Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarcēlāja Žirāra pēc ilgas gaidīšanas pasludināta par 2012. gada olimpisko čempioni

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svarcēlāja Žirāra pēc ilgas gaidīšanas pasludināta par 2012. gada olimpisko čempioni
Kristīne Žirāra olimpiskajās spēlēs
Foto: AP / cbc.ca

Starptautiskā olimpiskā komiteja ceturtdien paziņoja, ka Kanādas svarcēlāja Kristīne Žirāra (63 kg) tagad ir 2012. gada olimpisko spēļu čempione. Pirms nepilniem sešiem gadiem šī sportiste izcīnīja bronzu, taču pēc pirmo divu vietu ieguvēju rezultātu anulēšanas, kanādiete kļūst par uzvarētāju.

Dopinga proves tiek glabātas 10 gadus. Pēc Pekinas un Londonas spēlēm vairāk nekā 1500 dopinga proves tika pārbaudītas atkārtoti. Daudzos gadījumos sportistiem jāgaida vairāki gadi, lai beidzot tiktu pie savas īstās medaļas.

Kristīne Žirāra: "Nekad neesmu šaubījusies, kas izdarīju visu, ko varēju, lai izcīnītu zelta medaļu. Šī godalga man nozīmē ļoti daudz, pat pēc sešiem gariem gadiem. Šī zelta medaļa ir novēlējums tīram sportam. Patlaban tas man nozīmē pat vairāk nekā tad, ja Londonā būtu dzirdējusi Kanādas himnu."

Sākotnēji zelta medaļu ieguva kazahiete Maija Meneza (245 kg summa), sudrabu izcīnīja krieviete Svetlana Carukajeva (237 kg), bet bronzu nopelnīja kanādiete Kristīne Žirāra (236 kg). Pirmo divu vietu ieguvējas pēcāk diskvalificēja par antidopinga noteikumu pārkāpumiem, līdz ar to Londonas olimpiādes rezultāti tika koriģēti.

Kristīne Žirāra tādējādi kļūst par pirmo Kanādas svarcelšanas sievieti, kura izcīnījusi olimpisko zeltu. Jaunā apbalvošana notiks pēc kāda laika.

Izmantotie resursi:
The Canadian Press / cbc.ca

  +2 [+] [-]

, 2018-04-20 14:58, pirms 6 gadiem
Prieks par viņu un kauns dopingotājām (atkal Krievija...). Turpinām gaidīt godīgi nopelnītās Soču OS medaļas.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-20 16:28, pirms 6 gadiem
Ar svaru zem 63 kg , pacelt 236 kg sievietei bez dopinga nav reali. Tada nu ir ta dzive

  -1 [+] [-]

, 2018-04-20 18:57, pirms 6 gadiem
Канадцы в Канаде проверили пробы и чемпионом стала канадка .... совпадение ?