Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Plēsnieks pasaules čempionātā necer uz augstu rezultātu

Plēsnieks pasaules čempionātā necer uz augstu rezultātu
Artūrs Plēsnieks
Foto: Latvijas Svarcelšanas federācija

2016. gada Eiropas čempions svarcelšanā Arturs Plēsnieks turpina atgūties pēc pleca operācijas, kas notika pirms četriem mēnešiem. Rudens pasaules čempionātā vēl netēmēs uz augstu rezultātu, mērķis ir pavasara Eiropas čempionāts, kur varētu startēt svara kategorijā līdz 109 kilogramiem, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Kā zināms, pēc Riodežaneiro olimpiādes tika operēts kreisais plecs, savukārt 2018. gada 20. martā - labais plecs. Sportists atklāj, ka patlaban situācija ir labāka, jau sācis pilnvērtīgi trenēties. Par maksimālajiem smagumiem gan vēl nevar domāt. "Spēks ir, bet pietrūkst stabilitātes, grūžot nevaru nofiksēt stieni virs galvas," atklāj Artūrs Plēsnieks. Medicīniskie izmeklējumi liecina, viss notiek saskaņā ar plānoto. Tiek ņemta vērā pieredze pēc iepriekšējās operācijas, kad atgriešanās tika sasteigta.

Plēsnieks plāno startēt 2018. gada septembra Latvijas čempionātā. Novembra pirmajā dekādē Turkmenistānas galvaspilsētā Ašgabatā notiks pasaules čempionāts, kur gatavojas piedalīties arī mūsu svarcēlājs, taču tajā laikā necer uz labāko sportisko formu.

Mērķis ir ļoti labi sagatavoties 2019. gada aprīļa Eiropas čempionātam, kur būs jāstartē jaunā svara kategorijā. Plēsnieks jau bija ieplānojis, ka nāksies pāriet no 105 kilogramiem uz 100 kg kategoriju, taču pēcāk izrādījās, ka jaunā kategorija būs 109 kg. "Parasti sveru ap 108 kg, tagad ir plāns pieaudzēt līdz 112 un tad pirms mačiem trīs kilogramus nomest," prāto ventspilnieks.

Kā jau ziņots, pēc pirmās operācijas mūsu sportists 2017. gada decembra pasaules čempionātā ieguva sudraba godalgu, kas ir līdzšinējās karjeras augstākais sasniegums.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška


, 2018-07-31 16:52, pirms 6 gadiem
Šitais džeks mūžīgi nevarīgs, tikai cer uz citu vājumu... Viktor gan savā laikā nelika vilties
, 2018-07-31 17:04, pirms 6 gadiem
Nu, ja necer uz rezultātu, tad ar tūrismu nav jānodarbojas!
, 2018-07-31 17:39, pirms 6 gadiem
Kopš kura laika Ašhabada pārdēvēta Ašgabatu?
, 2018-07-31 20:04, pirms 6 gadiem
labi, ka Jūs komentāros tik daudz kā tizlas gļēvības varat uzspiest.
, 2018-07-31 20:13, pirms 6 gadiem
Suro rakstīja: Šitais džeks mūžīgi nevarīgs, tikai cer uz citu vājumu... Viktor gan savā laikā nelika vilties
Olimpiāde lika gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-31 23:22, pirms 6 gadiem
chubaki rakstīja: Nu, ja necer uz rezultātu, tad ar tūrismu nav jānodarbojas!
Svarcelšana, atšķirībā no kaut kāda basketbola, kur viens zilais metiens var izšķirt visa turnīra gaitu, ir sporta veids, kur brīnumi nevar notikt. Ja tu treniņos necel konkrētus svarus, nebūs tā, ka "uz haļavu" mačos pacelsi.

Pēc traumas pats redzi ko vari un ko nevari, tāpēc arī nevajag forsēt un kaut kādu apšaubāmu labumu dēļ iedzīvoties lielākās problēmās.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.