Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Gājis bojā viens no spilgtākajiem "Zelta ēras" kultūristiem Frenko Kolumbo

Juris Miņins
Juris Miņins

Gājis bojā viens no spilgtākajiem "Zelta ēras" kultūristiem Frenko Kolumbo
Frenko Kolumbo
Foto: mixedmartialarts.com

Šodien Itālijas mediji ziņo, ka negadījumā jūrā ir miris viens no bodibildinga "Zelta ēras" spilgtākajiem pārstāvjiem, itālis Frenko Kolumbo.

Kā vēsta Itālijas mediji, šodien jūrā netālu no Sardīnijas krastiem, San Teodoro reģionā, ir noslīcis viens no spilgtākajiem tā sauktās bodibildinga "Zelta ēras" pārstāvjiem, divkārtējais "Mr.Olympia" absolūtās kategorijas uzvarētājs, kā arī tuvs Arnolda Švarcenegera draugs Frenko Kolumbo. Tiek ziņots, ka negadījuma vietā bija ieradies helikopters, taču glābēji izrādījās bezspēcīgi. Nelaimes gadījums notika trīs nedēļas pēc Kolumbo 78. dzimšanas dienas.

Frenko Kolumbo savu sportisko karjeru sāka kā bokseris, taču vēlāk pievērsās arī svarcelšanai, spēka trīscīņai un kultūrismam. Lai arī boksā viņam bija zināmi panākumi, jo tikai 165 cm garais un 85 kg smagais sportists kļuva par Itālijas čempionu, lielākos panākumus viņš guva tieši spēka sportā.

1974. un 1975. gadā viņš kļuva par uzvarētāju "Mr.Olympia" vieglajā kategorijā, bet nākošajā gadā pēc Arnolda Švarcenegera došanās "pensijā", tieši Kolumbo kļuva par jauno absolūto "Mr.Olympia" uzvarētāju (1976. gadā), atkārtojot šādu pašu sasniegumu 1981. gadā. Pirms bodibildinga virsotņu sasniegšanas viņa kontā bija vairāki citi prestiži apbalvojumi, ieskaitot gan IFBB, gan NABBA federāciju "Mr.Universe" titulus (kopā – astoņi tituli) un AAU federācijas "Mr.World" (divreiz).

Bez lieliskas muskuļu hipertrofijas, Kolubo izcēlās arī ar ārkārtīgi lielu spēku, jo neskatoties uz savu nelielo svaru, viņš stieņa vilkmē no zemes spēja pacelt 340 kg lielu svaru, kā arī piedalījās 1977. gada "World Strongest Man" sacensībās un finišēja piektajā vietā, būdams ievērojami vieglāks par visiem pārējiem konkurentiem.

Frenko Kolumbo tika saukts arī par vienu no tuvākajiem bodibildinga leģendas Arnolda Švarcenegera draugiem un viņi abi uzturēja labas attiecības līdz pat šīm dienām. Itālis Kolumbo, tāpat kā viņa Austrijā dzimušais draugs, filmējās arī dažādās filmās (redzams arī bodibildingam leģendārajā filmā "Punping Iron"), tiesa, tik lielu popularitāti kā Ārnijs nesasniedza.

Izmantotie resursi:
la Nuova Sardegna