Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Rīgas svētkos vērienīgākās Spēkavīru sacensības Latvijā

Andrejs Siliņš

Rīgas svētkos vērienīgākās Spēkavīru sacensības Latvijā
Dainis Zageris un Artis Plivda

Rīt Rīgas pilsētas svētku laikā notiks Latvijas Spēka Atlētu Federācijas un Sporta attīstības centra sadarbībā ar spēkavīru Čempionu līgu organizētais starptautiskais komandu jeb pāru turnīrs "Izaicinājuma Kauss Rīga 2009".

Plānotajās sacensībās 11 atlētu pāriem būs jāpievar arī viens no turnīra interesantākajiem pārbaudījumiem „G4S & Līvu alus” stafete, kas kopā ietvers 4 vingrinājumus: riepas vilkšanu, nēšu nešanu, mucu kraušanu un ragavu vilkšanu.

Dalībnieku vidū būs 5 atlētu pāri no ārvalstīm (Polijas, Holandes, Somijas, Igaunijas, Lietuvas), kā arī 5 pāri no Latvijas un viens t.s. jauktais pāris (Latvija/Igaunija). Sacensības notiks 22.augustā plkst. 13.30, 11.Novembra krastmalā.

Artūrs Plostnieks, Sporta attīstības centrs pārstāvis: „Šogad mūsu galvaspilsētai ir uzticēts pirmo reizi rīkot šāda veida sacensības, un spēkavīru Čempionu līga 2010.gadā tās plāno iekļaut savā sacensību kalendārā kā pilnvērtīgas sacensības vairākos posmos.

Spēkavīru komandu sacensības no individuālajām atšķiras ar vingrinājumiem, un šajā reizē „Izaicinājuma Kauss Rīga 2009” būs sacensības pāriem, kur daudzi pārbaudījumi būs jāveic kopā vai vienam aiz otra, kas padara sacensības ļoti aizraujošas – gan skatītājiem, gan pašiem dalībniekiem. Šeit jādarbojas saskaņoti, nedrīkst paļauties tikai uz viena atlēta spēku. Tādēļ ir pamats uzskatīt, ka šajās sacensībās pilnībā attaisnojas arī teiciens par komandu, kas ir tik stipra kā tās vājākais posms.”

llze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja: „Sacensībās Rīgas svētku laikā noteikti būs ļoti aizraujošs pasākums – pirmkārt, tās būs pāru sacensības; otrkārt – spēkiem mērosies spēkavīri ne vien no Latvijas, bet arī citām valstīm. Esmu gandarīta par G4S Latvia iespēju atbalstīt spēcīgos atlētus, kuri ar pamatīgu darbu un disciplīnu ir kļuvuši par Latvijas un Pasaules mēroga čempioniem.”

Latvijas spēkavīru čempionāta fināls – pēc nedēļas

Latvijas spēkavīru čempionāta fināls, kurā sacentīsies 10 spēcīgākie atlēti, notiks jau pēc nedēļas. Taču „Izaicinājuma Kauss Rīga 2009” laikā gūtie punkti netiks iekļauti Latvijas spēkavīru čempionāta kopvērtējumā.

Visu līdz šim notikušo 5 posmu kopvērtējumā pašreizējais līderis Artis Plivda ir ieguvis 49 punktus, par 15 punktiem atraujoties no tuvākā sekotāja Mareka Leiša (34 punkti).

Līdz ar to daudz sīvāka cīņa šobrīd norisinās par nākamajām godpilnajām pozīcijām. Kopvērtējumā pēc notikušajiem pieciem posmiem šobrīd izvērtušās spraigas sacensības starp Mareku Leiti (šobrīd 2.vieta, 34 punkti), Māri Rozentālu (šobrīd 3.vieta, 32 punkti), kā arī Andri Leišavnieku un Daini Zāģeri, kuri ar 31 punktu katram dala 4. – 5. vietu.

Šīs sezonas Spēkavīru čempionāta fināla sacensības – Ogrē, 30.augustā.

Visus līdz šim notikušos Latvijas Spēkavīru čempionāta posmus katru pirmdienas vakaru var redzēt LNT, kur tos pārraida atbilstošā secībā. Plašāku informāciju par čempionātu skatīt sacensibas.lv

Informāciju sagatavoja
Signe Znotiņa

     [+] [-]

, 2009-08-22 23:49, pirms 15 gadiem
hujovijs tas baļķis...brīnums ,ka neviens traumu nedabūja...skatījos klātienē...par tādiem jokiem tie baļķa taisītāji ir pelnījuši savu "gara bērnu" analajā atverē