Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Latvijas stiprākais vīrs 2010 - Artis Plivda

Latvijas stiprākais vīrs 2010 - Artis Plivda
Artis Plivda
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šodien Ikšķilē noslēdzās divu dienu ilgā cīņa par Latvijas stiprākā vīra titulu. Vispirms deviņi atlēti sestdien Ventspilī veica piecus vingrinājumus, un nu pienāca izšķirošās cīņas.

Pēc pirmās sacensību dienas vadībā izvirzījās Mareks Leitis, parādot, ka ne velti viņš bija savācis visvairāk punktu regulārās sezonas kopvērtējumā. Tikai trešais pēc puses vingrinājumiem bija sacensību favorīts preilēnietis Artis Plivda.

Atlētiem Ikšķilē bija jāveic šādi vingrinājumos:

- Latvijas Gāze ~280kg svara vilkšana no zemes
- Vivacolor krucifikss (12,5kg katrā rokā)
- Triobet ~310kg pulkstenis (Konana aplis)
- Līvu alus mucu mešana (15, 17, 20, 22 un 25kg pār 4,2m šķērsli)
- Elsana akmeņu celšana (100, 120, 140, 160 un 180kg)

Pirmais vingrinājums Ikšķilē bija jau sestais vingrinājums divās dienās. Turklāt jau otro dienu Latvijā atkal valdīja rekordkarstums. Latvijas Gāzes automašīnas vilkšanā no zemes ar uzvaru cerība atgriezās Arta Plivdas acīs. Viņš par vienu reizi pārspēja Māri Rozentālu, paceļot automašīnu ar divām daiļām pasažierēm 13 reizes!

Krucifiksā jeb divu 12,5kg milzu krāsu bundžu turēšanā savu spēku atkal parādīja Māris Rozentāls, uzrādot lielmeistara cienīgu rezultātu 1:03,97. Otrais Ivars Kazeļņiks un notiek kopvērtējuma līdera maiņa, jo Marekam Leitim neveiksme šajā vingrinājumā un vadībā izvirzās tieši Ivars Kazeļņiks. Tomēr atstarpes starp atlētiem ir niecīgas un katrs vingrinājums var izšķirt, kurš uzvarēs desmit vingrinājumu kopsummā.

Arī astotais vingrinājums ~280kg pulksteņa nešana vēl nedeva risinājumu. Lai gan Artis Plivda uzvarēja, tomēr turpat bija arī Māris Rozentāls un Mareks Leitis.
Visu šoreiz izšķīra Līvu alus mucu mešana. Uzvarot jau trešo vingrinājumu Ikšķilē, diezgan drošā vadībā nostiprinājās Artis Plivda un tikai liela neveiksme varēja viņam liegt uzvaru šīgada čempionātā. Toties par pārējām godalgotajām vietā joprojām intriga – no otrās vietas līdz ceturtajai tikai 1,5 punkts. Mareks Leitis, Ivars Kazeļņiks, Māris Rozentāls. Faktiski,- kas uzceļ ātrāk visus 5 akmeņus no šiem trim atlētiem, tas ieņem augstāku vietu.

Akmeņu celšanā atkal uzvaru izcīnīja Artis Plivda, un visu piecus akmeņu vēl pacēla tikai Mareks Leitis. Četrus akmeņus ātrāk par Māri uzcēla Ivars un intriga atrisinājās.
„Esmu laimīgs, pat neaptveru vēl, ko esmu izdarījis. Esmu tikai trešo gadu aktīvā spēkavīru sacensību apritē,” noguris un gandarīts par sasniegto bija Artis Plivda.

Latvijas spēkavīru superfināla kopvērtējums pēc desmit vingrinājumiem

VSportistsPunkti
1.Artis Plivda74
2.Mareks Leitis66.5
3.Ivars Kazeļniks63.5
4.Māris Rozentāls60
5.Dainis Zāģeris54
6.Oskars Brugemanis41
7.Māris Blumfelds40
8.Rolands Fersters30
9.Didzis Zariņš21

„Man ir liels prieks, ka Artis burtiski izplēsa stiprākā vīra titulu, jo Mareks nebija tik laipns un cīnījās par katru punktu. Prieks arī par Ivaru, kura spēkavīra karjerā šis noteikti ir lielākais sasniegums. Man patika, kā cīnījās visi atlēti par jebkuru vietu,- tas rāda, ka arī turpmāk mums būs saturīgas spēkavīru sacensības,” pēc sacensību noslēguma atzina Latvijas spēka atlētu federācijas vadītājs Māris Liepiņš.

No 28. jūnija Latvijas spēkavīru čempionāta posmus rāda Latvijas Neatkarīgā televīzija, parādot visus posmus to secībā. Nākamais raidījums svētdien, 15.augustā, kad rādīs superfināla pirmo daļu noVentspils .

Plašāka informācija par rezultātiem Sporta attīstības centrs - SACensības.LV un Par stipru Latviju!


, 2010-08-09 00:17, pirms 14 gadiem
Pelnīti pirmais.Kautgan Leitis ar bija pelnijis.Sastāvs gan tāds pašķidrs.Kazeļņiku Agra nav,Leišavnieks ar nav.
, 2010-08-09 07:46, pirms 14 gadiem
Nu nez kaa buutu, ja A.Kazelnjiks buutu! Bet Plivda protams arii pelniijis! Leishavniekam laikam trauma....un Zaagjeris arii uz sezonas beigaam formu pazaudeejis!
, 2010-08-09 08:56, pirms 14 gadiem
Ar napacietību gaidu nākamo sezonu, kad atgriezīsies otrs brālis + "šreks". Gan jau arī savainotie cīņu biedri parādīs pretestību... Būs interesanti
, 2010-08-09 14:45, pirms 14 gadiem
kasuks rakstīja: Ar napacietību gaidu nākamo sezonu, kad atgriezīsies otrs brālis + "šreks". Gan jau arī savainotie cīņu biedri parādīs pretestību... Būs interesanti
par kadiem srekiem tu te tagad runaa...
, 2010-08-16 19:32, pirms 14 gadiem
Pelnijis bija Mareks Leitis
Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Čempiona kausu Superfināla uzvarētājam pasniedz aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Foto: "Spēka Sporta Centrs"

"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā uzvar Plivda

25. augustā pie Vidzemes ledus halles, Ogrē, notikušajā "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā 11 atlētu konkurencē triumfēja Artis Plivda.
Sacensību uzvaretājs Mārtiņš Līcis (vidū)
Publicitātes foto
5

Talsos triumfē spēkavīrs Mārtiņš Līcis

30. jūnijā, Talsos, Sauleskalna estrādē, notika "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta otrā posma sacensības. Par posma uzvarētāju kļuva ceturtais spēcīgākais vīrs pasaulē - ASV dzīvojošais latvietis Mārtiņš Līcis.