Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Dainis Zāģeris jauno sezonu sāk ar startu "Europe’s Strongest Man"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Dainis Zāģeris jauno sezonu sāk ar startu "Europe’s Strongest Man"
Dainis Zāģeris
Publicitātes foto

Pērnā gada Spēkavīru čempionu līgas uzvarētājs, latviešu spēkavīrs Dainis Zāģeris rīt, 31. martā, Lielbritānijā uzsāks jauno sezonu. Viņa 2017. gada pirmais starts būs aizvadīs "Europe’s Strongest Man" sacensībās, kas norisināsies divas dienas – 31. martā un 1. aprīlī Līdsā.

Latviešu sportistu Eiropas čempionātā sagaida sīva konkurence, jo turnīrā piedalīsies daudzi pasaulē zināmi un titulēti spēkavīri - Haftors Bjornsons no Islandes, Edijs Hals no Anglijas, Marks Fēlikss un Terijs Holands. ASV pārstāvēs Braiens Šovs, bet mūsu kaimiņvalsti Lietuvu - pasaules rekordists Židrūns Savickas.

"Europe’s Strongest Man" turnīrā atlētiem būs jāveic seši spēka vingrinājumi. Pirmajā mača dienā, 31. martā, viens, savukārt sestdien, lai noskaidrotu labāko Eiropas spēkavīru, pārējie pieci - būs jānes automašīna, jāceļ atlanta akmeņi, jāvelk riepas un jāceļ "Apolona stienis" virs galvas uz reižu skaitu, kas prasīs lielu fizisko atdevi.

Pats Zāģeris, kurš uzaicinājumu startēt "Europe’s Strongest Man" saņēmis vien pirms trim nedēļām, atzīst, ka jūtas gatavs, tomēr uz jautājumu par savām izredzēm kāpt uz goda pjedestālu gaidāmajā mačā, Dainis atbild pieticīgi: "Visi konkurenti ir nopietni gatavojušies un lielākajai daļai jaunās sezonas pirmās sacensības ir jau aiz muguras. Primārais mērķis ir atkārtot 2015. gada panākumu, kad ieņēmu 3. vietu, tomēr nekad neko nevar zināt. Vari būt pārliecināts par saviem spēkiem, bet konkurents pēdējā brīdī var saņemt spēkus un aiziet garām. Vingrinājumi šoreiz arī nav man ļoti parocīgi, tomēr jācer, ka viss izdodies," atzīst pazīstamais latviešu spēkavīrs.

Nākamās nedēļas nogalē Zāģeris startēs Spēkavīru čempionu līgas otrajā posmā, Vācijā.

Informāciju sagatavoja Elīna Gārbena,
sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja

     [+] [-]

, 2017-03-30 17:55, pirms 7 gadiem
Veiksmi un lai izdodas!
Ļoti ceru, ka Dainis ir pielicis pie atlanta akmeņu celšanas, līdz šim tas ir viens no viņa lielākajiem klupšanas akmeņiem.

     [+] [-]

, 2017-03-31 09:03, pirms 7 gadiem
Nez kādēļ eiropas strongos startē ASV

     [+] [-]

, 2017-03-31 09:05, pirms 7 gadiem
Šādā konkurencē ja visi būs vismaz tuvu optimālai formai, Dainim paredzu labi ja 4. vietu.... Šavs, Halls, Bjortnsons ir tomēr klasi augstāki strongmeni.. un Holands ar Feliksu aptveni viena līmeņa vai nedaudz zemāka līme'mna par Daini

     [+] [-]

, 2017-04-03 17:51, pirms 7 gadiem
diez` kādreiz kaut kur parādīsies raksts, kā veicās?