Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarbumbu cēlāji no Hamburgas atgriežas ar pamatīgu medaļu ražu

Svarbumbu cēlāji no Hamburgas atgriežas ar pamatīgu medaļu ražu
Publicitātes foto

No 20. - 24. novembrim Hamburgā (Vācija) notika pasaules čempionāts svarbumbu celšanā. Sacensības notika junioru, pieaugušo un veterānu konkurencē. Kopumā pasaules čempionātā piedalījās rekordliels sportistu skaits - vairāk nekā 500 sportisti no 33 valstīm.

Latviju sacensībās kopumā pārstāvēja 19 sportisti. Vislabāk latviešu sportistiem veicās veterānu konkurencē, kur tika izcīnītas kopumā 10 medaļas. Savukārt juniori tika pie septiņām medaļām.

Latviešu juniori startējot ar 32kg smagām svarbumbām izcīnija otro vietu pasaules komandu kopvērtējumā, piekāpjoties vienīgi spēcīgajiem Krievijas sportistiem. Par pasaules vicečempioni starp juniorēm kļuva Valērija Soboļeva (Ventspils), bet trešo vietu ieguva - Valērijs Cvetkovs un Edgars Melderis (Jēkabpils), Andrejs Matvējevs un Iļja Jakovļevs (Daugavpils novads), Sintija Pastare un Ingus Leja (Rīgas Tehniskā Universitāte sporta klubs). Šajās sacensībās Ingus Leja par vienu reizi laboja Latvijas junioru rekordu garajā ciklā.

Pieaugušie sportisti no Latvijas šogad diemžēl nespēja izcīnīt nevienu medaļu, ka skaidrojams ne tikai ar ļoti augstu konkurenci, bet arī kopēju komandu stratēģiju, saskaņā ar kuru pieaugušajā grupā atkārtoti startēja daži mūsu juniori. Tomēr dažādās svaru kategorijās mūsu sportisti līdz pēdējai sekundei cīnījās par medaļām. Rezultātā ceturtās vietas izcīnija - Andrejs Makuha (Jelgava), Jānis Dokāns (Rugāji), Edgars Pavlovskis (Daugavpils novads) un Māris Rubulis (Vecumnieki). Latvijas pieaugušie svarbumbu celāji piedalījās arī stafetē, kur spēja izcīnīt augsto ceturto vietu. Pateicoties daudzajām ceturtajām vietām, komandu kopvērtējumā Latviešu sportisti arī izcīnija ceturto vietu.

Savukārt Latvijas veterāni spēja uz Latviju atvest visu veidu kalumu medaļas. Vislabāk veicās Vasīlijam Giņko (Ventspils), kas kļuva par pasaules čempionu. Par pasaules vicečempioniem kļuva Māris Rubulis (Vecumnieki), Alfreds Kokins un Jurijs Kapasovs (abi no Daugavpils novada). Trešās vietas ieguva Sergejs Arbuzovs (Rugāji) un Imants Ločmelis (Talsi). Latviešu veterānu komanda izcīnija trešo vietu pasaules veterānu komandu kopvērtējumā.

Junioru un pieaugušas komandas profesionālu sagatavošanu sacensībām nodrošināja izlases vecākais treneris Ņikita Sekretovs.

Ar cieņu,
Latvijas Svarbumbu Celšanas Asociācijas valdes priekšsēdētājs
Vasilijs Giņko

     [+] [-]

, 2014-11-26 18:45, pirms 9 gadiem
Malači!