Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: arvisiļjins

Latviešiem izcils starts Pasaules čempionātā svara stieņa spiešanā guļu

Latviešiem izcils starts Pasaules čempionātā svara stieņa spiešanā guļu
Foto no sacensību apbalvošanas ceremonijas

2016. gada Pasaules Čempionāts spiešanā guļus ar ekipējumu norisinājās laika posmā no 19. līdz 23. aprīlim, Dānijas pilsētā Rodbija. Pasaules čempionātā, Latviju pārstāvēt devās četri sportisti, kas galu galā, izvērtās par vienu no veiksmīgākajiem Latvijas Izlases startiem svara stieņa spiešanas guļus sacensībām, Latvijas vēsturē.

Jauniešu konkurencē, vecuma grupā līdz 18 gadiem, Latvijas izlasi pārstāvēja jaunietis no Aizkraukles Oļegs Kudravcevs, sportistam pārliecinoši aizvadot startu, izcīnīta Pasaules U18 sudraba medaļu ar uzspiestiem 232.5 kilogramiem, kas ir arī Latvijas U18 Rekorda labojums svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Sacensību laikā norisinājās arī senioru jeb veterānu Pasaules čempionāts, Latviju pārstāvēja trīs veterāni, kas arī, aizvadījuši spožus startus. Aizkrauklietis Jevgeņijs Vorobjovs ierindojas 2. Vietā, svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, vīriem virs 60 gadu vecumam. Jevgeņijam arī Jauns Latvijas Rekords šai vecuma grupā līdz 59 kg - 115 kilogrami. Tikpat lielisks starts un sudrabu izcīnīja Dainis Reinholds. Dainis uzspieda 241 kilogramu, kas viņam nodrošināja sudraba medaļu.

Latvijas zelta medaļu atnesa, kā arī Latvijas himnai pār Dāniju lika ieskanēties Valdis Alksnītis, kas pabeidza startu ar 202.5 kilogramiem, kas ir jauns pasaules veterānu rekords sportistiem virs 70 gadu vecuma, svara kategorijā virs 120.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.