Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarcēlāji Plēsnieks un Koha var palikt bez prēmijām

Jānis Pārums

Svarcēlāji Plēsnieks un Koha var palikt bez prēmijām
Artūrs Plēsnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Svarcelšanas federācija (LSF) un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) iesniedza pieprasījumu par naudas balvas piešķiršanu svarcēlajiem Artūram Plēsniekam un Rebekai Kohai, taču Izglītības un zinātnes ministrija (IZM), izvērtējot priekšlikumu, ir nolēmusi to nevirzīt izskatīšanai Latvijas Nacionālajā sporta padomē.

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers akcentē, ka šī ir absurda situācija un dažu amatpersonu nesaprašanās dēļ, var ciest izcili Latvijas sportisti. “Artūra Plēsnieka un Rebekas Kohas pārstāvētais klubs “Spars” no Ventspils šobrīd juridiski nav LSKA biedrs, taču viņi pārstāv Latvijas valsti starptautiskā arēnā ar ļoti atzīstamiem rezultātiem, par kuriem būtu jāsaņem arī valsts piešķirtās naudas balvas. Tāpēc es aicinu Nacionālo sporta padomi šo jautājumu skatīt pēc būtības, jo nav pieļaujams, ka sportistu sasniegumi netiek novērtēti formālu iemeslu dēļ”, tā izsakās Tikmers.

Latvijas labākais svarcēlājs Artūrs Plēsnieks šajā gadā izcīnīja ne tikai 5.vietu pasaules čempionātā un 4.vietu Eiropas čempionātā, bet arī kļuva par Eiropas čempionu U-23 vecuma grupā. Tāpat izcilu sniegumu šogad rādīja 15 gadus jaunā Latvijas talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha, kura Eiropas U-20 čempionātā izcīnīja bronzas godalgu, bet U-15 vecuma grupā pārliecinoši kļuva par čempioni.

Abi minētie sportisti pārstāv LSF, tomēr, kā uzsver IZM, Sporta likumā noteiktā kārtība paredz, ka sportistus naudas balvas saņemšanai var virzīt tikai oficiāli atzītā sporta federācija – Latvijas Svarcelšanas klubu apvienība (LSKA), kas šobrīd ar iesniegumu par sportistu prēmēšanu IZM vēl nav vērsusies.

Naudas balvas piešķir par sasniegumiem, kas izcīnīti oficiālajās starptautiskajās klātienes sporta sacensībās, kuras ir iekļautas attiecīgās starptautiskās sporta federācijas sacensību kalendārā, ja minētā sporta federācija ir atzīta Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā vai ir Starptautisko sporta federāciju asociācijas biedre. Šādas sacensības ir: Olimpiskās spēles, pasaules spēles, paralimpiskās spēles, nedzirdīgo spēles un pasaules jaunatnes Olimpiskās spēles, pasaules un Eiropas čempionāti pieaugušajiem, pasaules un Eiropas čempionāti sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem, pasaules kausa izcīņa pieaugušajiem,pasaules karavīru sporta spēles, policijas čempionāts un pasaules universiāde.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters, LOK preses sekretārs

 +10 [+] [-]

, 2013-10-30 14:07, pirms 10 gadiem
Pediņu bars!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-10-30 14:44, pirms 10 gadiem
Lai IZM kārto ko vien vēlās,bet sportistiem tāpēc jau nav jācieš!

     [+] [-]

, 2013-10-30 14:45, pirms 10 gadiem
Absurds! Paskatieties kaut vai abu federāciju mājas lapās - LSKA ir tikai un vienīgi par pašmāju mačiem, kamēr LSF arī par starptautiskiem. Tad arī ļaujiet LSKA nodarboties ar lokāliem turnīriem, bet LSF rūpēties par dalību starptautiskos un vērtēt tur sasniegto.

     [+] [-]

, 2013-10-30 16:45, pirms 10 gadiem
Klubu apvienība ir klubu apvienība, nekāds sakars ar attiecīgā sporta veida federāciju. Kāpēc kaut kāda klubu apvienība var kaut ko noteikt? Un ja sportists trenējas individuāli, pārstāv Latviju visaugstākā līmenī? Tad IZM pateiks čau, vecīt, nekā nezinām?

