Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:351, Did:0, useCase: 3

Kazeļņiks spēkavīru ČL posmā Ungārijā atkal piektais

Andrejs Siliņš

Kazeļņiks spēkavīru ČL posmā Ungārijā atkal piektais
Agris Kazeļņiks

Vakar Ungārijas pilsētā Pēčā norisinājās priekšpēdējais šīs sezonas spēkavīru Čempionu līgas (ČL) posms. Uz starta stājās desmit atlēti, starp kuriem, kā ierasts, arī Agris Kazeļņiks. Latvietis sacensības noslēdza piektajā vietā.

Ungārijas posmā atlēti sacentās sešos vingrinājumos:
- Smagās automašīnas vilkšana 7,5 t 20m distancē
- Vikinga prese 155 kg
- Nēšu nešana 420 kg
- Fermera pastaiga ar 2x125kg 75 m distancē
- Riepas velšana 470 kg
- Akmeņu celšana 130, 150, 170, 180, 190 kg

Arī šīs sacensības, līdzīgi kā Londonā, notika arēnā. Jau pirmajā vingrinājumā – smagās automašīnas vilkšanā, lai arī automobiļa svars likās mazs – tikai 7,5 t, neviens no atlētiem nespēja aizvilkt auto līdz 20 m distances finišam. Agris diemžēl uzrādīja vissliktāko rezultātu un jau sākums - neizdevies. Nākamajos vingrinājumos Agrim gan trešās, gan ceturtās, gan piektās vietas, bet fermera pastaigā, veicot pagriezienu, Agrim līdzīgi kā nesen WSM Maltā, par sevi „atgādināja” ceļa locītava un viņš distanci nebeidza, paliekot pēdējais. Tomēr posma kopvērtējumā Agrim cienījamā piektā vieta, kas arī kopvērtējumā viņam saglabā otro pozīciju.

Ungārijas Čempionu līgas posmu, tāpat kā visas sacensības pēdējā laikā, uzvarēja lietuvietis Židrūns Savickas, aiz sevis atstājot igauni Murumetu un serbu Katonu.

„Galvenais bija noturēt kopvērtējuma pozīciju, jo celis iesāpas pie lielām slodzēm un tagad jādomā kā to sadakterēt, lai nākamo sezonu nevajadzētu „norakstīt”. Tagad vēl jāiztur sezonas noslēguma sacensības Ukrainā pēc divām nedēļām,” pārdomās dalījās Agris Kazeļņiks.

Šīgada noslēdzošais Čempionu līgas posms notiks Ukrainā 14.novembrī. Mūsu spēkavīrs ir saglabājis otro vietu Spēkavīru Čempionu līgas kopvērtējumā, taču Savickas un Katona pēc Ungārijas posma ir pietuvojušies. Pirmo vietu jau priekšlaicīgi nodrošinājis igaunis Murumets.

Agra Kazeļņika dalību starptautiskajās sacensībās nodrošina Latvijas Gāze, t/c Dauga, Ogres Jumis, Ogres prestižs, SIA Ciemupe un Baker nutrition.

Sīkāk par sacensībām un Agra Kazeļņika turpmākajiem rezultātiem būs iespēja uzzināt sacensibas.lv

Informāciju sagatavoja
Sporta Attīstības centrs
sadarbībā ar Latvijas spēka atlētu federāciju