Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas sportisti no pasaules čempionāta paurliftingā Japānā atved zelta medaļu

Latvijas sportisti no pasaules čempionāta paurliftingā Japānā atved zelta medaļu
Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

Noslēdzies pasaules čempionāts pauerliftingā spiešanā guļus, kas notika Japānā no 18. līdz 25.maijam. Uz to devās arī sportisti no Latvijas: Edgars Jurkāns (Valmieras SP), Māris Juzups (ValmieraSP/Aizpute) un Vladimirs Kovaļskis (Bauska/Rīga).

Junioru grupā Edgars Jurkāns (Valmiera SP) svara kategorijā līdz 66 kg pieveica 142,5 kg, kas ir jauns Latvijas junioru, vīru un sportista personīgais rekords. Viņš izcīnīja 6.vietu.

“Mērķis šajā čempionātā bija trešajā piegājienā uzspiest 145-147,5kg, toties lai cīnītos par augstāku vietu tikai pieņemts riskants lēmums spiest 150kg, kuri diemžēl man bija par smagu. Taču otrajā piegājienā uzspiestie 142,5kg ir mans personīgais rekords, un,paceļot šo svaru,es laboju Latvijas junioru un arī Open(vīru) rekordu svara kategorijā līdz 66kg.Būtu jau labāk, ja uzspiestu 150kg, bet esmu arī apmierināts ar tagadējo rezultātu,” saka E.Jurkāns.

Vīru grupā ar uzspiestiem 235kg. pasaules čempionātā savu startu noslēdza Māris Juzups (Valmiera SP/Aizpute). Viņš startēja svara kategorija līdz 120kg. Trešais piegājiens ar 242,5kg viņam bija neveiksmīgs. Rezultātā – 5.vieta.

Veterānu grupā klasiskajā spiešanā guļus startēja Vladimirs Kovaļskis (Bauska/Rīga). Viņš startēja svara kategorijā līdz 120 kg, Veterānu 3 grupā. V.Kovaļskis, tiekot galā ar 172,5kg smagu svaru stieni, izcīnīja 4.vietu. V.Kovaļskis pasaules čempionātā pārstāvēja Latviju, arī sacenšoties ekipētajā konkurencē, un izcīnīja zelta medaļu! V.Kovaļskis tika galā ar 205kg smagu svaru stieni.

Informāciju sagatavoja:
Inita Savicka
Sabiedrisko attiecību speciāliste


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.