Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Koha: Pasaules čempionātā vēlos labot personīgos rekordus

Emils Ozerinskis

Koha: Pasaules čempionātā vēlos labot personīgos rekordus
Rebeka Koha. Foto: Romans Kokšarovs/F64

LETA: Četrkārtējā Eiropas junioru čempione svarcelšanā Rebeka Koha novembrī gaidāmajā pasaules pieaugušo čempionātā vēlas labot personīgos rekordus, kas ļautu pretendēt uz augstu vietu.

20 gadus vecā Rebeka Koha otrdien ceturto gadu pēc kārtas kļuva par Eiropas junioru čempionu, tuvākās konkurentes apsteidzot par 13 kilogramiem.

"Sacensības aizritēja tā, kā sākumā ar treneri bijām plānojuši. Treneris jau pirms starta zināja, cik man jāceļ, lai nevajadzētu izpildīt pēdējos mēģinājumus. Šajās sacensībās nebija svarīgi uzstādīt jaunus rekordus, jo vēl priekšā ir pasaules čempionāts, kas ir krietni svarīgākas sacensības. Eiropas junioru čempionāts vairāk bija paredzēts, lai saprastu, kā pati jūtos, un iegūtu pārliecību," pauda Koha.

Startējot sev mazāk ierastajā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, Koha raušanā pacēla 100 kilogramus, bet grūšanā tika galā ar 120 kilogramiem. Summā viņa līdz ar to pacēla 220 kilogramus.

"Jutos labi un pārliecinoši, biju gatava šīm sacensībām. Ja šobrīd būtu pasaules čempionāts, es celtu vēl lielākus svarus. Nebija tā, ka šoreiz cēlām maksimumu," norādīja Koha, kurai šis gads ir pēdējais, kad viņa var startēt junioru konkurencē.

Zīmīgi, ka otrdien gan raušanā un grūšanā Koha atteicās izpildīt pēdējos - trešos - mēģinājumus.

"Pēdējos mēģinājumus raušanā un grūšanā neizpildījām, lai es sevi lieki neiztērētu fiziski un emocionāli. Bijām izplānojuši, ar kādu svaru sāksim," uzsvēra Koha, kura pirms sacensībām gan neesot bijusi pārāk pašpārliecināta. "Protams, pēc rezultātiem es biju favorīte, bet vienmēr var notikt kaut kas negaidīts. Lai gan iesildīšanās procesā jau redzējām, cik ceļ pārējās meitenes, un līdz ar to bijām droši, ka ar diviem mēģinājumiem katrā disciplīnā zeltam pietiks."

Ar jauno olimpisko ciklu svarcelšanā ir ieviestas jaunas svara kategorijas. Iepriekš Koha lielākoties startēja 53 un 58 kilogramos, kamēr Eiropas junioru čempionātā otrdien tie bija 63 kilogrami. Tiesa, tuvākajā nākotnē viņa ieplānojusi sacensties jaunajā 59 kilogramu svara kategorijā, kāda būs arī pasaules čempionātā.

"Pasaules čempionātā galvenais ir izpildīt visus sešus piegājienus. Negribu teikt rezultātu, bet es vēlētos uzstādīt personīgos rekordus. Ja tie būs, būs arī laba vieta," sacīja Koha.

Pasaules čempionāts jau novembra ievadā notiks Turkmenistānā, turklāt tajā sāksies arī atlase uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pērn notikušajā pasaules čempionātā Koha raušanā pacēla 101 un grūšanā 121 kilogramu, kas ir sportistes rekordi. Tas viņai pērn nodrošināja bronzu.

Svarcēlāja šogad pavasarī kļuva par Eiropas čempioni pieaugušajiem.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-10-24 19:24, pirms 5 gadiem
Lai Rebekai viss izdodas!