Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sporta naktī interesenti varēs cilāt svarbumbas

Sporta naktī interesenti varēs cilāt svarbumbas
Svarbumbu celšana
Foto: Svarbumbu celšanas asociācija, sportanakts.lv

31. maijā Rīgas Sporta naktī pilsētas kanāla rajonā piedalīsies Svarbumbu celšanas asociācija. Skatītāji varēs gan vērot sporta veida demonstrējumus, gan arī paši izmēģināt savus spēkus. Bez tam naktī notiks dažādi citi sporta pasākumi, kas prasīs mazāku fizisku piepūli, informē pasākuma organizatori.

Svarbumbu celšanas vakara programma:

17:00 - Sporta veida prezentēšana un vingrinājumu ar svarbumbām demonstrēšana - klasiskie svarbumbu sporta vingrinājumi: grūšana, raušana, garais cikls.

18:30 - Uzstāšanās uz skatuves ar svarbumbu sporta paraugdemonstrējumiem un skatītāju konkursiem - klasiskie svarbumbu sporta vingrinājumi, spēka žonglēšana ar svarbumbām, skatītāju konkurss - sacensības dažāda vecuma, dzimuma pārstāvjiem ar dažāda svara svarbumbām, vingrinājumu kompleksi fiziskās sagatavotības paaugstināšanai ar svarbumbām kopā ar pasākuma apmeklētājiem.

19:30 - Sporta veida prezentēšana un vingrinājumu ar svarbumbām demonstrēšana - klasiskie svarbumbu sporta vingrinājumi, speciāli sagatavojošie, netradicionālie spēka.

20:30 - Atklātie treniņi pasākuma apmeklētājiem - treniņi ar skatītājiem, speciālie vingrinājumi ar svarbumbām dažādiem sporta veidiem, netradicionālie un sacensību vingrinājumi ar svarbumbām. Metodiskās rekomendācijas un ieteikumi fizisko īpašību attīstīšanai dažādām vecuma grupām un mērķiem.

Rīgas Sporta nakts apmeklētājiem būs iespēja apgūt prasmes airēšanas slalomā. Par šo sporta veidu pasākumā vairāk pastāstīs, kā arī paraugdemomonstrējumi tiks sniegti no bērnu un jaunatnes sporta skolas „Rīdzene”, kas ir vienīgā sporta skola Rīgā, kurā var apgūt iemaņas airēšanas slalomā. Visi, kas vēlas uzzināt ko vairāk par šo sporta veidu, tiek aicināti Pilsētas kanālā, lai kopā noskatītos paraugdemonstrējumus un paši izmēģinātu kā laivā jūtas īsts airēšanas slalomists. „Rīdzene” aktivitātes notiks kanāla malā, posmā starp Latvijas Nacionālo teātri un Latvijas Nacionālo operu.

Rīgas Sporta naktī Brīvības pieminekļa laukumā pasākuma apmeklētājiem būs lieliska iespēja baudīt ielu dejas. Notiks arī studijas „Glamorous dance” priekšnesumi, kuri ar „street dance” dejām parādīs šī deju stila šīs sezonas jaunumus. Kā viens no priekšnesumiem ir „Street Cheer”, kuru izpildīs karsējmeitenes, savukārt otrs ir „Monster Inc” un „BOSS” ielu dejas jeb „street dance”. Abas „street dance” dejas ir ne vien sezonas jaunums, bet tās arī „Glamorous dance” dejotāju izpildījumā ir guvušas jau ļoti labus rezultātus sacensībās.

Kā jau ziņots, 31. maijā jau trešo reizi notiks publiskais pasākums ”Rīgas Sporta Nakts 2013”, kura mērķis ir veicināt sporta un aktīvās atpūtas popularitāti, iepazīstināt Rīgas iedzīvotājus un viesus ar sportošanas iespējām. Iepriekšējos gados pasākums kļuvis par vienu no masveidīgākajiem brīvdabas sporta pasākumiem Rīgas pilsētā.

Izmantotie resursi:
sportanakts.lv


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.