Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Zāģeris: "Latiņu nedrīkst nolaist zemāk, nākamsezon līmenis jānotur"

Zāģeris: "Latiņu nedrīkst nolaist zemāk, nākamsezon līmenis jānotur"
Dainis Zāģeris cīnās Martinikā
Foto: JR Tofs / people-bokay.com

Latvijas labākais spēkavīrs Dainis Zāģeris (33) šogad aizvadīja sekmīgāko sezonu savā karjerā, izcīnīja trīs uzvaras Čempionu līgas posmos un kopvērtējumā finišēja otrais. Sarunā ar laikrakstu "Diena" sportists atzīst, ka kopumā ir apmierināts ar paveikto, taču latiņu nedrīkst nolaist zemāk, tāpēc centīsies noturēt līmeni arī nākamajā sezonā.

"Domāju, ka kopumā ir labi. Beidzot esmu uzvarējis kādos posmos [Latvijā , Rumānija, Martinikā], tas bija vien no mērķiem, diezgan bieži tiku uz pjedestāla," saka Dainis Zāģeris. "Pēc vienpadsmit posmiem es no kopvērtējuma līdera Kšištofa Radzikovska atpaliku par 29 punktiem. Pēdējā posmā bija iespējams nopelnīt punktus dubultā, tāpēc, jā, teorētiski tas bija iespējams. Man bija obligāti jāuzvar, bet Radzikovskis nedrīkstēja būt augstāk par piekto vietu, bet praktiski tas nebija diez cik ticami."

Jau zināmi mērķi nākamajai sezonai. "Vēlos kvalificēties pasaules čempionāta finālam, kas notiks aprīlī. Čempionu līgā gribētos biežāk uzvarēt posmos, regulārāk kāpt uz pjedestāla. Un, kas to lai zina, varbūt arī izdosies pacīnīties par pirmo vietu kopvērtējumā. Nevajadzētu dusēt uz veciem lauriem. Latiņu nedrīkst nolaist zemāk, līmenis jānotur," atzīst 180 cm garais un 135 kg smagais spēkavīrs.

Labākie spēkavīri var arī nopelnīt. "Ir sacensību balvu fonds. Bet nav tā, ka var ne par ko nedomāt. Man ir paveicies ar atbalstītājiem, tas ir liels atspaids. Ja tas viss man būtu jānodrošina par saviem līdzekļiem, piedalīšanās spēkavīru sacensībās neatmaksātos. Ja regulāri kāp uz goda pjedestāla, ir labi. Nav, protams, tā, kā pelna hokejisti vai basketbolisti. Pašlaik esmu tikai spēkavīrs. Atceros, ka sākumā strādāju trijos darbos, vakaros gāju uz trenažieru zāli un naktīs vēl piestrādāju par apsargu naktsklubos... Tas bija diezgan grūti, bet bija spītība, ka nedrīkst to visu pamest. Tagad nevaru sūdzēties."

Kā spēkavīram ar ēšanu? "Oi, par ēdienkarti gan nesūdzos (smejas). Tāpēc man patīk šis sporta veids. Ēdu, ko gribu un kad gribu. Man nav problēmu pamosties naktī un apēst kādu šokolādes sieriņu, kas vienmēr ir mājās, kādu kūciņu (smaida). Ja gribu ēst gaļu, ēdu - vienalga, kā tā ir sagatavota. Pietiekami daudz kaloriju nodedzinām treniņos, tāpēc par ēšanu nesatraucos. Ir pat plāns pirms pasaules čempionāta iegūt papildu masu līdz 140 kilogramiem (pašlaik ir ap 135), jo čempionāti parasti notiek siltās valstīs un katru dienu kļūsti vieglāks. Man ir viens kritiskais svars, pie kāda man sāk plīst muskuļi."

Kā ar savainojumiem? "Oi [nopūšas]… "Riepu velšanā savulaik esmu noplēsis abus bicepsus, kas ir operēti. Šogad tajā pašā vingrinājumā ieplēsu kājai ikru. Paldies Dievam, ka ne visu noplēsu, tikai ieplēsu. Rumānijā ieplēsu kāju divās vietās. Labi, ka operācija nebija nepieciešama. Kas vēl operēts? Nabas trūce. Pagājušajā gadā ar visu to startēju. Tad man teica, ka esmu bišķiņ traks - ar tādu vainu startēt [smaida]. Nezinu. Ja gribi būt sportā, manuprāt, ir jābūt mazliet trakam. Citādi neko nesasniegsi. Ir bīstami tā startēt. Tagad, kad to atceros, liekas - kur bija prāts? Un krūts arī bija ieplīsusi. Muskuļu plīsumi ir diezgan bieža parādība šajā sporta veidā. Citkārt pat liekas, ka kaut kas nav normāli, ja nekas nav ieplīsis, nekas nesāp [smejas]."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.