Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Ar „Libava Powerlifting"” uzvaru Grobiņā noslēdzies LK 16.posms

Baiba Norberte
Baiba Norberte

Ar „Libava Powerlifting"” uzvaru Grobiņā noslēdzies LK 16.posms
Komanda "Libava Powerlifting".

Grobiņā 18. oktobrī tika noskaidroti Grobiņas novada čempionāta spiešanā guļus un Latvijas Kausa (LK) 16.posma spēcīgākie sporta atlēti. Ar vienādu maksimālo punktu skaitu, bet izšķirošu Vilksa koeficientu par uzvarētājiem kļuva komanda „"Libava Powerlifting”, ļaujot otro vietu ieņemt komandai „Bauska”, bet trešo - Jelgavas sporta klubam „Apolons”.

Sacensības norisinājās jauniešu, junioru, open, senioru (+40; +50; +60 gadi) un sieviešu grupā. Starp sievietēm absolūtajā vērtējumā spēcīgākā bija Inna Tretjaka, pārstāvot komandu „Libava Powerlifting" un uzspiežot 110 kg smago svara stieni. Otro vietu izcīnīja komandas „Liepājas Senioru sporta klubs” atlēte Sandra Bileise ar uzspiestajiem 90 kg, savukārt trešo vietu ieguva Karīna Grigorjeva arī pārstāvot komandu „Libava Powerlifting" un pieveicot 85 kg.

Jauniešu grupā līdz 18 gadiem Artūrs Audze no komandas „Apolons” mājās pārveda pirmo vietu absolūtajā vērtējumā ar uzspiestajiem 125 kg. Otrs spēcīgākais jaunietis bija individuāli startējušais Kristaps Rosvalds, kuram šajās sacensībās izdevās uzspiest 105 kg. Savukārt Madars Dobkevičs no komandas "Bauska", uzspiežot 82,5 kg, izcīnīja trešo vietu.

Starp junioriem (vecumā no 18 līdz 23 gadiem) spēkā izveicīgākais bija Juris Ručkanovs no komandas „Bauska” ar rezultātu 140 kg. Pēc Vilksa punktiem, ņemot vērā atlēta personīgo svaru un paceltā stieņa smagumu kg, „Apolons” atlētam Aleksejam Kuņankinam ar mazāku pacelto kg daudzumu (115 kg) ir izdevies apsteigt trešās vietas ieguvēju, komandas „Skrunda” sportistu, Igoru Kricaku (117,5 kg).

Open grupā spēcīgākais vīrs bija „Skrunda” sportists Artis Kronbergs ar uzspiestajiem 190 kg, otrajā un trešajā vietā atstājot komandas „"Libava Powerlifting” sportistus: Haraldu Druvmali, kurš šajās sacensībās uzspieda 157, 5 kg, un Ruslanu Drozdovu ar paceltajiem 167,5 kg.

Senioru grupā virs 40 gadiem komandas „Bauska” sportists Andris Grigorovics ar rezultātu 135 kg ieguva pirmo vietu. Otro vietu izcīnīja viņa komandas biedrs Vladimirs Ponomarjovs ar uzspiestajiem 130 kg, bet trešo – Raivo Klimbis, kurš pārstāvēja komandu „Liepāja” un uzspieda arī 135 kg.

Starp spēcīgākajiem senioriem virs 50 gadiem absolūtajā vērtējumā pirmajās vietās ierindojās komandas „Bauska” sportisti Dainis Zaķis ar rezultātu 150 kg un Juris Červids ar rezultātu 127,5 kg. Savukārt trešais spēcīgākais seniors virs 50 gadiem bija Jānis Lasmanis no komandas „Apolons” ar uzspiestajiem 130 kg.

Nemazāk veiksmīgu rezultātu bija arī senioriem virs 60 gadiem, kur pirmo vietu absolūtajā vērtējumā izcīnīja komandas „Apolons” sportists Aleksandrs Smelovs, uzspiežot 145 kg smago svara stieni. Ivars Miziss, pārstāvot komandu „Bauska” un uzspiežot 130 kg, ierindojās otrajā vietā, ļaujot trešo vietu izcīnīt sacensību vecākajam dalībniekam - Jurim Staltajam no komandas „Libava Powerlifting" ar uzspiestajiem 100 kg.

Sacensību rezultāti katrā svara kategorijā un grupā pieejami: Latvijas Pauerliftinga Federācija

Grobiņas novada čempionātu organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule” un Grobiņas Sporta centru. Sacensības atbalstīja Grobiņas novada dome, Grobiņas sporta centrs un interneta veikals Produktu saraksts | Spēka Pasaule Pasākumu līdzfinansēja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.

Rīgas atklātais čempionāts spēka trīscīņā bez ekipējuma (LK 17.posms) notiks 1.novembrī sporta kompleksā „Olymp”, Augusta Deglava ielā 7, Rīgā.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija
e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 287 52 793

Papildu informācijai:
Mārtiņš Krūze
Projektu vadītājs
Latvijas Pauerliftinga federācija
Mob.tālr.: +371 27 859 586