Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Koha: "Sastāvs, kas cīnās par medaļām un ceļazīmi uz Tokiju, pārsvarā ir nemainīgs"

Koha: "Sastāvs, kas cīnās par medaļām un ceļazīmi uz Tokiju, pārsvarā ir nemainīgs"
Rebeka Koha. Foto: Aivars Ķesteris/f64

LETA. Latvijas svarcelšanas zvaigzne Rebeka Koha šobrīd intensīvi gatavojas aprīlī gaidāmajam Eiropas čempionātam, kur vēlas nosargāt pērn izcīnīto čempiones titulu, bet par svarīgāko mērķi ilgākā laika posmā izvirzījusi kvalificēšanos nākamā gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pagājušajā nedēļā Koha kļuva par Latvijas čempioni, bet šīs sezonas svarīgākās sacensības viņai ir Eiropas un pasaules čempionāti. Vecā kontinenta meistarsacīkstes aprīļa ievadā norisināsies Gruzijā, kamēr pasaules čempionāts būs septembrī Taizemē.

"Šobrīd notiek aktīva gatavošanās pieaugušo Eiropas čempionātam, bet pēc tam nozīmīgākais starts būs planētas meistarsacīkstes. Tie arī ir divi svarīgākie starti, uz ko koncentrējos šajā sezonā," sarunā ar aģentūru LETA teica 20 gadus vecā svarcēlāja. Runājot par mērķiem, Koha uzsvēra, ka svarīgi uzstādīt rezultātus, kas nebūtu sliktāki kā iepriekšējā gadā. "Galvenais šajos abos startos ir uzstādīt līdzvērtīgus rezultātus pagājušajam gadam vai pat labākus, bet pāri visam šobrīd ir kvalificēšanās olimpiskajām spēlēm."

Turpinot par Tokijas olimpiskajām spēlēm, Koha norādīja, ka konkurence svarcelšanā ir diezgan nemainīga. Olimpiādē viņa plāno startēt svara kategorijā līdz 59 kilogramiem. "Pirms Olimpiādes sportistu vidū nav ienākušas jaunas konkurentes. Iespējams, sezonas laikā kāda parādīsies. Sastāvs, kas cīnās par medaļām un iespēju braukt uz Tokiju, pārsvarā ir nemainīgs," atklāja Koha.

Koha arī piebilda, ka konkurence ir ļoti spēcīga, visi cīnās un trenējas, taču tās sportistes, kas startēs pasaules čempionātā, visdrīzāk, sacentīsies arī Tokijā.

Jaunā svarcēlāja izteicās, ka šobrīd par rezultātiem Olimpiādē vēl nedomā, jo primārais ir tai kvalificēties. "Mērķis olimpiskajās jau visiem ir tikai viens, bet pati apzinos, cik augstus rezultātus spēju un gribu uzstādīt. Šobrīd mazāk domāju par pašu Olimpiādi, vairāk par kvalificēšanos tai. Pēc tam arī sākšu prātot par startu un saviem mērķiem."

Vasaras olimpiskās spēles 2020. gadā norisināsies no 24. jūlija līdz 9. augustam Tokijā. Iepriekšējās spēlēs 2016. gadā Riodežaneiro Koha izcīnīja augsto ceturto vietu. Pagājušajā gadā Koha pasaules pieaugušo čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, kā arī vēl gadu iepriekš planētas meistarsacīkstēs izcīnīja bronzu un kļuva par pirmo Latvijas sievieti, kura šāda veida pieaugušo sacensībās tikusi pie godalgas. Tāpat iepriekšējā sezonā Koha kļuva arī par Eiropas čempioni pieaugušajiem.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-03-21 17:55, pirms 5 gadiem
Es domāju Koha ir jākvalificē uzreiz Olimpiskajām spelēm!
, 2019-03-21 18:55, pirms 5 gadiem
to ko viņa ceļ virs galvas daudzi čali nevar paņemt dedliftā,respect!
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.