Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Suharevam un Koževņikovam Latvijas rekordi bundeslīgas sacensībās

Suharevam un Koževņikovam Latvijas rekordi bundeslīgas sacensībās
Ritvars Suharevs Vācijas bundeslīgas sacensībās. Foto: AllThingsGym

Latvijas svarcēlāji Ritvars Suharevs un Vadims Koževņikovs sestdien Vācijas bundeslīgas sacensībās Kemnicas pilsētā sasnieguši jaunus Latvijas rekordus.

Suharevs startēja svara kategorijā līdz 89 kilogramiem, raušanā paceļot 155 kilogramus un grūšanā 190 kilogramus, kas summā deva 345 kilogramus. Šie visi trīs bija jauni Latvijas rekordi attiecīgajā kategorijā, tomēr, tā kā jaunās svara kategorijas ir spēkā tikai no pērnā gada 1. novembra, pēdējā laikā rekordu labojumi tiek piedzīvoti regulāri.

Ja skaita arī vecās kategorijas, Suhareva personīgais rekords raušanā ir 164 kilogrami, grūšanā 196, bet summā 360 kilogrami.

Tikmēr Koževņikovs sestdien startēja kategorijā līdz 102 kilogramiem, paceļot 155 kilogramus raušanā un 206 kilogramus grūšanā, kas summā deva 361 kilogramu. Šeit Koževņikovs tika pie jauniem rekordiem grūšanā un summā, bet raušanā rekordists ir Jānis Griškovs, kurš 27. decembrī Vecgada kausa sacensībās Dobelē tika pie 157 kilogramiem.

Skaitot arī vecās kategorijas, Koževņikovs tika pie jauna personīgā rekorda grūšanā.

Latvija cer tikt pat pie 4-5 ceļazīmēm uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tām automātiski kvalificēsies astoņi labākie katras svara kategorijas sportisti, kamēr iepriekšējos ciklos ceļazīmes tika sadalītas komandu cīņās un Latvijas sportistiem parasti bija jācer uz īpašajiem ielūgumiem.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.