Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Valmierā aizvadītas gada lielākās sacensības pauerliftingā, uzstādīti jauni rekordi

Valmierā aizvadītas gada lielākās sacensības pauerliftingā, uzstādīti jauni rekordi
Foto: Latvijas Pauerliftinga federācija

Grandiozi ir noslēgusies pauerliftinga sezona Valmierā, jo tieši tur šāgada izskaņā kopā sanāca spēka trīscīņas atlēti, kuri sevi pierādīja Latvijas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā. Paralēli notika arī Latvijas III Studentu čempionāts klasiskajā spēka trīscīņa, kā arī Valmieras skolu čempionāts klasiskajā spiešanā guļus.

Šie šogad bija vienas dienas lielākie mači. Tos ir novērtējuši ne tikai vietējie sportisti - uz mūsu mačiem ierodas arī sportisti no Lietuvas, tā sacensības padarot vēl spraigākas. Sportisti uzrādīja jaunus rekordus vairākās spēka trīscīņas disciplīnās un vecuma grupās.

Latvijas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā Latvijas rekordus laboja šādi sportisti: OPEN grupā jeb vīru konkurencē - Intars Baumanis (Forte Iecava), Jauniešu grupā – īpaši veiksmīgas sacensības Nikitam Krilovam (Rēzekne), jo viņš laboja rekordus visās disciplīnās un arī kopsummā, kā arī Souhardam Bhandari ( Gulbenes K.S.P.), Junioru grupā: Nikita Krilovs (Rēzekne), Intars Baumanis (Forte, Iecava), Ernests Viškers (Rēzekne), Seniori 1 grupā – Jurģis Zalāns (F1 Rīga), Didzis Kaspars (Saldus), Andrejs Razujevs (Jēkabpils), Seniori 2 grupā – Ringolds Kļaviņš (Gulbenes K.S.P.), Aleksandrs Miglāns (Jēkabpils), Ilmārs Laksa (Rembate), īpaši ražīgi starti - Sergejam Vedmedovskim (Rīga), kuram izdevās labot rekordus visās disciplīnās un arī summā. Arī Seniori 3 grupā – Sergejs Vedmedovskis (Rīga).

Latvijas IPF rekordi ir pieejami Latvijas Pauerliftinga federācijas mājaslapā.
Latvijas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā spraigas cīņas bija arī par absolūti labāko vērtējumu. Absolūti labākās juniores titulu izcīnīja komandas “Talsu Spēka atlēti” pārstāve Anna Nagle (līdz 72kg), kura pietupās ar 95kg, uzspieda 67,5kg, vilkmē – 130kg un kopsummā 292,5kg. Komandu cīņā uzvarēja Spēka Pasaule Valmiera.

Jauniešu grupā absolūtajā vērtējumā uzvaras laurus plūca Bhandari Souhards ( Gulbenes K.S.P., svara kategorija līdz 74kg), kurš pietupās ar 190kg, uzspieda 115kg, vilkmē – 220kg un kopsummā – 525kg. Komandu vērtējumā labākā atkal Spēka Pasaule Valmiera.

Junioru grupā komandas “Forte Iecava” atlēts Intars Baumanis (līdz 74kg) izcīnīja absolūti labākā titulu. Viņš pietupās ar 227,5kg, spēja uzspiest 142,5kg, vilkmē – 255kg, kopā – 626kg. Komandu vērtējumā kārtējo reizi izcēlās Spēka Pasaule Valmiera.

Par absolūti labāko Veterāni 1 grupā kļuva Jēkabpils sporta centra atlēts Andrejs Razujevs (līdz 105kg). Viņš pietupās ar 220kg, uzspieda 150kg, vilkmē – 290kg un kopā – 660kg. Veterāni 2 grupā absolūti labākais arī ir Jēkabpils sporta centra atlēts Aleksandrs Miglāns (līdz 83kg), kurš pietupās ar 190kg, spēja uzspiest 130kg, vilkmē – 215kg un kopā – 535kg. Savukārt absolūti labākā titulu Veterāni 3 grupā izcīnīja Sergejs Vedmedovskis (Rīga Powerlifting Team, svara kategroja līdz 120kg), kurš pietupās ar 175kg, uzspieda 140kg, vilkmē – 235kg un kopā – 550kg. Komandu vērtējumā 1.vietu izcīnīja Jēkabpils sporta centrs.

Savukārt Latvijas III Studentu čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā kopumā tika pārstāvētas 14 Latvijas augstskolas no dažādiem Latvijas reģioniem. Gandarī, ka šajās sacensībās startēja un ir iekustējušies arī studenti no Nacionālās Aizsardzības akadēmijas. Ar rekordiem bagāti ir gan studenti, gan studentes! Tos izdevās labot Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijas studentiem Denisam Koltaševam, Ivo Liepiņam, Nacionālās Aizsardzības akadēmijas studentam Intaram Baumanim, kurš izcīnīja gan spēcīgākā studenta titulu, gan laboja rekordu visās disciplīnās un kopsummā. Arī Latvijas Universitātes Paula Stradiņa koledžas studentam Aleksandram Jasinskim izdevās labot rekordu.

Pauerliftingu ir iecienījušas arī studentes. Par to liecina arvien lielākais daiļā dzimuma dalībnieču skaits sacensībās. Visās disciplīnās rekordus laboja Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijas studente Juta Gargurne. Tieši tāpat visās disciplīnās izdevās labot rekordus Marikai Magazinai, kura pārstāv Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju. M.Magazina izcīnīja arī absolūti spēcīgākās studentes titulu. Arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentei Janai Jansonei izdevās labot rekordu.

Sacensību rezultāti ir pieejami Latvijas Pauerliftinga mājaslapā.

Sacensības organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību “Spēka pasaule” un Latvijas Augstskolu Sporta Savienību.

Sacensības atbalstīja: interneta Produktu saraksts | Spēka Pasaule, firma “Rosība”, A/S “Aldaris”, pasākumu līdzfinansēja Izglītības un Kultūras ministrija, Valmieras pilsētas dome.

Informāciju sagatavoja
Inita Savicka
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.