Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijai IFBB pasaules čempionātā fitnesā vietas desmitniekā

Andrejs Siliņš

Latvijai IFBB pasaules čempionātā fitnesā vietas desmitniekā
Foto: Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija

Trešdien mājup no Kanādas pilsētas Monreālas atgriezās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas izlase, kas no 17. līdz 20. oktobrim piedalījās IFBB Pasaules čempionātā fitnesā. Latvijas izlasi pārstāvēja četras izlases sportistes, Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova un galvenais treneris Vladimirs Belovs.

Sacensības pulcēja 240 sportistus no 38 valstīm, un pēc vairāk kā divdesmit gadu pārtraukuma notika bodibildinga dzimtenē Monreālā, kur tālajā 1946.gadā brāļi Vaideri oficiāli nodibināja Starptautisko bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federāciju - IFBB.

Fitnesa sporta veida pārstāve Marina Žvančuka pēc augstā sasnieguma Arnold Classic turnīrā, tikās un sacentās kategorijā ar visām vadošajām pasaules līmeņa titulētām sportistēm un sasniedza labu personīgo rezultātu, ierindojoties 8.vietā pasaules čempionātā.

Bikini fitnesa sporta veida kategorijās startēja trīs sportistes no Latvijas. Bikini fitness ir ļoti populārs pasaulē, dalību sacensības ņem liels skaits sportistu. Katrā no sešām kategorijām startēja vidēji 10-15 dalībnieces.

Latvijas IFBB sportiste, federācijas vecākā trenera Vladimira Belova audzēkne, Kristīne Brokāne debitēja pasaules ranga sacensībās un izcīnīja augsto 7.vietu (kategorijā bikini fitness līdz 172cm), saņemot vienādu tiesnešu novērtējumu ar sesto vietu, bet šoreiz paliekot aiz fināla strīpas. Otra trenera Belova audzēkne Margarita Veverica ierindojās 10.vietā (kategorijā bikini fitness līdz 166cm). Kategorijā bikini fitness virs 172cm Latvijas sportistei Gunitai Pogai-Janevicai arī 7.vieta, uzreiz aiz fināla.

Latvijas komanda ir ļoti gandarīta par augstiem rezultātiem sasniegtiem šajās sacensībās. Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija apsveic Latvijas izlasi ar ļoti veiksmīgo uzstāšanos un ar optimismu gatavosies 2015.gada sezonai.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Vederņikova
Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente