Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Plivda apsteidz Martužanu un svin uzvaru Preiļos

Plivda apsteidz Martužanu un svin uzvaru Preiļos
Sacensību rīkotājs Māris Liepiņš pasniedz Artim Plivdam uzvarētāja kausu
Foto: Biedrība "Stiprinieku republika"

Aizvadītajās "Triobet Latvijas Spēkavīru čempionāta" 5. posma sacensībās, kas notika Preiļos, pirmo vietu izcīnīja mājinieks Artis Plivda, tikai sprīža atstatumā no pirmās uzvaras šajā sezonā atstājot ugālnieku Oskaru Martužanu.

Noslēdzošais šī gada spēkavīru čempionāta posms aizvadītās nedēļas nogalē notika Preiļos, atlēta Arta Plivdas dzimtajā pilsētā. Pie sevis viņš uzņēma deviņus konkurentus, divi no tiem bija baltkrievu sportisti, atlēti mērojās spēkiem sešās disciplīnās.

Sacensības ļoti veiksmīgi uzsāka ugālnieks Oskars Martužans. Vispirms viņš ar laiku 19.03 sekundes triumfēja mašīnas vilkšanā, kurā otru labāko rezultātu, 19.75 sekundes, uzrādīja Jānis Šleckus, bet trešo – Plivda (19.96 sekundes). Pēc tam ugālnieks uzvarēja arī mucu mešanā, tikai 11.34 sekundēs pārmetot pāri latiņai visus piecus smagumus. Martužanam veiksmīga šoreiz izrādījās arī stafete, kurā viņš bija visātrākais, bet Plivda no viņa atpalika vien 12 sekundes simtdaļas, paliekot otrajā vietā. Tikai ceturtajā disciplīnā vadībubeidzot pārņēma mājinieks Artis Plivda, uzvarot krucifiksa turēšanā uz laiku. Turpinājumā pulksteņa "griešanā" laurus plūca kuldīdznieks Jānis Šleckus, aiz sevis kā otro atstājot Plivdu, bet kā trešo – savu komandas biedru Oskaru Martužanu. Savukārt automašīnas celšanā no zemes Preiļos ar savu līdzjutēju palīdzību uzvarēt izdevās Plivdam, kurš to pacēla 14 reizes.

Pirmās vietas likteni šoreiz izšķīra vien trīs punkti, un, lai arī pirmajos trijos vingrinājumos labākais bija Martužans, Plivdam sīvā cīņā savākto punktu summa sacensību beigās bija lielāka (49 punkti), un tas viņam nodrošināja uzvaru savās mājās. Bronza šoreiz tika kuldīdzniekam Jānim Šleckum.

Kopvērtējuma rezultāti

VietaSportistsPunkti
1.Artis Plivda49
2.Oskars Martužans46
3.Jānis Šleckus44
4.Otomārs Skreija32
5.Magnuss Vucāns27
6.Sandis Ķiploks26
7.Igors Podčeredņičenko23
8.Arkadijs Baranovs11.5
9.Andrejs Bulavskijs5.5

Fotogalerija: ŠEIT

Vairāk informācijas pieejama mājaslapā Latvijas spēkavīru čempionāts 2016 2016.gada spēkavīru sezonas galvenais partneris - "RERE Grupa". Ģenerālsponsors - "Triobet", atbalsta "Škoda", "Latvijas Nafta", SIA "WoodCon" un "Fiskars". Informatīvie atbalstītāji - "Rīga TV24", Sportacentrs.com un radio "Star FM". Organizē biedrība "Stiprinieku republika".

Informāciju sagatavoja: Elīna Gārbena,
Biedrības "Stiprinieku republika" pārstāve


, 2016-08-23 14:01, pirms 8 gadiem
Interesanti cik honorars ir par katra posma uzvaru.... un parejam vietaam...
, 2016-08-23 20:27, pirms 8 gadiem
Trakais bobis rakstīja: Interesanti cik honorars ir par katra posma uzvaru.... un parejam vietaam...
diez vai ,ka viņiem ko maksā , varbūt pasaulē atlec kāda kapeika ,bet nejau vietējos mačos
un runājot par šiem abiem Arču ar Oskaru ,tad viņi arī Strongmenos būtu turpat ap 3nieku tāpat kā Aivars ar Daini , pēdējos gados mūsējie spēkavīri ir ļoti pielikuši un šitie 4 vēči būtu bieds visiem eiropas spēkavīriem
, 2016-08-23 21:48, pirms 8 gadiem
mtx03 rakstīja: diez vai ,ka viņiem ko maksā , varbūt pasaulē atlec kāda kapeika ,bet nejau vietējos mačos
un runājot par šiem abiem Arču ar Oskaru ,tad viņi arī Strongmenos būtu turpat ap 3nieku tāpat kā Aivars ar Daini , pēdējos gados mūsējie spēkavīri ir ļoti pielikuši un šitie 4 vēči būtu bieds visiem eiropas spēkavīriem
nu vismaz tajos laikos kad vel pa lnt radija maksaja itkaa.. tas bija atrodams vecajaa majaslapa dokumemntu sadaljaa.. tolaik bija ja nemlados 200ls par uzvaru katra posmaa....
eiropas cempionu ligai cik zinu sezonas budzets ap 250k ... taka tur ta jutami varetu maksaat... bet nu tur ari tie posmi ir daudz un braukasana uz posmiem ari laiakm bija ieklauta apmaksaas
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Čempiona kausu Superfināla uzvarētājam pasniedz aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Foto: "Spēka Sporta Centrs"

"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā uzvar Plivda

25. augustā pie Vidzemes ledus halles, Ogrē, notikušajā "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā 11 atlētu konkurencē triumfēja Artis Plivda.
Sacensību uzvaretājs Mārtiņš Līcis (vidū)
Publicitātes foto
5

Talsos triumfē spēkavīrs Mārtiņš Līcis

30. jūnijā, Talsos, Sauleskalna estrādē, notika "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta otrā posma sacensības. Par posma uzvarētāju kļuva ceturtais spēcīgākais vīrs pasaulē - ASV dzīvojošais latvietis Mārtiņš Līcis.