Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Spānijai politisku apsvērumu dēļ atņemtas tiesības rīkot EČ svarcelšanā junioru un U23 vecuma grupās

Andrejs Siliņš

Spānijai politisku apsvērumu dēļ atņemtas tiesības rīkot EČ svarcelšanā junioru un U23 vecuma grupās
Ritvars Suharevs
Foto: Japan Weightlifting Association

LETA. Spānija nedrīkstēs rīkot Eiropas junioru un U-23 čempionātu svarcelšanā, kura norise bija paredzēta Lakorunjā, jo šajā valstī nav atļauts ieceļot Kosovas iedzīvotājiem. Spānija ir viena no piecām Eiropas Savienības dalībvalstīm, kas neatzīst Kosovas neatkarību.

Kosova gan ir viena no Eiropas Svarcelšanas federācijas (EWF) loceklēm, bet 2014.gadā tā tika uzņemta Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) sastāvā.

Līdz ar to Kosovas svarcēlājiem nebūtu iespējams doties uz Eiropas čempionātu. EWF tādēļ atņēmusi tiesības Spānijas valstij rīkot sacensības kas, tādējādi rudenī risināsies Polijā.

EWF prezidents Antonio Urso nosūtīja vēstuli Spānijas valdībai ar lūgumu pielaist Kosovas sportistus sacensībām, taču trīs nedēļu laikā tā arī nesaņēma nekādu atbildi. Tādējādi EWF vadība lēma atņemt Spānijai tiesības rīkot kontinenta meistarsacīkstes.

Spānijas Svarcelšanas federācijas prezidents Konstantino Iglesiass tikmēr izteicās, ka vēlas, lai Kosova piedalītos sacensībās, taču vienīgā barjera ir valsts valdība, kas esot pretējās domās.

Kosova šogad svin desmito gadskārtu kopš lielākoties albāņu apdzīvotais reģions pasludināja neatkarību no Serbijas, kas gan to joprojām neatzīst.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-04-23 20:51, pirms 6 gadiem
Pēc basku, katalāņu alkām pēc brīvības brīnums, ka Spānija savulaik Baltijas valstis atzina.
Vēl jau ir galīsieši arī...

     [+] [-]

, 2018-04-23 20:51, pirms 6 gadiem
Mūsējiem labāk. Polija tomēr 4x tuvāk.

     [+] [-]

, 2018-04-23 23:11, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Mūsējiem labāk. Polija tomēr 4x tuvāk.
Pie reizes varēs poļu produkciju nopirkt uz urrā.

     [+] [-]

, 2018-04-24 09:16, pirms 6 gadiem
šie raustās, ka atzīstot Kosovu, būs jāatzīst Katalonijas brīvība ?