Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

LSAF amatieru spēkavīru sezona noslēdzās Ogrē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

LSAF amatieru spēkavīru sezona noslēdzās Ogrē
Foto: Ritvars Raits

30. augustā, Ogrē notika 2009. gada Latvijas Spēka Atlētu Federācijas rīkotās spēkavīru amatieru trešā un reizē pēdējā posma sacensības. Par Ogres posma uzvarētāju kļuva Kristaps Špels, bet kopvērtējumā čempiona laurus plūca Ritvars Noviks.

Pirms "Swedbank spēkavīru čempionāta" elites vīriem savus spēkus jau trešo reizi šosezon mērīja spēkavīri amatieru ieskaitē, kas vingrinājumus izpilda ar nedaudz mazākiem svariem. Amatieri cīnījās fermera skrējienā, vikinga presē, nēšu nešanā, svara vilkšanā no zemes, Konana aplī un kombinācijā (vairoga nešana+akmeņu celšana). Cīņa bija interesanta un jau pēc pirmajiem vingrinājumiem izdalījās piecu atlētu grupa, kas savstarpēji mainījās vietām pēc katra izpildītā vingrinājuma. Katru vingrinājumu uzvarēja cits sportists! Un tikai pēdējā vingrinājumā, izcīnot otro uzvaru, uzvaru posmā izcīnīja Kristaps Špels, aiz sevis atstājot Ritvaru Noviku un Ildaru Sviķi.

Trešā posma rezultāti:

VSportistsPunkti
1.Kristaps Špels61
2.Ritvars Noviks58.5
3.Ildars Sviķis55
4.Gatis Stiba54
5.Ingus Feldmanis49
6.Didzis Zariņš43
7.Imants Sokolovs42.5
8.Intars Grāvītis35
9.Dainārs Djablovs28
10.Kaspars Didzis21
11.Eldars Pontāgs10
12.Kaspars Kurmēns0

Šī posma rezultāti arī ietekmēja vietu izkārtojumu sezonas garumā un pēc trim posmiem par šīgada LSAF amatieru čempionu kronēja Ritvaru Noviku. Otrais - Kristaps Špels, trešais - Ildars Sviķis. Abiem vienāda punktu summa, tomēr augstāku vietu piešķir atsevišķā posma augstākās vietas ieguvējam, kas šoreiz bija Kristaps.

Kopvērtējuma rezultāti:

VSportistsPunkti
1.Ritvars Noviks35
2.Kristaps Špels31
3.Ildars Sviķis31
4.Ingus Feldmanis20
5.Gatis Stiba20
6.Didzis Zariņš20
7.Imants Sokolovs18
8.Intars Grāvītis18
9.Edmunds Ārgalis14
10.Kaspars Didzis13
11.Agris Ozols8
12.Dainārs Djablovs8
13.Eldars Pontāgs6
14.Sandris Muižnieks3
15.Āris Korics2
16.Vaclavs Stankus1
17.Kaspars Kurmēns1

"Domāju, ka gan atlēti, gan mēs – organizatori, esam apmierināti ar šo sezonu, jo izskatās, ka jau tuvākajos gados šīgada labākie amatieri varēs nopietni konkurēt ar elites vīriem, kam piemēru rāda pagājušā gada amatieru uzvarētājs Dainis Zāģeris, kurš vairākos posmos šogad pat ieguva godalgas," savu gandarījumu pēc veiksmīgi novadītajām sacensībām neslēpa Latvijas spēka atlētu federācijas valdes priekšsēdētājs Māris Liepiņš.

Izmantotie resursi: sacensibas.lv