Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krūze - trīskārtējs Eiropas čempions pauerliftingā

Krūze - trīskārtējs Eiropas čempions pauerliftingā
Mārtiņš Krūze
Foto: EPF

Valmierietis Mārtiņš Krūze ir kļuvis par trīskārtēju Eiropas čempionu klasiskajā spēka trīscīņā svara kategorijā virs 120 kg.

Jau pirms došanās uz Eiropas čempionātu, kas notika Dānijā, Latvijas izlases treneris Jurijs Ivaņušins, kuram ir vairāk nekā 20 gadus ilga trenera un starptautisko sacensību pieredze, atzina, ka Mārtiņš dodas tikai un vienīgi cīnīties par 1. vietu. Un atlēts to svētdien, 19.martā, arī pierādīja, kaut gan viņam bija liels konkurents – igaunis Sīms Rasts.

Krūze savā spēcīgākajā vingrinājumā – pietupienos – pievarēja 390kg, tuvāko sekotāju apsteidzot par 55kg. Jāatgādina, ka Krūzem pieder pērn pasaules čempionātā uzstādītais Eiropas rekords pietupienos – 400kg. Uzvarai summā ar 955kg atlēts pievienoja 222,5kg spiešanā un 342,5kg vilkmē.

Krūze pērn tika atzīts par Eiropas gada sportistu spēka trīscīņā. Mārtiņš ir arī vairākkārtējs pasaules čempionātu medaļnieks.

Savukārt aizkrauklietis Aleksandrs Grigorjevs svara kategorijā līdz 120 kg izcīnīja 6. vietu, lai gan pirms čempionāta treneris Jurijs Ivaņušins atzina, ka atlēts ir spējīgs cīnīties par krietnu augstāku vietu. Grigorjevs kopsummā pievarēja 800 kg. Pietupienos – 305kg, spiešanā – 195kg, vilkmē – 300kg.

Informāciju sagatavoja:
Inita Savicka
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija


, 2017-03-21 03:52, pirms 7 gadiem
Apsveicu,kad seeeeen kopā trenējāmies tam nekad nenoticētu. Apsveicu
, 2017-03-21 03:53, pirms 7 gadiem
PS Andrejs vēl trenē?
, 2017-03-21 07:51, pirms 7 gadiem
Kāds zinātājs kaut ko vairāk māk teikt par šī čempionāta prestižu/konkurenci?
, 2017-03-21 08:14, pirms 7 gadiem
tommy90 rakstīja: Kāds zinātājs kaut ko vairāk māk teikt par šī čempionāta prestižu/konkurenci?
IPF rīkotie čempionāti ir vienīgie oficiāli atzītie spēka trīscīņas turnīri, jo tieši IPF ir vienīgā oficiāli atzītā (no SOK un citu organizāciju puses) federācija.

Konkurence - tā ir pietiekoši liela, tajā pašā laikā ļoti daudzi pasaules vadošie un populārākie sportisti IPF sacensībās nepiedalās, jo nevēlas iziet dopinga kontroli.
, 2017-03-21 08:44, pirms 7 gadiem
Tonna rakstīja: Konkurence - tā ir pietiekoši liela, tajā pašā laikā ļoti daudzi pasaules vadošie un populārākie sportisti IPF sacensībās nepiedalās, jo nevēlas iziet dopinga kontroli.
Tad jau tie vadošie un populārie nemaz īsti vadošie nav.
, 2017-03-21 08:55, pirms 7 gadiem
AllBlacks rakstīja: Tad jau tie vadošie un populārie nemaz īsti vadošie nav.
Ja kāds sportists izvelk 500 kg vai ar šādu pašu svaru pietupjas, bet neviens cits līdz tam to nav darījis, tad viņš ir vadošais vai nē?
, 2017-03-21 15:26, pirms 7 gadiem
Nu izstāsti tad arī par kombinzoniem,kuri wpc noteikti pieliek daaaaaudz kilo!
Nu un visās citās federācijās dop kontrole neeksistē,iztīrīti un bez ekipa vēl liels jautājums cik tie 500nieki taisītu iekš ipf.
Nu un ipf ir vienīgais ceļš uz Olimpiādi,valsts prēmijām ut
, 2017-03-21 15:56, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Nu izstāsti tad arī par kombinzoniem,kuri wpc noteikti pieliek daaaaaudz kilo!
Nu un visās citās federācijās dop kontrole neeksistē,iztīrīti un bez ekipa vēl liels jautājums cik tie 500nieki taisītu iekš ipf.
Nu un ipf ir vienīgais ceļš uz Olimpiādi,valsts prēmijām ut
Kādā sakarā runā par ekipējuma liftingu? Itkā IPF nav ekipējuma divīzijas un itkā pie citiem neceļ RAW.

Citās federācijās par dopinga jautājumu spriež dažādi. Ir federācijas, kur viss vienalga, ir federācijas, kur profesionālā, t.i., netestājamā sportistu plūsma, ir nodalīta no amatieriem, t.i., tiem, kas var tikt paaicināti uz dopkontroli.

Par visu pārējo - ir muļķīgi turēties pie kaut kādiem iedomātiem un pašu neievērotiem standartiem tikai dēļ olimpiādes un valsts naudas.
Profesionālais pauerliftings, ja vien turpinās attīstīties, būs daudz interesantāks, skatāmāks un augstiem sasniegumiem bagātāks nekā IPF propogandētais variants.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.
Artūrs Plēsnieks. Foto: EPA/Scanpix
6

Plēsnieks Eiropas čempionātā svarcelšanā paliek bez rezultāta grūšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Bulgārijā Eiropas čempionātā svarcelšanā palika bez rezultātu grūšanas disciplīnā, līdz ar to neguva arī ieskaitītu pozīciju sacensībās svara kategorijā līdz 102 kilogramiem.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix
1

Mežinskis Eiropas čempionātā svarcelšanā iegūst septīto vietu

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Bulgārijā Eiropas čempionātā svarcelšanā izcīnīja septīto vietu sacensībās svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.