Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Sestdien Ogrē jau 3. "Latvijas spēkavīru čempionāta" posms

Sestdien Ogrē jau 3. "Latvijas spēkavīru čempionāta" posms
Spēkavīru iepriekšējais posms Kandavā

Sestdien Ogrē pie kultūras centra notiks Latvijas spēkavīru čempionāta trešais posms. Spēkavīri sacensības norisināsies gandrīz visas dienas garumā, jo jau 11.00 sāksies “Baker Latvijas amatieru čempionāta” otrais posms, bet apmēram 14.00 startēs elites vīri.

Amatieri sacentīsies vingrinājumos – pulkstenis (Conan wheel), fermera pastaiga, baļķu celšana, kombinācija (riepas velšana + spēka kāpnes ar 1 svaru) un 3 akmeņu celšanā. Pēc pirmā posma līderu vidū izvirzījušies Gatis Stiba (Saldus), Imants Sokolovs (Valmiera), Lauris Gabrāns (Dobele) un Intars Grāvītis (Gulbene).

Pēc amatieru sacensību noslēguma, savus spēkus Ogres skatītājiem atkal rādīs elites spēkavīri. Otrais čempionāta posms parādīja, ka atlēti šogad ir labā formā, līdz ar to Ogres skatītāji var sagaidīt sparīgas cīņas šādos vingrinājumos:
- Ūdensmeistars baļķa celšana (135 kg, reizes)
- Siltums Jums nēši (~370 kg 30 m distancē)
- Triobet spēka kāpnes (200, 225 un 250 kg smagi svari )
- G4S un Līvu alus kombinācija (800 kg ķerras stumšana+3x100kg mucu kraušana)
- Vivacolor krucifikss (12,5 kg katrā rokā)
- Elsana akmeņi (100,120, 140, 160 un 180 kg)

Pēc pirmajiem dieviem posmiem Latvijas čempionāta kopvērtējumā izvirzījies Artis Plivda no Preiļiem. Pavisam nedaudz viņam zaudē uzreiz divi atlēti ar vienādu punktu skaitu - Dainis Zāģeris no Talsiem un Mareks Leitis no Ventspils. Ceturtais pašlaik ir Andris Leišavnieks no Gulbenes. Abi Ogres spēkavīri brāļi Kazeļņiki kopvērtējumā nav starp līderiem, jo Agris nepiedalījās Jūrmalas posmā, bet Ivars Jūrmalā guva nelielu traumu un neveica visus vingrinājumus. Tomēr sacensību formula, kad pēc 6 posmiem labākie astoņi atlēti un divi organizatoru pieaicinātie startēs lielajā divu dienu finālā, ļauj ikvienam Latvijas elites spēkavīram cerēt uz startu sezonas noslēguma mačos Venstpilī un Ikšķilē.

„Ogrē man vienmēr ir paticis startēt, jo daudzo draugu, kaimiņu, paziņu un novadnieku atbalsts ļoti palīdz sasniegt labākus rezultātus. Turklāt iepriekšējā posmā man pirmo reizi izdevās sacensībās pacelt visu piecus akmeņus, kas dod jaunus spēkus un pārliecību turpmākajiem mačiem,” pirms posma Ogrē izteicās ogrēnietis Ivars Kazeļņiks.

Kā parasti, starp vingrinājumiem skatītājus priecēs konkursi ar balvām. Šajā posmā būs arī īpašais ZZS airēšanas konkurss pāriem.

Atbalstīt visus spēkavīrus aicinām laukumā pie Ogres kultūras centra sestdien, 5.jūnijā jau no 11.00, kad startēs amatieri un no 14.00, kad sacentīsies spēcīgākie atlēti Latvijā.

No 26. jūnija Latvijas spēkavīru čempionāta posmus sāks rādīt Latvijas Neatkarīgā televīzija, parādot visus posmus to secībā. Sekojiet informācijai sacensibas.lv un parstipru.lv.

Latvijas spēkavīru čempionātu atbalsta: Līvu Alus, Triobet, Elsana, G4S, Vivacolor, JS&S Ūdensmeistars, Baker Nutrition, Zaļo un Zemnieku savienība, Radio SWH un sportacentrs.com.

Sacensības organizē Latvijas spēka atlētu federācija kopā ar biedrību „Par stipru Latviju”.


Spēkavīrs Aivars Šmaukstelis

Latvijas spēkavīri Šmaukstelis un Krievelis izcīna otro vietu PČ komandām

LETA. Latvijas spēkavīri Aivars Šmaukstelis un Māris Krievelis aizvadītās nedēļas nogalē Somijā izcīnīja otro vietu Spēkavīru čempionu līgas (SCL) pasaules čempionātā komandām.
Čempiona kausu Superfināla uzvarētājam pasniedz aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Foto: "Spēka Sporta Centrs"

"Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā uzvar Plivda

25. augustā pie Vidzemes ledus halles, Ogrē, notikušajā "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta Superfinālā 11 atlētu konkurencē triumfēja Artis Plivda.
Sacensību uzvaretājs Mārtiņš Līcis (vidū)
Publicitātes foto
5

Talsos triumfē spēkavīrs Mārtiņš Līcis

30. jūnijā, Talsos, Sauleskalna estrādē, notika "Betsafe" Latvijas Spēkavīru čempionāta otrā posma sacensības. Par posma uzvarētāju kļuva ceturtais spēcīgākais vīrs pasaulē - ASV dzīvojošais latvietis Mārtiņš Līcis.