau beigušās, jo viņi guvuši savainojumus.

Šodien ceturtā grupa izpildīs pietupienus ar 365 kg svaru uz pleciem. Kurš vairāk reižu piecelsies? Šis vingrinājums Agrim padodas labi un, cerams, viņš uzlabos savu vietu grupā.

"Agris ir labā noskaņojumā un gatavs cīņai. Par to liecina arī vingrinājumā rīkiem atdotie plaukstas ādas gabali, no kuriem viņš šodien "šķīrās". Izskatās, ka grupa ir smaga un puiši ir labi sagatavojušies, sevišķi jau pagājušajā gadā mani pārsteigušais Lorenss Šahlejs. Tomēr cerības saglabājas," par pirmo dienu un Agra izredzēm turpmāk no Dienvidāfrikas ziņo Raimonds Bergmanis.

Turpmākajās dienās ceturtās grupas atlētiem jāveic
- pietupieni ar svaru
- Āfrikas (vairoga) nešana
- Auto (svara) turēšana
- Apolona ass
- Kraušanas vingrinājums (skrējiens)

Vakar notika arī telefonkonferences ar Agri Kazeļņiku un Raimondu Bergmani radio SWH ēterā, kur visi klausītāji var uzzināt par aktualitātēm saistītām ar sacensībām un Agri Kazeļņiku Dienvidāfrikā. Gaidiet arī turpmāk ziņas no Āfrikas SWH ēterā.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Par Stipru Latviju" sadarbībā ar Latvijas spēka atlētu federāciju

  +4 [+] [-]

, 2010-09-16 10:07, pirms 14 gadiem
izskatas ar grupu riktigi paveicies........