Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Jelgavas un Apes rezultāti sacensībās “Latvijas spēcīgākā pilsēta”

Baiba Norberte
Baiba Norberte

27.augustā Jelgavā un Apē vienlaicīgi sākās sacensību “Latvijas spēcīgākā pilsēta posmi”, kur pilsētu aizstāvji rādīja savus spēkus svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu, veidojot pilsētas kopējo rezultātu. Jelgavā tika pacelti 205 700 kg un Apē – 124 010 kg.

Jau no paša sacensību sākuma bija skaidrs, ka jelgavniekos mīt tas spēks, kas ļaus pilsētai cīnīties par spēcīgākās Latvijas pilsētas titulu. Jelgavnieki cīnījās godam un pašās sacensību beigās pietrūka mazāk nekā 10 tonnas, lai apsteigtu Jēkabpili un Daugavpili un iekļūtu spēcīgāko pilsētu trijniekā.

Jelgavas pilsētu bija ieradušies aizstāvēt 23 dāmas, 32 jaunieši un 104 vīri. Ar milzīgu pārsvaru vīru konkurencē uzvarēja otrais spēka ziņā izturīgākais Latvijas vīrs Uldis Veliks, kurš uzlaboja savu iepriekš uzrādīto rezultātu un 50 kg svaru stieni uzspieda 144 reizes. 2.vietā ierindojās Janijs Boida, bet 3.vietā palika Ingus Sāvičs. Dāmu konkurencē, 20 kg svaru stieni uzspiežot 78 reizes, uzvarēja Jana Jansone. 2.vietā ierindojās Madara Černuho, bet 3.vietā palika Milena Rinkeviča. Savukārt starp jauniešiem līdz 18 gadu vecumam spēcīgākais izrādījās Viesturs Švikulis, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 100 reizes. 2.vietā ierindojās Egīls Lībietis, bet 3.vietā palika Andrejs Sobačevskis.

Apes pilsētas iedzīvotāji un viesi kopā pacēla 124 010 kg, apsteidzot par Api lielākās pilsētas Mazsalacu, Dagdu, Skrundu, Ķegumu un Valku. Sacensībās piedalījās un pilsētas rezultātu veidoja 29 dāmas, 28 jaunieši un 71 vīrs. 50 kg svaru stieni uzspiežot 116 reizes, vīru konkurencē uzvarēja Ivars Pupčēnoks. 2.vietā ierindojās Anatolijs Pikša, bet 3.vietā palika Ainārs Pētersons. Dāmu konkurencē spēcīgākā bija Marika Magaziņa, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 110 reizes. 2.vietā ierindojās Iveta Bičkovska, bet 3.vietā palika Liene Bondareva. Savukārt jauniešu līdz 18 gadu vecumam grupā uzvarēja Nils Tomass Pleitiens, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 87 reizes. 2.vietā ierindojās Bruno Ābolkalns, bet 3.vietā palika Toms Nils Prazņicāns.

Kā vasara lēnām, bet pa visam noteikti iet uz beigām, tā arī sacensības “Latvijas spēcīgākā pilsēta” tuvojas noslēgumam. Saglabājot nelielu noslēpumainību, varam pačukstēt – ir plānots vēl vienas pilsētas papildposms. Sekojiet līdzi jaunumiem un noslēdziet savu vasaru spēcīgi!

Projektu “Latvijas spēcīgākā pilsēta” atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu.

Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: Latvijas Spēcīgākā Pilsēta - tautas sports...

Informāciju sagatavoja:
Loreta Vītiņa
Projekta “Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016” preses sekretāre
e-pasts: specigakapilseta@sp.lv; mob.tālr.: 26672320

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projekta “Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016” vadītājs
e-pasts: projekti@sp.lv; mob.tālr.: 27859586