Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Hols kļūst par Pasaules spēcīgāko vīru, Līcis apsteidz Savicki

Hols kļūst par Pasaules spēcīgāko vīru, Līcis apsteidz Savicki
Edijs Hols
Foto: facebook.com/Strongman

Šajās dienās Botsvānā norisinājās prestižākās spēkavīru sacensības “World’s Strongest Man” un tajās triumfēja Lielbritānijas atlēts Edijs Hols.

Šajā gadā pasaules spēcīgākasi vīrs tika noskaidrots Bostvānā un finālā iekļuvušie sportisti sacentās sešās disciplīnās – riepas velšanā, pietupienos, vikingu spiešanā, vilkmē, lidmašīnas vilkšanā un, kā ierasts, Atlanta akmeņu celšanā.

Finālā piedalījās 10 sportisti, viņu vidū arī titulētie un labi zināmie Židrūns Savickis, Braiens Šovs, Haftors Bjornsons un Edijs Hols. Starp šiem atlētiem bija arī ASV pārstāvošais latvietis Mārtiņš Līcis.

Pirmajā posmā, 490 kg riepas velšanā, uzvarēja Braiens Šovs, bet nākošais uzvarētājs, Edijs Hols, palika vien piektajā vietā. Savukārt Līcis ierindojās septītajā pozīcijā.

Pietupienos gan Hols sāka rādīt savu “Mežoņa režīmu”, 320 kg smago stieni viņš spēja pacelt 15 reizes un ieņēma pirmo vietu, dalītā otrajā pozīcijā atstājot Savicki, Līci, Šovu un Žanu Fransuā Karonu, kuri šo smagumu spēja pievarēt vien 13 reizes. Pirmā vieta un arī ar 15 atkārtojumiem viņam bija vikingu spiešanā un pirmo dienu britu sportists noslēdza līderpozīcijās, taču Braiens Šovs atpalika no viņa vien pus punktu. Mārtiņam Līcim sanāca nokļūt piektajā vietā.

Otrās dienas porgrammā polis Mateušs Kiselovskis uzvarēja lidmašīnas vilkšanā, taču Hols atkal bija labāks vilkmē, paceļot 472.5 kg lielu svaru. Savu iegūto pārsvaru Hols spēja noturēt arī pēc Atlanta akmeņu celšanas, tādējādi kļūstot par šī gada spēcīgāko vīru.

Interesanti, ka tas ir pirmais gadījums kopš 2009. gada, kad “World’s Strongest Man” sacensībās neuzvar Braiens Šovs vai Židrīns Savickis.

Jāpiebilst, ka Edijs Hols pēdējā laikā ļoti lielu spēka sporta sabiedrības uzmanību izpelnījās pēc tam kā uzstādīja jaunu pasaules rekordu vilkmē – 500 kg.

World’s Strongest Man 2017, rezultāti

#Atlēts
1.Edijs Hols
2.Braiens Šovs
3.Haftors Bjronsons
4.Žans Fransuā Karons
5.Mateušs Kiselovskis
6.Mārtiņš Līcis
7.Lorenss Šalalei
8.Židrūns Savickis
9.Konstantīns Janašia
10.Niks Bests

Sacensību rezultāt ir neoficiāli.


, 2017-05-28 20:59, pirms 7 gadiem
" finālā iekļuvušie sportisti sacentās četrās disciplīnās – riepas velšanā, pietupienos, vikingu spiešanā, vilkmē, lidmašīnas vilkšanā un, kā ierasts, Atlanta akmeņu celšanā."

Man sanāca sešas disciplīnas.
, 2017-05-28 22:24, pirms 7 gadiem
Lai vai ko bimbātu Bjornsons, ka viņam atņēma zeltu, Hols visiem parādīja dubultfakus - pierādīja, ka nevajag būt 2metrīgam, lai uzvarētu un pacēla 472.5 kg vilkmē vienā no sacensību disciplīnām, nevis atsevišķā eventā.

Par Līci ar prieks - viņš pēc gadiem var iekļūt elitē.
, 2017-05-29 01:47, pirms 7 gadiem
naliela kluda licis ir 4 vieta
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.