Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Pirmajā spēkavīru strongatlonā triumfē Šmaukstelis

Pirmajā spēkavīru strongatlonā triumfē Šmaukstelis
Publicitātes foto

Veiksmīgi aizvadot visas trīs sacensību dienas, pirmajās spēkavīru strongatlona sacensībās nepārspēts palika Aivars Šmaukstelis, aiz sevis otrajā pozīcijā atstājot Arti Plivdu, bet trešajā - Magnusu Vucānu.

Savā starpā visas trīs dienas sacentās astoņi atlēti, startējot pāros, kurus lozēja, bet turnīra uzvarētājs tika noteikts individuāli.

Pēc Krāslavā aizvadītās cīņas, kad spēkavīriem bija jāvelk traktors, jāveic stafete, jāceļ vikinga prese, jāstumj spēka ķerra un jānes nēši, vadībā izvirzījās Magnuss Vucāns, kuram paveicās gan ar pāriniekiem, gan ar disciplīnām. Savukārt vienādu rezultātu pēc pirmās dienas, pretendējot uz vietu labāko trijniekā, uzrādīja četri sportisti – Artis Plivda, Otomārs Skreija, Aivars Šmaukstelis un Didzis Zariņš.

Noslēdzoties cīņai Līvānos, talsenieks diemžēl zaudēja divas pozīcijas, ierindojoties vien trešajā vietā, bet līdera lomu uzņēmās Aivars Šmaukstelis. Vietējo līdzjutēju atbalsts palīdzēja arī mājiniekam Artim Plivdam, viņš divu dienu kopvērtējumā ieguva 30 punktus, kas deva otro vietu.

Savukārt Kuldīga skatītājus un sportistus nepatīkami pārsteidza ar laika apstākļiem – pūta brāzmains vējš un lija lietus, tomēr tas sacensību norisi neietekmēja. Atlētiem bija jāveic seši uzdevumi, proti, smagās mašīnas vilkšana, baļķa un hanteles celšana, automašīnas turēšana, groda nešana un fermera pastaiga, kā arī atlanta akmeņu celšana.

Trīs dienu garumā, cīnoties par uzvaru individuālajā vērtējumā, bet vingrinājumus veicot tandēmā, pirmo vietu ieguva kocēnietis Aivars Šmaukstelis (52 punkti). Otrajā vietā, atpaliekot vien par diviem punktiem, ierindojās Artis Plivda, bet godpilnā trešā pozīcija šoreiz Magnusam Vucānam.

Kopvērtējuma rezultāti:

V.SportistsP.
1.Aivars Šmaukstelis52
2.Artis Plivda50
3.Magnuss Vucāns44
4.Didzis Zariņš40
5.Otomārs Skreija39
6.Raivis Mundiciems34
7.Igors Podčeredņičenko29
8.Jānis Ilgavižs28

Vairāk informācija mājaslapā Latvijas spēkavīru čempionāts 2016 2016.gada spēkavīru sezonas galvenais partneris - "RERE Grupa". Ģenerālsponsors - "Triobet", atbalsta Viļakas novada pašvaldība, "Škoda", Latvijas Nafta un "Fiskars". Informatīvie atbalstītāji "Rīga TV24", Sportacentrs.com un radio "Star FM". Organizē biedrība "Stiprinieku republika".

Fotogalerija: ŠEIT

Informāciju sagatavoja: Elīna Gārbena,
Biedrības "Stiprinieku republika" pārstāve


Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Čempiona kausu Superfināla uzvarētājam pasniedz aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Foto: "Spēka Sporta Centrs"

"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā uzvar Plivda

25. augustā pie Vidzemes ledus halles, Ogrē, notikušajā "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā 11 atlētu konkurencē triumfēja Artis Plivda.
Sacensību uzvaretājs Mārtiņš Līcis (vidū)
Publicitātes foto
5

Talsos triumfē spēkavīrs Mārtiņš Līcis

30. jūnijā, Talsos, Sauleskalna estrādē, notika "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta otrā posma sacensības. Par posma uzvarētāju kļuva ceturtais spēcīgākais vīrs pasaulē - ASV dzīvojošais latvietis Mārtiņš Līcis.