Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Pirmajā Ķīnas IFBB PRO turnīrā uzvar Obiads

Juris Miņins
Juris Miņins

Pirmajā Ķīnas IFBB PRO turnīrā uzvar Obiads
Esa Obiads
Foto: bodybuilding.com

Apvienoto Arābu Emirātu sportists Esa Obiads, kurš šajā sezonā lielajos PRO turnīros nav bijis biežs dalībnieks, ir izcīnījis uzvaru Ķīnā notiekošajā Starptautiskās bodibildinga un fitnesa federācijas profesionāļu turnīrā.

Lai arī šajā turnīrā dalībnieku sastāvs vairs nebija tik zvaigžņots kā iepriekšējās nedēļās Eiropā notikušajos turnīros, no tā maznozīmīgāks tas nekļuva, jo, tāpat kā visās pārējās sacensībās, arī par uzvaru "Goldentimes IFBB Asia PRO" tika piešķirta automātiskā ceļazīme uz nākamgad ieplānoto "Mr.Olympia" turnīru.

Šo ceļazīmi ieguva AAE pārstāvis Esa Obiads, kurš aiz sevis atstāja vācieti Roniju Rokelu un čehu Daliboru Hajeku. Ceturto un piekto vietu šai turnīrā ieņēma ungārs Daniels Tots un kanādietis Kristofers Vongs.
Jāpiebilst, ka Obiads, lai arī bija kvalificējies šī gada "Mr.Olympia" sacensībām, atsauca savu kandidatūru, turklāt, vismaz publiski viņš nepaskaidroja iemeslus. Tāpat viņš nepiedalījās arī vēlākajos PRO turnīros, līdz parādījās Ķīnā notiekošo sacensību dalībnieku sarakstā. Iespējams, ka, kāda savainojuma vai citu apstākļu dēļ viņš vienkārši nespēja sagatavoties rudens sezonas agrajiem startiem, taču, lai saglabātu iespēju startēt nākamā gada "Olimpijā" izvēlējās nosacīti vājāku PRO turnīru, kur iegūt kvalifikācijas karti.

Šis turnīrs bija ļoti nozīmīgs IFBB PRO līgai, jo tas bija pirmais, kas ir aizvadīts Ķīnā. Lai arī kopumā Āzijā turnīri notiek diezgan regulāri, Ķīna ar visu savu lielo tirgu nebija iekļauta IFBB kalendārā. Tāpat šis ir būtisks solis bodibildinga popularizēšanai šajā valstī. Turnīra organizētāji savukārt bija parūpējušies par priekš bodibildinga visai ievērojamu balvu fondu – 60 tūkstošiem ASV dolāru.

Atgādināsim, ka pašlaik uz 2015. gada "Mr.Olympia" sacensībām kvalifikācijas kartes ir saņēmuši – Fils Hīts, Kajs Grīns, Šons Rodens, Deniss Vulfs, Deksters Džeksons, Rolijs Vinklārs un nu arī Esa Obiads. Pārējie, kuri šajā kvalifikācijas ciklā vēl nav uzvarējuši nevienā PRO turnīrā, bet pretendē uz startu sezonas galvenajās bodibildinga sacensībās, krāj punktus pēc kuriem arī tiks noteikti pārējie dalībnieki.

Uz šo brīdi IFBB PRO līgas kalendārā ir palikuši vairs tikai trīs starti. Nākamnedēļ atlēti kāps uz Arizonas štata Glendeilas pilsētas skatuves, kur notiks "IFBB Europa Phoenix" turnīrs (šīs būs pēdējās 212 kategorijas sacensības), vēl pēc nedēļas visi, kuri vēlēsies iekļūt "Mr.Olympia" dalībnieku sarakstā varēs to mēģināt izdarīt Sanktpēterburgā notiekošajā "IFBB Fitness House PRO" turnīrā (šajā turnīrā savu atgriešanos profesionālajā bodibildingā piedzīvos Aleksandrs Fjodorovs), bet sezona OPEN klases bodibilderiem noslēgsies 29. novembrī sporta veida leģendas Luī Feriņjo vārdā nosauktajās sacensībās.

Izmantotie resursi:
IFBB Professional League
Bodybuilding #1 Destination at Muscular...

     [+] [-]

, 2014-10-19 00:54, pirms 10 gadiem
Juri,tu tiesham doma ka kadam shis interese?

Butu labak rakstijis par NHL,tiesham trukst tavu rakstu!