Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas spēkavīri uzstāda jaunus rekordus

Jānis Celmiņš

Latvijas spēkavīri uzstāda jaunus rekordus
Agris Kazeļņiks
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Lapmežciema stadiona teritorijā Līgo svētku noskaņās 23.jūnija pēcpusdienā norisinājās Latvijas spēkavīru rekordu diena, ko organizēja Latvijas spēka atlētu federācija sadarbībā ar biedrību „Par stipru Latviju!”. Kopumā Lapmežciemā tika laboti uzreiz trīs rekordi un viens tika atkārtots.

Sacensības norisinājās Lapmežciema Līgo svētku pasākumu ietvaros, daudzajiem vietējiem un viesiem parādot, uz ko spējīgi atpūtušies spēkavīri. Šoreiz bija atbraukuši seši atlēti: brāļi Kazeļņiki (Ogre), Māris Rozentāls (Kuldīga), Mareks Leitis (Ventspils), Mareks Jēkabsons (Mērsrags) un Roland Festers (Dobele). Viņiem organizatori bija sarūpējuši piecus vingrinājumus, par ko sīkāk – turpmākajā tekstā.

Jau pirmajā vingrinājumā tikai sekundes pietrūka, lai Agris Kazeļņiks pārspētu savu rekordu 125kg baļķa celšanā. Šoreiz atkārtots rekords – 9 reizes 75 sekunžu laikā. Arī citiem atlētiem lieliski rezultāti, jo Māris Rozentāls un Ivars Kazeļņiks pacēla 7 reizes. Otrajā vingrinājumā atlētiem bija jānes 280kg nēši, līdz nolaišanai uz zemes. Kurš tālāk, tas uzvar. Skatītāju uzmundrināti, atlēti centās cik spēja, un rezultāti nelika vilties – labākie rezultāti pārsniedza 80 metrus, bet jauns Latvijas rekords – Mārim Rozentālam, kurš aiznesa 85m. Agris Kazeļņiks nesa pēc Māra, taču „piekusa” pie 83,80m atzīmes, paliekot otrais. Ivaram Kazeļņikam – 80m.

Arī trešais vingrinājums solīja intrigu – krucifiksā pēdējos Latvijas čempionātos bija uzrādīti lieliski rezultāti, starp tiem arī nesen jaunais rekords 1:02,72, ko parādīja Māris Rozentāls Ogrē pirms divām nedēļām. Jaukais laiks un skatītāju neviltotais atbalsts palīdzēja rādīt brīnumus, jo iepriekšējo rekordu pārspēja divi atlēti. Un iedomājieties, ja 12,5kg smagās mucas sāņus izstieptās rokās Māris Rozentāls šoreiz noturēja 1:03,40, tad Rolands Festers to spēja par 7 sekundes simtdaļām (!) ilgāk – jaunais rekords tagad ir 1:03,47.

Arī mucu mešanā augstumā bija personīgi labākie rezultāti, tomēr Latvijas rekords noturējās. Labākais šoreiz - Mareks Leitis 4,2m augstam šķērslim 15, 17, 20, 22 un 25kg mucas pārmeta 14,57 sekundēs.

Starp vingrinājumiem sanākušie skatītāji izklaidēja paši sevi- daudzajos konkursos cīnījās par pasākumu aģentūras „Decenta” sarūpētajām balvām no „Cēsu alus” un „Rīgas Miesnieks”. Viņi gan izmēģināja spēkavīru inventāru, gan cēla teltis, tomēr rekordu dienu noslēdza „saldais ēdiens” – 160kg akmens ceļšana pāri 135cm šķērslim. Sīvā cīņā savu brāli pārspēja Agris Kazeļņiks, kurš spēja smago akmeni pārcelt 8 reizes. Ivaram šoreiz - 7 reizes. Arī šis bija jauns Latvijas rekords.

„Kopumā Lapmežciemā tika laboti uzreiz trīs rekordi un viens tika atkārtots. Tagad Latvijas spēkavīri gatavojas nākamajam Latvijas čempionāta posmam, kas norisināsies Valmierā 3.jūlijā, kur Daliņa stadionā visas dienas garumā norisināsies spēka festivāls ar daudziem cīņas un spēka sporta veidu demonstrējumiem,” gandarīts par atlētu parādīto un tuvākajiem pasākumiem pastāstīja Ŗaimonds Bergmanis.

Visus Latvijas spēkavīru rekordus, kā arī Latvijas spēkavīru sasniegumus sacensībās Latvijā un ārzemēs skatiet parstipru.lv.

Informāciju sagatavoja:
Juris Kokainis
sacensibas.lv

     [+] [-]

, 2010-06-25 18:58, pirms 14 gadiem
Nu izklausaas jau labi, bet...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-06-26 10:09, pirms 14 gadiem
Jāāaaa.....veselība sabeigta jaunībā, dzenoties pēc pieclatu rekordiem.

     [+] [-]

, 2010-06-26 17:38, pirms 14 gadiem
nu un kur,ta spēcīgie Plivda un Zāģeris palikuši, ka nestartēja rekordu dienā, laikam beiguši savu karjeru

     [+] [-]

, 2010-07-22 21:54, pirms 14 gadiem
tikai sākuši savu karjeru