Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Koha: "Viss smagais darbs atmaksājās"

Koha: "Viss smagais darbs atmaksājās"
Rebeka Koha
Foto: EPA/Scanpix

Emocijas pirmoreiz peiaugušo konkurencē tikt pie zelta medaļas ir īpašas, sarunā ar Sportacentrs.com pauda jaunā Eiropas čempione svarcelšanā Rebeka Koha, uzsverot, ka atmaksājies viss smagais darbs.

Koha trešdien triumfēja Eiropas čempionātā svara kategorijā līdz 58 kilogramiem. Raušanā latviete tika galā ar 100 kilogramiem, bet grūšanā pacēla 120 kilogramus, tuvāko konkurenti summā apsteidzot par 29 kilogramiem. Iepriekšējos divos gados kontinenta meistarsacīkstēs Koha bija tikusi pie bronzas un sudraba, bet tagad viņa ieguvusi karjerā pirmo zeltu pieaugušo čempionātos.

"Ļoti liels prieks. Viss izdevās kā plānots, visi seši gājieni. Smagais darbs atmaksājās," uzreiz pēc sacensībām portālam Sportacentrs.com pauda sportiste. "Vēl vienīgi pasaules čempionātā (pērn trešā vieta) bija līdzīgas emocijas. Grūti aprakstīt šo prieku, to sapratīs katrs sportists, kurš kādreiz ticis pie zelta."

Pirms sacensībām Koha kotējās kā izteikta favorīte. Viņa atzīst, ka par konkrētiem kilogramiem nav domājusi un galvenais bijis pacelt visus sešus mēģinājumus. "Pirms pēdējā cēliena jautāju trenerim varbūt ejam uz 122 kilogramiem, tomēr viņš teica, ka nav vajadzības - galvenais, lai ir ieskaitīts mēģinājums."

Koha junioru un jauniešu sacensībās regulāri startējusi kā izteikta favorīte, bet šoreiz viņa tāda bija arī pieaugušo vidū, jo sieviešu svarcelšanā spēcīgas ir Āzijas valstis, kuras Eiropas čempionātā nepiedalās, savukārt Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Krievija, Moldova, Turcija un Ukraina ir diskvalificēta no šīm sacensībām.

"Kad esi favorīte, ir citādāk - it kā zini, ka nav tik ļoti jāiespringst, jācīnās tikai ar sevi un stieni. Tas pat ir grūtāk, jo tādos brīžos var gadīties atslābt, tomēr darīju visu, lai tā nenotiktu. Koncentrējos, darīju visu, kā treneris liek, turēju sevi mundrumā. Kad jūti konkurenci, ir lielāks cīņasspars un adrenalīns. Vismaz man tādās situācijās ir vieglāk savākties," pauda sportiste

Pēc 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm Koha pārgāja uz 58 kilogramu svara kategoriju, tagad paužot prieku par to. "Vairs nav jābadojas, vienmēr jūtos ar pilnu spēku, nav vairs spēku izsīkumu. Arī sacensībās šajā kategorijā esmu iejutusies. Ikdienā man svars ir ap 59 kilogramiem, bet vajadzētu nedaudz vairāk."

Jau nākamajā nedēļā Kohai plānots starts Vācijas bundeslīgas čempionātā, bet nākamās lielās sacensības būs jūlijā, kad viņa pēdējoreiz piedalīsies pasaules junioru meistarsacīkstēs, kas šoreiz risināsies Uzbekistānā.

Šī gada Eiropas čempionātā savainojuma dēļ nestartē pagājušā gada pasaules sudraba medaļnieks Artūrs Plēsnieks (105 kg). Tikmēr pērnā gada EČ astotās vietas īpašnieks Ritvars Suharevs (77 kg) startēs ceturtdien pēc plkst. 20.35, bet U23 Eiropas bronzas ieguvējs Vadims Koževņikovs (94 kg) cīnīsies sestdien pēc 18.35.

"Ļoti žēl, ka Artūrs netika, gribējās, lai šeit ir visi komandas biedri. Tāpēc cīnījos arī par viņu. Tomēr, kā jau tika teikts, labāk, ka traumu viņš guva tagad nekā vēlāk, jo gada beigās būs ļoti svarīgs starts pasaules čempionātā," secināja atlēte.

Koha Latvijā atgriezīsies piektdien plkst. 22:05 ar reisu no Amsterdamas.


, 2018-03-28 22:54, pirms 6 gadiem
Juri Miņin, redzi, man taisnība!

Bekija malacīte, ļoti plūstoši runāja angliski!!!

Starts vispār super.
, 2018-03-28 23:33, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Juri Miņin, redzi, man taisnība!

Bekija malacīte, ļoti plūstoši runāja angliski!!!

Starts vispār super.
Bet tomēr uzsvars ka labi runāja angliski Galvenais taču sasniegums, nevis kāda valoda runāja un ka tas padevās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-29 08:24, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Juri Miņin, redzi, man taisnība!

Bekija malacīte, ļoti plūstoši runāja angliski!!!

Starts vispār super.
Kas ir Bekija? Un kāpēc šeit komentē par valodu prasmēm?
, 2018-03-29 23:32, pirms 6 gadiem
Jēzus, Māra un Sjana...
Kurš noliedz panākumu!!?!?
Parasti svarcēlājus noliek.
LV sportistus noliek par trulumu un tukšumu.
Re kur meitene ļoti dvēseliska (tvīts par Silova 4.v) un labi runā angliski.

Domāju, ka šādi 2 fakti ir pat sabiedriski vērtāki par medaļām.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.