Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Latviešiem viss pjedestāls Ziemeļvalstu spēkavīru turnīrā

Latviešiem viss pjedestāls Ziemeļvalstu spēkavīru turnīrā
Artis Plivda (no kreisās), Oskars Martužans un Didzis Zariņš
Foto: Biedrības "Stiprinieku republika"

Ar absolūtu Latvijas spēkavīru triumfu noslēdzies starptautiskais turnīrs "Best Nordic Strongman 2016", kas aizvadītās nedēļas izskaņā risinājās Jūrmalā, Kauguru rudens svētkos.

Jūrmalā startēja divpadsmit sportisti no desmit valstīm – Norvēģijas, Islandes, Zviedrijas, Somijas, Krievijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, bet Latviju pārstāvēja četri atlēti – ugālnieks Oskars Martužans, preilēnietis Artis Plivda, mārcienietis Didzis Zariņš un talsenieks Magnuss Vucāns.

Konkurence bija ļoti spēcīga, jau pirms sacensībām par galvenajiem pretendentiem uz godalgotajām vietām tika uzskatīti tieši latvieši. Jau mača sākumā, 16 tonnas smagās degvielas cisternas vilkšanā, ugālnieks Oskars Martužans lika visiem trūkties, izcīnot uzvaru 20.09 sekundēs. Līdzīgu rezultātu uzrādīja Didzis Zariņš, no pirmās vietas atpaliekot tikai par piecām sekundes simtdaļām, bet trešais palika islandietis Ari Gunnarsons (20.66 s). Savukārt "spēka trepēs", pa kurām atlētiem bija jāuznes 200, 225 un 250 kg smaga kaste, atkal pārliecinoši bija latvieši – pirmais Martužans, aiz viņa attiecīgi Plivda un Zariņš, neatstājot konkurentiem cīņā par vietu labāko trijniekā nekādas izredzes, jo rezultātu vēl šajā uzdevumā spēja uzrādīt vien soms Anti Murejarvi, tāpēc latviešu atrāviens no pretiniekiem punktu skaita ziņā bija ievērojams.

Turpinājumā plecu spēka kombinācijā pirmā vieta ar laiku 23.32 s pienācās Plivdam, otrais palika Zariņš (32.66 s), trešais – Gunnarsons no Islandes. 330 kilogramus liela svara celšanā no zemes pirmās trīs vietas savā starpā atkal sadalīja mūsējie, tāds pats scenārijs atkārtojās arī stafetē.

Pirms pēdējās disciplīnas pirmā trijnieka atlēti atradās vienlīdzīgās pozīcijās. Nebija īsti skaidrs, kurš kāps uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, jo Martužanam ar Plivdu bija vienāds punktu skaits, savukārt Zariņam tikai par vienu mazāk. Situācija bija sakaitēta, spriedze liela, tomēr pēdējā vingrinājumā savu sportisko raksturu un cīņassparu parādīja ugālnieks. Viņš 46.07 sekundēs uz statīva uzcēla piecus no sešiem akmeņus, bet Plivdam šoreiz nepaveicās. Akmeņi bija slapji un slideni, tie preilēnietim tik viegli rokās nedevās - viņš piecus akmeņus pievarēja 53.49 sekundēs.

Sacensību kopvērtējumā uzvaru ar 66 punktiem ļoti sīvā cīņā izcīnīja Oskars Martužans, otrā vieta šoreiz pieredzējušajam Artim Plivdam, no turnīra pirmās vietas ieguvēja atpaliekot vien par punktu. Didzim Zariņam godpilnā trešā pozīcija, summā savācot 61 punktu. Savukārt ceturtais mūsu valsts pārstāvis Magnuss Vucāns ierindojās piektajā vietā.

Šis latviešu spēkavīru triumfs ir kārtējais pierādījums tam, ka Eiropas līmenī Latvijas atlēti ir ļoti spēcīgi.

Vairāk informācijas: Latvijas spēkavīru čempionāts 2016

Fotogalerija: ŠEIT

Informāciju sagatavoja Elīna Gārbena
Biedrības "Stiprinieku republika" pārstāve


Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Čempiona kausu Superfināla uzvarētājam pasniedz aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Foto: "Spēka Sporta Centrs"

"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā uzvar Plivda

25. augustā pie Vidzemes ledus halles, Ogrē, notikušajā "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā 11 atlētu konkurencē triumfēja Artis Plivda.
Sacensību uzvaretājs Mārtiņš Līcis (vidū)
Publicitātes foto
5

Talsos triumfē spēkavīrs Mārtiņš Līcis

30. jūnijā, Talsos, Sauleskalna estrādē, notika "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta otrā posma sacensības. Par posma uzvarētāju kļuva ceturtais spēcīgākais vīrs pasaulē - ASV dzīvojošais latvietis Mārtiņš Līcis.