Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Rio bronzas medaļnieks no Lietuvas otro reizi karjerā pieķerts dopinga lietošanā

Rio bronzas medaļnieks no Lietuvas otro reizi karjerā pieķerts dopinga lietošanā
Aurims Didžbalis
Foto: AP/Scanpix

LETA--AP. Lietuviešu svarcēlājs Aurims Didžbalis pieķerts dopinga lietošanā, vēsta Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF).

Pašlaik 27 gadus vecais Didžbalis dopinga lietošanā pieķerts decembrī notikušajā pasaules čempionātā. Viņa organismā tika atrasta aizliegtā viela SARM S-22, kas palīdz palielināt muskuļu masu. Pasaules čempionātā viņš izcīnīja sudraba godalgu svara kategorijā līdz 94 kilogramiem.

Tāpat dopinga lietošanā pieķerta albāniete Romela Begaja, kura svarā līdz 69 kilogramiem izcīnīja sudrabu, rumānis Dumitru Captari, kurš izcīnīja bronzu kategorijā līdz 77 kilogramiem, un Dimitris Minasidis no Kipras, kurš startēja kategorijā līdz 62 kilogramiem.

Didžbalis dopinga lietošanā pieķerts otro reizi karjerā. 2012. gadā viņš pozitīvu dopinga analīžu dēļ zaudēja Eiropas vicečempiona titulu un viņam tika liegts piedalīties Londonas olimpiskajās spēlēs. Četrus gadus vēlāk viņš Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, tiekot atzīts par 2016. gada Lietuvas labāko sportistu.

Savukārt 2015. gadā viņš tika kronētas par Eiropas čempionu. Vēl viņa kontā ir viena bronza pasaules čempionātā un divas tāda paša kaluma medaļas Vecā kontinenta meistarsacīkstēs.

Pērnā gada pasaules čempionātā nepiedalījās vairāku spēcīgu valstu svarcēlāji, jo Krievijas, Ķīnas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Moldovas, Kazahstānas, Turcijas un Ukrainas federācijām septembra beigās tika piešķirtas viena gada diskvalifikācijas. Tās tika piemērotas pēc atkārtotām pārbaudēm 2008. un 2012. gada olimpisko spēļu dopinga analīzēs, kur katrai no valstīm bija vismaz pa trim pozitīviem rezultātiem.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-24 14:36, pirms 6 gadiem
nu kāda jēga no svarcelšanas ka sporta tāda, ja nemitīgi visi tiek pieķerti dopinga lietošanā.būtu tikai loģiski , ja OS 2020 svarcelšana nebūtu programma
, 2018-01-24 15:01, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: vajadzētu būt kļūdai

lieto tikai krievi
Kļūdas nav, krievi lieto sistemātiski un valsts atbalstītas programmas ietvaros, bet normālās valstīs tie ir tikai atsevišķi sportisti.
, 2018-01-24 15:03, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: vajadzētu būt kļūdai

lieto tikai krievi
Uzzinot, ka uz sacensībām ir ieradusies dopinga kontrole, vieglatlētikas sacensībās Irkutskā savu dalību pēkšņi atsaukuši 36 Krievijas atlēti, rosinot aizdomas, ka viņi varētu būt lietojuši aizliegtās vielas, vēsta laikraksts “Sport express”.
Dopinga kontrolieri ierodas Irkutskā, sportisti...
, 2018-01-24 15:53, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Uzzinot, ka uz sacensībām ir ieradusies dopinga kontrole, vieglatlētikas sacensībās Irkutskā savu dalību pēkšņi atsaukuši 36 Krievijas atlēti, rosinot aizdomas, ka viņi varētu būt lietojuši aizliegtās vielas, vēsta laikraksts “Sport express”.
http://www.la.lv/dopinga-kontrolieri-ierodas-irkutska-sportisti-masveida-atsauc-dalibu-sacensibas/
atlēti???tur virkne bija jaunieši,juniori
, 2018-01-24 16:00, pirms 6 gadiem
Lieto pilnīgi visi! Tik amerikāņiem ir labākas zāles vieglatlētikā. 100% Bolts arī lietoja. Pēc 10.gadiem uzzināsim.
, 2018-01-24 16:14, pirms 6 gadiem
amerikāņi vainīgi. Odnoznačno politika...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-24 16:31, pirms 6 gadiem
Ja tas būtu krievs, te jau būtu 168 komentāri
, 2018-01-24 17:43, pirms 6 gadiem
Nu tad tagad uz mūžu jāliedz startēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-24 20:01, pirms 6 gadiem
knaible rakstīja: Nu tad tagad uz mūžu jāliedz startēt.
tad krieviem arii jaaliedz visu muuzu starteet, tad jau krievijaa vairs nebuus sportistu.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.