Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

Olainē Šmaukstelis piekāpjas lietuvietim Lalam

Olainē Šmaukstelis piekāpjas lietuvietim Lalam
Vitautas Lalas
Publicitātes foto

28. maijā ar pieredzējušā lietuviešu atlēta Vitautas Lalas uzvaru Olainē noslēdzās otrais starptautiskais spēkavīru turnīrs "Best Nordic Strongman 2017". Otrajā vietā, atpaliekot vien par puspunktu, ierindojās Aivars Šmaukstelis, bet trešais palika vēl viens latvietis – Edgars Andersons.

Olainē notikušo sacensību dalībnieku sastāvā bija iekļauti vienpadsmit sportisti no astoņām valstīm. Gunnars Gimbutas no Igaunijas, Vitautas Lalas no Lietuvas, Somiju pārstāvēja Topi Ovaska, Poliju - Rafals Kobilarcs un Tomašs Rzimkovskis, kā arī bija ieradies Roberto Rodrigess no Spānijas. Par uzvarētāja titulu cīnījās arī jau iepriekš izziņotais piecnieks no Latvijas – Aivars Šmaukstelis, Edgars Andersons, Oskars Martužans, Didzis Zariņš un Ivars Grahoļskis.

Konkurence bija ļoti spēcīga. Jau mača sākumā 340 kg liela smaguma vilkšanā no zemes savu varēšanu lieliski demonstrēja lietuvietis Vitautas Lalas, gūstot uzvaru ar 12 reizēm. Par vienu reizi mazāk iespēja un attiecīgi dalītu otro un trešo vietu izcīnīja Aivars Šmaukstelis un Edgars Andersons. Savukārt plecu spēka stafetē, kurā sportistiem bija jāceļ 135, 155 un 165 kilogramus smagi baļķi, Apolona stienis (145 kg) un hantele, kuras smagums 90 kg, atkal pirmais bija Lalas, 33,1 sekundē paceļot visus trīs smagumus, otrais - Andersons un trešais - Šmaukstelis. Šie paši trīs atlēti vislabāk veica pietupienus ar 300 kilogramiem. Turpinājumā nekādas cerības uz uzvaru saviem konkurentiem neatstāja pērnā gada Latvijas čempions Aivars Šmaukstelis, kurš vieglo automašīnu noturēja 41,04 sekundes. Otrais šajā vingrinājumā ar rezultātu 37,09 sek. palika igaunis Gunnars Gimbutas, bet trešais – ugālnieks Oskars Martužans. Tālāk vingrinājumu virknējums - 20 metri vienā un otrā virzienā bija jānes nēši (370 kg) un tikpat lielā attālumā jānes 350 kg smaga riepa. Pirmā vieta Edgaram Andersonam, kurš uzdevumu veica 37,79 sekundēs, otrā - Šmaukstelim (39,31 sek.), bet trešais šoreiz Lalas ar 39,43 sekundēm.

Pirms pēdējās disciplīnas labāko trijnieka atlēti atradās teju vienlīdzīgās pozīcijās. Pirmais - Lalas, Šmaukstelis no līdera atpalika vien pusotru punktu, tikmēr Andersonu no otrās vietas šķīra tikai punkts. Situācija bija sakaitēta, spriedze liela, tomēr pēdējā vingrinājumā savu sportisko raksturu un cīņassparu parādīja Šmaukstelis. Viņš 35,40 sekundēs uz statīva uzcēla piecus atlanta akmeņus. Sudraba pozīcija Vitautam Lalam, tikpat akmeņus pievarot 40,68 sek, bet bronza - Didzim Zariņam.

Sacensību kopvērtējumā uzvaru ar 60 punktiem izcīnīja Vitautas Lalas no Lietuvas, otrā vieta šoreiz kocēnietim Aivaram Šmaukstelim, kurš no turnīra pirmās vietas ieguvēja atpalika vien par puspunktu. Kuldīdzniekam Edgaram Andersonam godpilnā trešā pozīcija, summā savācot 51,5 punktu. Savukārt ceturtais vēl viens mūsu valsts pārstāvis - Oskars Martužans, viņa kontā 43,5 punkti, piektais Didzis Zariņš, bet devītā pozīcija Ivaram Grahoļskim.

Vairāk informācijas: Latvijas spēkavīru čempionāts 2017

Informāciju sagatavoja: Elīna Gārbena,
Biedrības "Stiprinieku republika" pārstāve


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.