Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Hīts un Luiss saglabā savus titulus

Juris Miņins
Juris Miņins

Hīts un Luiss saglabā savus titulus
Džeimss Luiss un Fils Hīts

Ar Fila Hīta minimālu pārākumu pār Kaju Grīnu noslēdzās pasaules nozīmīgākais bodibildinga turnīrs IFBB PRO līgas sacensības – "Mr.Olympia", kuras šogad svinēja savu pus gadsimta jubileju.

Fila Hīta un Kaja Grīna duelis iezīmē mūsdienu bodibildinga ēru, jo pēdējos trīs turnīros tieši starp šiem atlētiem tika sadalītas pirmās divas vietas, precīzāk, visu šos trīs gadus Kajs Grīns mēģina no troņa gāzt Filu Hītu. Šogad un 2013. gadā abu divu atlētu cīņa bija ārkārtīgi spraiga un abi divi nemaz neslēpa savas ambīcijas un, iespējams, nepatiku viens pret otru kā gatavojoties sacensībām, tā arī preses konferencē, kas šogad izvērtās īpaši karsta.

Jāsaka gan, ka, lai arī cīņa abu sportistu starpā ir ļoti spraiga, Hīts līdz šim to ir uzvarējis, kā tautā saka "bez variantiem" un tādējādi izcīnīja savu ceturto Jūdžina Sendova vārdā nosaukto balvu. Šogad Fils noteikti nebija savā visu laiku labākajā formā un dažas pozīcijas lika uzdot jautājumus par to vai tiešām Hīts būs čempions arī šogad. Šīs bažas pastiprināja arī tas fakts, ka Kajs Grīns gan šim startam bija sagatavojis, kā atzīmē daudzi eksperti, savu visu laiku labāko formu un kopumā bija tikt tuvu uzvarai cik vien tuvu var būt, taču arī ar to bija par maz, lai gāztu Hītu no troņa.

Kā mazs mierinājums Grīnam, kurš jau divus gadus, tiekoties pirms sacensībām ar līdzjutējiem, paraksta plakātus kā konkrētā gada turnīra uzvarētājs, tika pasniegta skatītāju simpātiju balva, turklāt daudzi līdzjutēji jau paspēja nodēvēt šo Grīna atstāšanu otrajā vietā kā visu laiku lielāko "apzagšanu" bodibildinga vēsturē.

Interesanta cīņa, kurai arī ir sava vēsture, notika arī par trešo vietu uz kuru pretendēja Šons Rodens un Deniss Vulfs. Abi šie vīri regulāri cīnās par vietām aiz iepriekš minētajiem duelantiem un viņu starpā nevar viennozīmīgi noteikt, kurš ir labāks. Šajās sacensībās tiesneši priekšroku deva 39 gadus vecajam Rodenam, kura firmas zīme ir gandrīz vai ideālās ķermeņa proporcijas, kurām šogad amerikānis pievienoja arī uzlabotu muskuļu masu. Vulfs noteikti neparādīja neko ārkārtēju, taču parādīja ļoti labu kondīciju un apjomus.

Piektajā vietā iekļuva leģendārais Deksters Džeksons, kuram šis bija 15. izgājiens uz Olimpijas skatuves. 2008. gada čempions bija lielisks kā vienmēr – fantastiskā formā, ar lieliskām proporcijām. Protams, tagad ar to ir par maz, lai cīnītos par uzvarām, taču iekļūšanai pirmajā sešiniekā, no kura viņš nav izkritis kopš 2001. gada, tas ir vairāk kā pietiekoši.

Par turnīra lielāko pārsteigumu supersmagsvaru klasē parūpējās Brenčs Vorens, kuru daudzi bija norakstījuši. Teksasietis, kurš, kā vienmēr bija liels, šoreiz arī pacentās piestrādāt pie formas kondīcijas, kā rezultātā, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad viņš palika devītais, šogad tika fiksēts triju vietu kāpums un sestā vieta.

Vēl desmitniekā iekļuva – Mamdu Elsbiajs, Viktors Martinezs, Stīvs Kuklo un Huans Morels.

Klasē, kur sacentās sportisti, kuru svars nepārsniedz 212 mārciņas, jeb 96 kg, pie savas trešās uzvaras pēc kārtas tika velsietis Džeimss Luiss, kas plašāk pazīstams kā Flekss Luiss. Viņš bija pārliecinošs favorīts kā pirms turnīra, tā arī salīdzināšanas raundā un viņa konkurentiem īsti nebija iespēju reāli patraucēt Fleksam tikt pie sava nu jau kārtējā titula. Viņš bija liels, ar labu muskuļu detalizāciju un, kas vēl svarīgāk, parādīja formas progresu.

Otrajā vietā palika Eduardo Korea, kurš arī parādīja ļoti labu formu, taču tāpat bija redzams, ka viņam ir jāpāriet jaunā līmenī, lai varētu reāli konkurēt ar Luisu, kurš līdz šim ir uzvarējis visos 212 kategorijas turnīros (iepriekš šī kategorija saucās 202, taču 2012. gadā tika pieņemts lēmums paaugstināt maksimālo pieļaujamo atlētu svaru).
Trijnieku noslēdza Hosē Reimonds, kurš, kā vienmēr parādīja neticamu muskuļu sausumu, bet tūdaļ pie goda pjedestāla palika bijušais atklātās kategorijas atlēts Hidetada Jamagiši, kurš, lai arī cerēja uz daudz labāku rezultātu, nespēja sagatavot pienācīgu formu, lai cīnītos par augstākām vietām – muskuļi bija "plakani", kā arī kopumā kondīcija, ar ko viņš bija slavens pie supersmagsvariem, nebija tik laba. Piektajā vietā palika Balto Abaspurs, kuram bija problēmas ar vajadzīgo proporciju izveidošanu. Sešinieku noslēdza Ārons Klarks.

Interesanti, ka pirmajā sešiniekā neiekļuva Deivids Henrijs. 2008. gada čempions un līdz šim sīvākais Luisa konkurents, ko var uzskatīt par ļoti lielu izgāšanos. Pats Luiss, par kura pāriešanu uz Open kategoriju jau ilgu laiku notiek dažādas runas, pēc uzvaras izteicās, ka pagaidām viņam tādu domu neesot un viņš vēlas sasniegt maksimālos iespējamos rezultātus 212 kategorijā.

Populārajā "Men's Phisique" kategorijā par uzvarētāju kļuva Džeremijs Buendia, kurš pirms gada bija otrais. Viņam uz pēdām mina Sadiks Hadzovičs, bet trijnieku noslēdza Džeisons Potstons. Pagājušā gada uzvarētājs Marks Entonijs Vingsons palika sestais, bet viens no populārākajiem šīs kategorijas atlētiem Džefs Seids ierindojās 13. vietā.

Tāpat aizvadītajā naktī notika pēdējās sieviešu kategorijas, "Figure" labāko dāmu noteikšana. Par uzvarētāju tika kronēta Džuliana Malakarne, otro vietu ieņēma Dana Lina Beilija, bet trešajā vietā palika Taisija Kopeta.

Izmantotie resursi:
Bodybuilding.com - Huge Online Supplement Store...