Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Latvijas spēkavīru pāru čempionātā dramatiskā cīņā uzvar brāļi Kazeļņiki

Andrejs Siliņš

Latvijas spēkavīru pāru čempionātā dramatiskā cīņā uzvar brāļi Kazeļņiki
Foto: Sandris Kuzmickis

Svētdien Kuldīgas pilsētas estrādē norisinājās 2010. gada Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāriem. Ar spēkavīru sacensībām noslēdzās trīs dienas ilgās „Dzīres Kuldīgā” jeb pilsētas svētki.

Pēc iepriekšējā dienā ekstrēmajā Preiļu saulē pavadītās sacensību dienas, Kuldīga spēkavīrus sagaidīja ar atsvaidzinošām lietus šaltīm. Visu sezonu startējuši individuāli, šodien atlēti bija sadalījušies pāros, lai rādītu sadarbību un atbalstu. Artis Plivda/Mareks Leitis, Agris un Ivars Kazeļņiki, Māris Blumfelds/Oskars Brugemanis, Rolands Fersters/Mareks Jēkabsons un Kuldīgas publikas mīluļi Māris Rozentāls/Dainis Zāģeris bija Latvijas dalībnieku pāri, bet kā viesi startēja spēcīgie lietuvieši Alvidas Braždzus un Sauļus Brusokas.

Atlētu pāri sacentās sešos vingrinājumos:

- Triobet pulkstenis (Konana aplis) ~340kg, summā
- G4S baļķa celšana divatā 220 kg
- Vivacolor krucifikss, laiku summa
- Siltums Jums/Līvu alus nēšu nešanas stafete (380kg, 2x25m distancē)
- JS&J Ūdensmeistars auto celšana no zemes, reižu summa
- Elvi/Elsana kombināacija - akmeņu celšana (100,120,140,160 un 180kg)+ 175kg vairoga nešana 4x10m

Pirmajā vingrinājumā, kur atlēti pa vienam nesa Triobet svaru pa apli un rezultātu skaitīja pēc nonestā attāluma summas, pirmie izrādījās Artis Plivda/Mareks Leitis, kas ~340 kg svaru kopā aiznesa vairāk kā 4 pilnus apļus. Otrie – kaimiņi no Lietuvas, bet trešie – Kuldīgas favorīti Rozentāls/Zāģeris. Otrajā vingrinājumā pāri rādīja, kurš strādā saskaņotāk, jo 220kg baļķis bija jāceļ kopā. Te Kuldīgas ovāciju pavadīti Rozentāls/Zāģeris uzrādīja vislabāko rezultātu – 8 reizes, aiz sevis atstājot brāļus Kazeļņikus ar 7 reizēm. Nēšu stafetē, kur 380kg nēšus vispirms nesa viens atlēts, pēc tam pēc pieskaršanās pie pleca – uzsāka otrs, visātrākie bija Artis Plivda/Mareks Leitis. Tikai 0,3 sek viņiem zaudēja Agris un Ivars Kazeļņiki.

Nākamajā vingrinājumā atlēti „uguņoja” – pa pāriem tika turēti 12,5kg Vivacolor krāsu bundžas, laikus attiecīgi summējot. Sākumā Mareks Jēkabsons uzreiz par 5 sekundēm laboja Latvijas rekordu, bet jau nākamajā pārī Māris Blumfelds to pārsniedza vēl par 13 sekundēm, hronometram apstājoties 1:21,13! Vingrinājumu tomēr uzvarēja Fersters/Jēkabsons, jo abi turēja pietiekami ilgi. Priekšpēdējais vingrinājums ļāva brāļiem Kazeļņikiem atgūt iepriekš zaudētās pozīcijas, pateicoties Agrim, kurš viens pats pacēla no zemes vieglo automašīnu tikpat reižu, cik nākamā labākā komanda kopā -14.

Pirms pēdējā vingrinājuma situācija kopvērtējumā bija „nokaitēta” –starp pirmo un ceturto vietu – tikai 2 punkti, un pēdējais vingrinājums Elvi/Elsana kombinācija izšķīra visu... Viens atlēts pārī cēla akmeņus, kamēr otrs pārnēsāja 175kg vairogu. Dainis Zāģeris startēja ar iepriekšējā vingrinājumā norautu plaukstu ādu, Artim Plivdam īsti nepadevās piektais akmens, kā rezultātā viņu par sekundi pārspēja Agris. Galarezultātā dramatisku uzvaru svinēja Agris un Ivars Kazeļņiki, tikai nedaudz pārspējot Arti Plivdu/Mareku Leiti. Fotofinišs bija vajadzīgs trešās vietas noteikšanai un tikai labākas vietas izcīņa atsevišķā vingrinājumā to deva Kuldīgas mīluļiem Rozentālam/Zāģerim.

Latvijas atklātā spēkavīru pāru čempionāta rezultāti

VSportistiP
1.Agris Kazeļņiks/Ivars Kazeļņiks26
2.Artis Plivda/Mareks Leitis25.5
3.Māris Rozentāls/Dainis Zāģeris23
4.Alvidas Brazdžius/Saulius Brusokas23
5.Oskars Brugermanis/Māris Blumfelds15
6.Mareks Jēkabsons/Rolands Festers12.5

„Publika bija lieliska, par spīti lietum. Atlēti bija pelnījuši šo lielisko atbalstu, gan parādot azartisku cīņu, gan pēc smagās iepriekšējās dienas karstajā saulē Preiļos šodien uzrādot teicamus rezultātus. Paldies arī Kuldīgas uzņēmumiem, kas atbalstīja šīs sacensības” visu balsi norunājis, pēc sacensībām komentēja pasākuma vadītājs Raimonds Bergmanis.

Nākamnedēļ Gulbenē būs pēdējais Latvijas spēkavīru čempionāta posms, kur atlēti sacenšas par kopvērtējuma punktiem un sezonas noslēgumā desmit labākie cīnīsies finālā divās dienās Ventspilī un Ikšķilē.

No 28. jūnija Latvijas spēkavīru čempionāta posmus sākusi rādīt Latvijas Neatkarīgā televīzija, parādot visus posmus to secībā. Nākamais raidījums pirmdien, 19.jūlijā, kad rādīs Valmieras posmu.

Plašāka informācija par rezultātiem sacensibas.lv: Sporta attīstības centrs - SACensības.LV un parstipru.lv

Latvijas spēkavīru pāru čempionātu atbalsta: Kuldīgas novada dome, Elvi, Triobet, Elsana, Līvu Alus, Vivacolor, G4S, Siltums Jums, JS&S Ūdensmeistars, Baker Nutrition, ZZS, Radio SWH un Sportacentrs.com: 301 Moved Permanently

  +1 [+] [-]

, 2010-07-19 09:29, pirms 14 gadiem
Malači. nezin kāpēc, bet par brāļiem sportā manī ir iesēdies teiciens - dva brata akrobata