Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Tuvojas arī Latvijas amatieru čempionāts spēkavīriem

Andrejs Siliņš

Jau trešo gadu “Latvijas spēka atlētu federācija” sadarbībā ar biedrību “Sporta attīstības centrs” rīkos Latvijas amatieru čempionātu spēkavīriem. Šogad sacensības norisināsies trīs posmos uzvarētājs tiks noskaidrot visu trīs posmu kopvērtējumā. Pirmais posms notiks – 30.maijā Tukumā pie ledus halles.

2008.gadā Latvijas amatieru čempionātā bija 6 posmi un visos uzvarēja Dainis Zāģeris no Talsiem. Otrajā un trešajā vietā attiecīgi bija valmierietis Aivars Šmaukstelis un rīdzinieks Ritvars Noviks. Visi trīs šogad izmēģinās spēkus “Swedbank spēkavīru čempionātā”, kur atlētiem būs jācīnās ar lielākiem svariem. Šīgada čempionāta pārējie posmi notiks 8.augustā Ventspilī un 30.augustā Ogrē.

„Ja vīrietis jūt aicinājumu trenēties un piedalīties spēkavīru mačos, tad jāsāk ar amatieru čempionātu, jo te var gan pamācīties no pieredzējušākiem atlētiem pareizāku vingrinājumu izpildes tehniku, gan patiesi pārbaudīt savas spējas sacensību gaisotnē. Treniņā ikviens var pacelt vairāk, izdarīt ātrāk. Sacensībās, kad tiek izpildīti vairāki vingrinājumi viens aiz otra, rodas nogurums. Ir stress.

Tad rezultāti parasti ir vājāki nekā treniņos. Ar laiku spēcīgākajiem amatieriem tiek piedāvāts izmēģināt spēkus pie elites atlētiem, kur jācīnās ar Kazeļņiku, Vidzi, Skujenieku, Rozentālu un citiem. Cerēsim, ka pagājušā gada uzvarētājam Zāģerim izdosies cienīgi debitēt šogad un dot labu stimulu arī pārējiem trenēties un attīstīties,” savās pārdomās dalījās Raimonds Bergmanis, kurš pats neliedz padomus no savas bagātās pieredzes.

Informāciju sagatavoja
Latvijas spēka atlētu federācija
sadarbībā ar Sporta attīstības centru