Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Spēkavīru čempions tiks noskaidrots sezonas finālā

Jānis Pārums

Spēkavīru čempions tiks noskaidrots sezonas finālā
Agris Kazeļņiks

Šosvētdien, 30.augustā Ogre pie Kultūras centra notiks "Swedbank spēkavīru čempionāta" lielais fināls, kurā piedalīsies arī pazīstamākais latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks.

Šosezon Latvijas spēcīgākā vīra tituls tiks izcīnīts savādā kā iepriekšējos gadus, kad uzvarētāju noskaidroja pēc sešos posmos iegūtajām vietām. Šogad pēc pieciem posmiem tika noskaidroti tie astoņi sportisti, kas automātiski ieguva ceļazīmi uz finālu.

Papildus Latvijas Spēka Atlētu federācija piešķīra tā sauktās "wild card" vēl diviem atlētiem. Automātiski fināla dalībnieku vidū iekļuva Artis Plivda (Preiļi), Mareks Leitis (Ventspils), Māris Rozentāls (Kuldīga), Ingus Kaktenieks (Ķekava), Dainis Zāģeris (Talsu raj.), Andris Leišavnieks (Gulbene), Māris Blumfelds (Jelgava) un Ivars Kazeļņiks (Ogre). Papildus divas vietas nopelnīja Oskars Brugemanis (Valmiera) un pašlaik pazīstamākais latviešu spēkavīrs Agris Kazeļņiks (Ogre), kam starptautisko sacensību kalendāra dēļ neizdevās piedalīties vairāk kā divos posmos.

Finālsacensībās atlēti sacentīsies nevis sešos vingrinājumos, kā parasti, bet septiņos:
- "JS&S Ūdensmeistars" baļķa celšana
- "Līvu Alus" ķerras stumšana
- "Vivacolor" krucifikss
- "G4S" 360 kg nēšu nešana
- "Triobet" spēka kāpnes
- "Elsana" kombinācija (vairoga nešana + fermera skrējiens)
- "Swedbank" akmeņu celšana

Gaidāma sīva cīņa starp piecu posmu kopvērtējuma līderi Arti Plivdu un pēdējo gadu spēcīgāko latviešu spēkavīru Agri Kazeļņiku. Tomēr nevar nenovērtēt arī citu atlētu iespējas, jo visas vasaras garumā līdz pat pēdējam vingrinājumam gandrīz vienmēr posma laureātu vidū bija gan Mareks Leitis, gan Andris Leišavnieks, gan Ingus Kaktenieks, gan Ivars Kazeļņiks un Maris Rozentāls. Pēdējos posmos ļoti progresēja Māris Blumfelds. Cerēsim, ka traumētās rokas būs sadziedējis sezonas sākuma lielais pārsteigums Dainis Zāģeris.

"Tā kā šāds sacensību formāts mums Latvijā vēl nav bijis, ir grūti prognozēt iznākumu, jo to var ietekmēt gan stress, gan kāda mikrotrauma. Tomēr skatītajiem šis ir interesantākais formāts un noder arī atlētiem pieredzes iegūšanai. Plānojam arī turpmāk Latvijas stiprāko vīru noskaidrot šādā veidā," pirms fināla komentēja Latvijas Spēka Atlētu federācijas valdes priekšsēdētājs Māris Liepiņš.

Finālsacensības 30.augustā sāksies ap plkst 14.00 Ogrē pie Kultūras centra uzreiz pēc amatieru sacensību noslēguma.

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs sadarbībā ar Latvijas spēka atlētu federāciju

     [+] [-]

, 2009-08-28 11:56, pirms 15 gadiem
Formāts ir pareizais, bet manuprāt vingrinājumi varēja būt daudzpusīgāki- Baļķis, Krucifiks, Kāpnes, akmeņi- rezultāti ir ļoti prognozējami.