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 16:50, pirms 10 gadiem
varas mmmmmmmai-tu birokratija.. nelie-sssssssi vienmer mekle iemeslu, lai tikai nebutu jadara kas labs un taisniigs.. nelie-ssssssi baidas darit labu un tadi varas elites urlop-aaaaaaati ir parpilns " gods un slava '' sadiem varas d-irsttttttuves keeniniem(eem).. nnnnnnn-ost ar taadiem m-aitttttttaam , asin-suuuuuuuuceejiem !

sorry, bet ritiigi be-siiiii araa taadi kv-erplllllllli, kas piesienas pie nebuutiskaam nianseem, lai blokeetu iespeeju sanemt godiigi izciiniitu atalgojumu, sajaa gadiijumaa, izciliem sportistiem..

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 17:04, pirms 10 gadiem
.. tad jau Stromberga sasniegumus bmx ari vareja tik pat labi nobloket sie bezkaunnas, jo vini tacu ari ir gandriz visu sasniegusi pasu spekiem, bez jebkada valsts atbalsta..

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 18:09, pirms 10 gadiem
Viss ir pareizi, neviens nelika andruškevičam izveidot savu federāciju LSF.
Prieks, ka IZM strādā pēc Latvijas likumdošanas, ko gan nevar teikt par LOK

  +2 [+] [-]

, 2013-10-30 18:16, pirms 10 gadiem
Kāda starpība kādu klubu viņi tur pārstāv? Sacensībās medaļas taču viņi izcīnīja kā LATVIJAS pārstāvji vai ne tā? Prēmē taču nevis klubu, bet sportistu... Kārtējais absurds...

  +1 [+] [-]

, 2013-10-30 18:31, pirms 10 gadiem
tiesi taa !!!

killo2000 rakstīja: Kāda starpība kādu klubu viņi tur pārstāv? Sacensībās medaļas taču viņi izcīnīja kā LATVIJAS pārstāvji vai ne tā? Prēmē taču nevis klubu, bet sportistu... Kārtējais absurds...

     [+] [-]

, 2013-10-30 18:33, pirms 10 gadiem
un Tu " pareizais " vispirms nomaini karogu un tad runa par Latviju un Latvijas sportistiem..
Eleiko rakstīja: Viss ir pareizi, neviens nelika andruškevičam izveidot savu federāciju LSF.
Prieks, ka IZM strādā pēc Latvijas likumdošanas, ko gan nevar teikt par LOK
n Tu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-30 21:06, pirms 10 gadiem
Tas viss ir del strida starp Federacijas galveno Sefu Ritenieku un trenera Andruskevica diemzel nu jau ciess sportisti!!!
Tik traki jau Aivaram nevajadzetu rikoties sportistiem vismaz naudinu nopelnito sagadat!
Izglitibas Ministrija neiesprings viniem jalemj vel par tadam 800 federacijam katru dienu ap 100 tadu iesniegumu uz galda!!!

     [+] [-]

, 2013-10-30 21:29, pirms 10 gadiem
Galīgi pie vienas vietas ,kadu federāciju vai klubu katrs pārstāv,galvenais rādītājs ir rezultāts pasaules vai eiropas čempionātos,jo viņi pārstav LATVIJU.Ja kaut kas neatbilst likumiem ,tad vainīgi nav sportisti,bet tie likuma pieņēmēji.No viņu algām,sportistu prēmijām!!!!!Tas būtu taisnības kalngals.O!, mēs nekad to nesagaidīsim,jo dzīvojam platknābja greizajā spoguļu karaļvalstī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-30 23:47, pirms 10 gadiem
Uhhh ka te viens kas cel 150 kg iesprindzis!!!
Nekas jau sobrid labaks galigi nav ka bija kad vadija Kulturists tada pasa pakala!!!
Tikai tagad visus ta konkretak par P...rasiem sauc!!!
Nebutu tads Andruskevics vispar nekas nebutu ko dalit un butu baigi forsi butu Lv Cempioni kas varetu 150 kg celt