Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Spēka vīru superfinālā pēc pirmās dienas vadībā Mareks Leitis

Andrejs Siliņš

Spēka vīru superfinālā pēc pirmās dienas vadībā Mareks Leitis
Mareks Leitis
Foto: Ritvars Raits

Šodien Ventspilī Ostas ielas promenādē pilsētas svētku atmosfērā norisinājās Latvijas spēkavīru čempionāta superfināla pirmā daļa. Šogad pirmo reizi superfināls tiek organizēts divas dienas divās pilsētās.

Līdzīgi kā vieglatlētikas desmitcīņā, kur atlētiem divās dienās jāveic 10 disciplīnas, arī spēkavīri desmit vingrinājumos noskaidros šīgada Latvijas stiprākā vīra titula ieguvēju. Un tas būs jauns, jo esošais titula īpašnieks Agris Kazeļņiks tai pašā laikā startē kvalifikācijas sacensībās The World’s Strongest Man 2010.

Atlēti Ventspilī sacentās šādos vingrinājumos:

- G4S pietupieni ar 240 kg plecos
- JS&J Ūdensmeistars 3 baļķu celšana (125, 135 un 150kg)
- Swedbank kombinācija (800kg ķerras stumšana+320kg riepas velšana + 2x100kg mucu kraušana
- ZZS 175kg vairoga nešana
- Siltums Jums kombinācija (380kg nēšu nešana+2x125kg fermera pastaiga)

Kā jau prognozēts, šogad finālā tika gaidīta un arī sagaidīta sīva cīņa, kur uzvarētājs, iespējams, noskaidrosies tikai pašā pēdējā vingrinājumā. Jau pirmajā vingrinājumā iezīmējās vadošais četrinieks, kas soli solī uzvarēja katrs pa vienam vingrinājumam un arī pēc pieciem vingrinājumiem ir priekšā visiem pārējiem: Mareks Leitis, Ivars Kazelņiks, Artis Plivda un Māris Rozentāls. Pietupienus ar 240kg stieni plecos uzvarēja Māris Rozentāls ar 13 reizēm. 3 baļķus visātrāk pacēla Mareks Leitis. 800kg ķeras stumšana, 2reizes riepas pārvēliens un divu 100kg mucu uzraušana raitāk padevās Oskaram Brugemanim. Ceturtais vingrinājums bija ZZS vairoga nešana tālumā, kur par prieku visiem sanākušajiem skatītājiem tika uzstādīts jauns Latvijas rekords. Tas padevās Artim Plivdam un tagad 175kg smagais nesamais aiznests 104,90m. Piektajā vingrinājumā, kur sākumā 20m bija jānes 380kg nēši, bet pēc tam 20m distancē 2x125kg fermera apstaiga, visātrāko laiku uzrādīja Ivars Kazeļņiks.

Superfināla rezultāts pēc pieciem vingrinājumiem:

VSportistsPunkti
1.Mareks Leitis37.5
2.Ivars Kazeļniks36.5
3.Artis Plivda33
4.Māris Rozentāls30
5.Oskars Brugemanis23
6.Dainis Zāģeris22
7.Māris Blumfelds20
8.Didzis Zariņš12.5
9.Rolands Fersters10.5

„Neticami aizraujoša cīņa. Sākumā Artis Plivda bija kā aizmidzis, bet ar katru vingrinājumu viņš tuvojas Marekam Leitim. Tomēr izskatās, ka Mareks netaisās padoties, bet brāļa prombūtnē jaunu elpu ieguvis Ivars Kazeļņiks. Māris Rozentāls arī turpat vien ir,” sajūsmināts par intrigu ir sacensību vadītājs Raimonds Bergmanis.
Vingrinājumu starplaikos daudzos sanākušos skatītājus priecēja arī vairāki konkursi, kur skatītāji un skatītājas, kā ierasts, cīnījās par atbalstītāju sarūpētajām balvām.

Jau svētdien visi tie paši atlēti būs Ikšķilē, kur notiks sacensību izšķirošie pieci vingrinājumi, pēc kuriem tad arī tiks kronēts jaunais Latvijas stiprākais vīrs.
No 28. jūnija Latvijas spēkavīru čempionāta posmus rāda Latvijas Neatkarīgā televīzija, parādot visus posmus to secībā. Nākamais raidījums svētdien, 8.augustā, kad rādīs Gulbenes posmu.

Plašāka informācija par rezultātiem Sporta attīstības centrs - SACensības.LV un Par stipru Latviju!

Latvijas spēkavīru čempionātu atbalsta: Triobet, Elsana, Līvu Alus, Vivacolor, G4S, Siltums Jums, JS&S Ūdensmeistars, Baker Nutrition, ZZS, Radio SWH un sportacentrs.com.

Slēpts komentārs: mandark91
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-08 09:56, pirms 14 gadiem
kāda starpība vārdam?

mani sauc Valdis