Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Spēkavīrs Zāģeris sacensībās noplēsis bicepsu

Ints Megnis
Ints Megnis

Spēkavīrs Zāģeris sacensībās noplēsis bicepsu
Dainis Zāģeris pēc operācijas

Latvijas labākais spēkavīrs Dainis Zāģeris aizvadītajā nedēļas nogalē sacensībās Lietuvā noplēsis bicepsu un šī iemesla dēļ vairākus mēnešus nevarēs startēt.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka pagājušajā piektdienā Zāģeris izcīnīja trešo vietu pasaules čempionātā baļķa celšanā, paceļot 200 kilogramus un sasniedzot jaunu Latvijas rekordu.

"Pēc tam bija nākamās sacensības, kurās spēkojās Eiropa pret Lietuvu. Biju pie Eiropas komandas. Tika veikti septiņi vingrinājumi un katrā no tiem jāpiedalās 2-3 dalībniekiem. Viens no vingrinājumiem bija riepas velšana, kurā nemaz negribēju piedalīties, jo iepriekš esmu guvis traumas, un tā sanāca arī šoreiz - noplēsu augšpusē bicepsu, ko tagad ķirurgs dabūja šūt klāt," pastāstīja Sportacentrs.com pastāstīja Zāģeris, kuram šīs nedēļas sākumā Rīgā veikta operācija. "Ķirurgs teica, ka šoreiz ir neveiksmīgi noplīsis - parasti var piestiprināt pie kaula, bet man saplīsa tā, ka bija jāsašuj ar muskuli."

Zāģeris cer, ka sacensību apritē varēs atgriezties septembra vidū. Pašlaik viņš joprojām ir spēkavīru Čempionu līgas kopvērtējuma līderis. Ja izdosies realizēt šo plānu, viņam nāksies izlaist vien divus posmus, jo augustā Čempionu līgas kalendārā etapi nav plānoti.

"Arī iepriekš šosezon bija nelielas traumiņas, turklāt kaut kādā veidā biju pat guvis žultspūšļa iekaisumu, kas nedaudz izsita no ritma, tomēr tagad forma bija uzņemta laba, jo bez tādas to divsimt kilogramīgo baļķi neuzceltu," pauž Zāģeris. "Tagad trauma nedaudz atmet atpakaļ, tomēr no otras puses varēšu kārtīgāk sagatavoties Čempionu līgas finālam. Ziemā nebija ilga atpūta, uzreiz sāku gatavoties mačiem."

Zāģeris 2016. gadā triumfēja Čempionu līgas kopvērtējumā, bet pērn bija trešais finālsacensībās. Šobrīd viņš kā galveno mērķi izvirzījis kvalificēties finālam, kurā tiks desmit labākie sportisti, un tad tajā, kā minimums, vēlas iekļūt trijniekā.

Katrā Čempionu līgas posmā var piedalīties tikai viens vienas valsts sportists. Pagājušajā nedēļas nogalē Zāģeris nemaz nepiedalījās etapā Somijā, kurā otro vietu guva Aivars Šmaukstelis. Līdz ar to kāds no latviešiem uz pjedestāla kāpis četros posmos pēc kārtas.

"Kamēr neesmu uz strīpas, droši vien Aivars brauks uz nākamajiem posmiem. Ceru, ka nāksies izlaist tikai divus posmus, tomēr nedrīkst sasteigt rehabilitāciju, lai pēc tam atkal nenoplēstu," teica spēkavīrs. "Tāds ir mūsu sporta veids, bet latvieši nelūzt tik viegli."

  -2 [+] [-]

, 2018-06-21 18:59, pirms 6 gadiem
Ej nu cirst....