Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Svarcēlāji Plēsnieks un Koha gadu noslēgs ar dalību “Vecgada kausā” Dobelē

Svarcēlāji Plēsnieks un Koha gadu noslēgs ar dalību “Vecgada kausā” Dobelē
Artūrs Plēsnieks
Foto: European Weightlifting Federation

Latvijas vadošie svarcēlāji, šā gada pasaules čempionāta medaļnieki Artūrs Plēsnieks un Rebeka Koha, gadu noslēgs ar dalību starptautiskajās svarcelšanas sacensībās “Vecgada kauss 2017”, kas 28. decembrī risināsies Dobelē.

Šā brīža vadošais Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, kurš beidzot atguvies pēc pērngad veiktās pleca operācijas, šogad kļuva par Latvijas čempionu, kā arī izcīnīja savas karjeras pagaidām augstāko sasniegumu – Hjūstonā, ASV sev kaklā kāra pasaules čempionāta sudraba godalgu.

Šo ceturtdien gadu viņš noslēgs ar sacensībām Dobelē, piedaloties tradicionālajā svarcelšanas turnīrā “Vecgada Kauss 2017”.

Šajos mačos savu dalību pieteikusi arī Latvijas svarcelšanas princese Rebeka Koha, kura šosezon triumfēja Eiropas un pasaules čempionātos U20 un U23 vecuma grupā, kā arī tika pie medaļām pasaules un Eiropas čempionātos pie pieaugušajiem.

“Vecgada kausā” uz svarcelšanas podesta kāps arī šā gada U20 Eiropas čempions Ritvars Suharevs, U17 Eiropas čempions Armands Mežinskis, U15 Eiropas vicečempione Daniela Ivanova, U23 Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Vadims Koževņikovs u.c.

Dobelē, kas vienlaicīgi ir arī Latvijas universiāde svarcelšanā, tiks noskaidroti arī stiprākie studenti svara kategorijās līdz - 69 kg, - 77 kg, - 85 kg, +85 kg un meitenes.


, 2017-12-26 17:21, pirms 6 gadiem
Artūrs 160+200
Rebeka 80+100
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.