Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Spēkavīrs Šmaukstelis otrais Čempionu līgas posmā Somijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Spēkavīrs Šmaukstelis otrais Čempionu līgas posmā Somijā
Aivars Šmaukstelis cīnās Somijā
Publicitātes foto

Latviešu spēkavīrs Aivars Šmaukstelis izcīnījis sudraba godalgu Čempionu līgas devītajā posmā, kas aizvadītajās brīvdienās notika Somijā.

Sacensības Somijā risinājās divas dienas, kuru laikā atlēti veica sešas disciplīnas – autobusa vilkšanu, baļķa un hanteles celšanu, krucifiksu, herkulesa tvērienu, groda un nēšu nešanu, vilkmes stafeti, kā arī vairoga nešanu. Pirmajos trijos vingrinājumos Šmaukstelis pieļāva vairākas kļūdas, piemēram, cīņā ar autobusu, kā dēļ pirms otrās sacensību dienas ierindojās trešajā vietā. Svētdien sportists saņēmās, laukumā demonstrēja pārliecinošu sniegumu un lielākoties dominēja, tomēr ar viņu ļoti nopietni konkurēja kanādietis Simons Boudreau. Abi sportisti cīnījās plecu pie pleca, tomēr pašā sacensību galotnē latvietim uzvara izslīdēja no rokām.

Pirmo vietu kopvērtējumā ieņēma Boudreau no Kanādas, bet Šmaukstelis kopsummā savāca 56 punktus un palika tikai viena punkta attālumā no savas trešās uzvaras Čempionu līgas sacensībās šogad. Trešajā vietā ierindojās pazīstamais Lauri Nami no Igaunijas ar 55.5 punktiem.

Neskatoties uz to, Šmaukstelis sezonas kopvērtējuma tabulā šobrīd ieņem otro pozīciju, atrodoties par punktu priekšā vēl vienam latvietim – Dainim Zāģerim. Jau iepriekš tika ziņots, ka Aivars Šmaukstelis (28) šosezon uzvarējis divos spēkavīru Čempionu līgas posmos - Latvijā un Serbijā.

Informāciju sagatavoja: Elīna Gārbena,
Biedrības "Stiprinieku republika" pārstāve