Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Spēkavīrs Rozentāls izcīna ceturto vietu Eiropas čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Spēkavīrs Rozentāls izcīna ceturto vietu Eiropas čempionātā
Māris Rozentāls sacensībās Ukrainā
Foto: facebook.com/stipriem

Latvijas spēkavīrs Māris Rozentāls Ukrainā izcīnījis ceturto vietu "European Ultimate Strongman Championship 2018 U105" sacensībās jeb Eiropas čempionātā atlētiem svarā līdz 105 kilogramiem.

"Kā jau to paredzēju, par augstākām vietām cīnīties pagaidām traucē tricepsa savainojums, kuru atsvaidzināju sacensībās Polijā. Tomēr punktus arī nevienam nedāvināju," izteicies Rozentāls, kurš pirms divām nedēļām Polijā uzvarēja Eiropas kausa izcīņā svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Ukrainā dalībnieki veica 5 vingrinājumus. Vispirms bija pietupieni ar 200 kilogramus smagu apollona stieni uz reizēm. Rozentāls pietupās 7 reizes un uzvarēja šajā vingrinājumā. Tālāk sekoja stafete - 20 m distancē jānes 100 kg muca, 100 kg hantele un 80 kg riepa -, kurā Rozentāls uzrādīja sesto rezultātu.

Tālāk bija hanteles celšana, kurā Rozentāls traumas dēļ izvēlējās celt ar kreiso roku, ko darīja tikai trešo reizi šogad. Viņš pacēla trīs reizes, kas deva piekto vietu šajā disciplīnā. Kā ceturtā disciplīna tika veikta Fermera pastaiga, bet tā Rozentālu iegāzusi, jo viņš ilgāku laiku turot rokās 2x140 kilogramus smagu svaru sācis just tricepsa saiti. Līdz ar to uzrādīts vien devītais rezultāts.

Sacensības noslēdzās ar 160 kilogramu akmeņa celšanu pāri 125cm latiņai. Rozentāls to pacēla piecas reizes, kas deva otro vietu

"Izlieto ūdeni vairs sasmelt neizdevās, jo arī ceturtā vieta un koka medaļa bija jānosargā. Žēl, ka bija tikai pieci vingrinājumi, jo arī trijnieks bija tuvu. Pats ar startu esmu apmierināts, jo mani galvenie gada mači - pasaules čempionāts Čehijā, kas notiks augustā -, ir vēl priekšā. Visas šīs sacensības man dod pārliecību un sacensību gara sajūtu, pēc savainojuma atgriežoties spēkavīru apritē."

Sacensībās uzvaru guva polis Gžegožs Laņevskis.