Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Latvijas delegācijai piecas medaļas pasaules armrestlinga čempionātā

Latvijas delegācijai piecas medaļas pasaules armrestlinga čempionātā
Jānis Amoliņš
Foto: Latvijas Armrestlinga federācija

Latvijas armrestlinga sportisti nopelnījuši bagātīgu medaļu ražu Lietuvas galvaspilsētā Viļņā notiekošajā pasaules čempionātā armrestlingā. Latvijas pārstāvju kontā ir divas zelta, viena sudraba un divas bronzas medaļas.

Vecuma grupā virs 40 gadiem un svara kategorijā līdz 100 kg zelta medaļu izcīnīja Māris Kalējs. Otru zelta medaļu Latvijai nopelnīja Modris Stalgevičs, kurš startēja svara kategorijā līdz 100 kg un vecuma grupā virs 50 gadiem. Savukārt Valdis Mednis izcīnīja sudrabu, cīnoties svara kategorijā līdz 90 kg un vecuma grupā virs 50 gadiem.

Pasaules čempionātā armrestlingā spoži startēja viens no spēcīgākajiem šī sporta veida pārstāvjiem pasaulē - četrkārtējs pasaules čempions, Eiropas medaļnieks un nepārspēts Latvijas čempions Jānis Amoliņš. Viņš no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas pārvedis bronzas medaļu cīņās ar labo roku kategorijā līdz 75 kg. Iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas Jānis Amoliņš pasaulē savā svara kategorijā palika nepārspēts.

Bronzas medaļu izcīnīja arī Latvijas komandas sportiste Sandra Zālīte, atkārtojot savu pagājušā gada sasniegumu. Viņa triumfēja cīņās ar labo roku kategorijā līdz 80 kg.

Latviju pasaules čempionātā armrestlingā, kas šogad notika Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, pārstāvēja visplašākā komanda tās pastāvēšanas vēsturē. Kopumā čempionātā piedalījās ap 1000 sportistu no 47 pasaules valstīm, līdz ar to cīņa par uzvaru bija ļoti sīva.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas armrestlinga federācija